Hej mam duro i nie moge go dobić wchodzi do pewnego momentu nie wiem moze 80mmm i koniec tak jak by dalej nie chciał zejść, ale nie słychać zeby dobijał czy cos? co moze być powodem moze olej tżeba wymienić, i wydaje z siebie odgłos jak by był na powierze ?????
KriGo pisze:Hej mam duro i nie moge go dobić wchodzi do pewnego momentu nie wiem moze 80mmm i koniec tak jak by dalej nie chciał zejść, ale nie słychać zeby dobijał czy cos? co moze być powodem moze olej tżeba wymienić, i wydaje z siebie odgłos jak by był na powierze ?????
No żeczywiście mega problem tak działa duro bez tuningu wydaje taki dziwny "syk" nie dobijesz go bo elastometr na to nie pozwala swoja droga masz jakis fetysz na dobijanie amoerków (bez urazy)
Siema...Ja mam Duro D 130mm skoku ma 5 dni i jest bez tuningu i juz dwa razy do wbiłem na 130mm skoku.Wiem bo mam opaske na goleni który pokazuje mi najwiekszy skok amora.I chodzi super nie muli wybiera normalnie kamyki.
Rower Jest Skarbonką Bez Dna,Ale Ja Tą Skarbonke Kocham
dualbike pisze:I chodzi super nie muli wybiera normalnie kamyki.
hmmm... widać że raczej nie jeździles na rzadnym lepszym amorze od duro i nie masz orientacji co to jest NAPRAWDE dobra praca ;] jak ktoś ma u ciebie w mieście to poproś żeby ci se dał przejechać na np, shiverze, czy boxxerze :P
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346
eee mialem duro i chodzilo bardzo dobrze (jak dj3 mniejwiecej :D) wystarczy ze wyciagniesz opaske z tumika i wlejesz gestszy olej ( ja lalem około 25) a to ze ma elastomer to dobrze i niech tak zostanie bo nieczuć takiego pierdolniecia przy dobiciu :)
dualbike pisze:I chodzi super nie muli wybiera normalnie kamyki.
hmmm... widać że raczej nie jeździles na rzadnym lepszym amorze od duro i nie masz orientacji co to jest NAPRAWDE dobra praca ;] jak ktoś ma u ciebie w mieście to poproś żeby ci se dał przejechać na np, shiverze, czy boxxerze :P
Akórat pracuje w servise rowerowym i jeżdziłem na wielu amorach np.Monster T 2005,66Vf,Pike,Tora,Junior T,DJ 3,Dirt Jam Pro(może nie jest to super amor ale moje duro ma taka samą prace jak on)
ja mam duro e, dziala zajebiscie bez tuningu, na poczatku tez mi wbijal tylko z 70 mm, wyciagnalem strzykawka troche oleju i jest miekki jak kaczuszka i wchiodzi do konca,pamietajcie duro D a E to zupelnie inna praca, zupelnie!
Zrób tuning i bedzie po kłopocie...u mnie po szeregu czynności i wyciagnięciu go do 150 mm zaczął zajebiscie chodzić jednak nei zdążyłem się nim nacieszyć bo mi go urwało hehehe
dj2 pisze:Co to za serwis!gdzie serwisant na duro jezdzi.
ha ha ha
Hahaha...Nie każdego stać na DJ 1, Pike lub *** go wie co innego za kupe kasy.Ciesze sie z tego co mam i ze swoich umiejętności,nie musze spanować ty ze mam DJ 1.