Ubezpieczenie roweru ?

Góralesko
Kontakt:

Ubezpieczenie roweru ?

Post autor: Góralesko »

Czy ktoś wie jakie są warunki ubezpieczenia roweru, ile wynosi roczna stawka i jakie są wymagania typu czy trzeba mieć papiery na rame albo karte rowerową ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

AAAA! bylo kilka tamich tematow poszukaj tam wsystko jest dokladnie opisane
minetoo
Kontakt:

Post autor: minetoo »

pzu skladka 10% wartosci w skali roku
http://skocz.pl/mojepink
B_Barczul
Kontakt:

Post autor: B_Barczul »

ja płaciłem 6% :P ale nie w pzu a i musisz mieć nr seryjny ramki jeśli ci go zajebią musisz mieć wyraźne ślady pobicia:( ja miałem oc ac i nw to ostatnie nie wiem co to:P
Brring
Góralesko
Kontakt:

Czyli nie trzeba mieć karty,a jak sie odbywa wycena przychodzi jakiś typek i ma wiedzieć ile jest wart mój rower ?
milkman
Kontakt:

Post autor: milkman »

po pierwsz pytałem sie wujka (który pracuje w ubezpieczalni) rower można ubezpieczyć tylko przeciw kradzieżą z domu lub garażu.
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
Góralesko
Kontakt:

At o jest troche dziwne, pewnie różnie jest w róznych ubezpieczalniach bo ja wielokrotnie slyszalem o ubezpieczeniu przed ściągnięciem w trakcie jazdy tylko zastanawiam się na jakiej zasadzie mialo by dzialać.
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

fajnie jak rzeczoznawca i wyceni rower po cenach katalogowych jak ja wiekszisc czesci z upustami kupowalem wyjde na plus:P

głupie ząrty ale w pzu słyszałem ze trudno potem dostac kase i ogólnie nikt tego nie poleca;/

rower trzymam w pokoju na 4 piętrze.
a jakby mnie napadli to ehh takei zycie trzeba bedzie im wpierdolic:)
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

no dobra, a jak jest rower ubezpieczony np. pussy + pike, a ukradna ci rower gdy bedziesz mial 66 powiedzmy to co wtedy?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
Gość

Post autor: Gość »

ja mam ubezpieczony moj rower z bratem ale nie wiem ile co i jak ;/
rzezbi
Kontakt:

Post autor: rzezbi »

milkman to chyba nie prawda ... ubezpieczenie od kradzierzy czegoś z domu to chyba ubezpieczenie domu, z tego co wiem to rower można ubezpieczyć jedynie od rabunku. Rabunek to takie coś, że jedizesz rowerem, zostajesz napadnięty i ukradną Ci rower. Żaden ubezpieczyciel natomiast nie ubezpieczy roweru od kradzieży, np. zamkniesz rower pod sklepem, wychodzisz ze sklepu a roweru nie ma, nikt Ci takeigo ubezpieczenia nie da.

B_Barczul NW to ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków

kondzik16w inteligo można wykupić polise ubezpieczeniową z pzu "bezpieczny rowerzysta" odbywa sie to przez internet i żaden gość z PZU nie przychodzi do Ciebie, nie wiem na jakiej zasadzie oni później mogą uznać ubezpieczenie jak nawet nie wiedzą jaki miałeś rower ... Pytałem się też o to, że jak mam rower firmy x model xx i powymieniam różne części na innych firm to co wtedy, powiedzieli mi, że rzeczoznawca wyceni rower firmy x model xx a nie będzie brał pod uwagę tego, że rower był upgrade'owany. ALE nie wiem na ile jest prawdy w tych ich słowach bo jak chciałem ubezpieczyć swojego bike'a to wykonałem chyba 15 telefonów do PZU popytać o konkretne rzeczy i NIKT nie był w stanie mi odpowiedzieć a każdy kierował do kogo innego i tak w kółko.

W PZU pracują niedouczone palanty które umią tylko odebrać telefon i skierować pod inny telefon !!! Tyle się wtedy owqrwiałem na nich, że chyba będę żył krócej ..

wiem, że ubezpieczenie roweru na 3000zl (casco + nw + oc) kosztuje w pzu troche ponad 200zl. Rower można ubezpieczyć chyba na max 5000zł
jak ktos ma inteligo to moze sprawdzic cene ubezpieczenia, wypelnia sie tam po kolei rozne pierdoly i na koncu wychodzi suma, to co powyzej podalem to casco =3000 nw chyba najnizsza stawka 5000zl i oc chyba 10000 najnizsza stawka. W tym wszystkim najdrozsze jest casco, reszta w porownaniu do casco to grosze
ODPOWIEDZ