Duze Schody i Technika bunny hopa

pieniekziom
Kontakt:

Duze Schody i Technika bunny hopa

Post autor: pieniekziom »

Siema
Mam takie glupie pytanie jestem poczatkujacy wiec sie nie śmiać. No wiec są takie duze jak dla mnie schody załozmy jakie 20 stopni. No i przeskocze tylko 10 to sie wywale jak wyląduje na schodach?albo cos w tym stylu??
A jak sie skacze ze schodów to trzeba sie rozpedzic i to sie samo skoczy czy trzeba zrobic bunny hopa?? O i jeszcze dropy. Czy np z dropa ktory ma 1m i jest np. jakas mozliwosc ze zawisne na zębatce od korby?? A i jeszcze jak ostatnio robilem bunny hopa to jakos tak skoczylem ze gdy sie wybilem to podciagnalem nogi i siodełko dotkneło mi tylka. To sie powinno dociagac tak nogi czy nie??
Wiem ze nie mam glupie pytania ale to tak jusz mam......
dzieki
hueheuheue
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

generalnie podciagam rower pod dupe, dupe za siodełko, łapy do przodu, głowa miedzy łapy, kolana do klatki itp.

http://www.astercity.net/~erenes/test/20.jpg

ale czasem tylko łapy od niechcenia zginam i kolana do góry:

http://www.astercity.net/~erenes/test/306.jpg
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

generalnie schody łatwiej wylądować po koniec, a nie na płaskim już. Ladujesz jak na jakiejsć górce, oczywiście na poczatek dokładnie prostopadle do schodków, na oba koła. Trzesie- więć trzeba mocno trzymać kierę i nie nie opierać się na kierownicy i nie dociążac przodu. Generalnie schody jechane szybko w dól to normalna pochylnia, tylko opony mają mało kontaktu z glebą.

Dropa możesz zawisnac jak będziesz jechał 0,5km/h. jedziesz tak, żeby bez dużego szarpania tł zjechał z dropa zanim na przód zacznie działać grawitacja. Póxniej jak wyczujesz jak szarpnąc za przód by utrzyamć w górze (nie sztuka szarpnąc, a utrzymać - patrz manual.) bedziesz mógł wolno jechac i do końca dropa na tylnim dojeżać i spadać na tył/ oba na płask. jak nie umiesz manuala takiego 2-3m, to lepiej jechać na równo i na końcu ciezar ciała lekko w tył i szarpnac troche spadajać. Cwicz na niskich ,murkach do perfekcji a dojdziesz do wysokich
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

przy dropie nie da sie zawisnac na zebatce :] chyba ze po prostu zjezdzasz z zerowa predkoscia i nic nie robisz. do dropa musisz dobrac predkosc i przelozenie idealnie, jak jedziesz szybciej to trudno spaprac, chociaz na te dwa kola wyladujesz i przytlumisz cialem. ale probuj jechac wolniej a tak gdzies na metr, moze pol od krawedzi wyrwij przod na manuala albo takie krociutkie wheelie, jakby pedal kick bez zakonczenia, zebys mial przod ladnie uniesionya jak juz sie odrywasz z uniesionym przodem od krawedzi to troche prostujesz nogi i ciagniesz kiere do siebie, jakbys mial swiece robic, wtedy ladnie wyladujesz na tyl. jeszcze jak sie ladnie zlozysz, tylek do tylu, rece prostujesz to sie idealnie wytlumi i bedzie cichutko.

a takich stairgapow gdzie sie laduje na pochyle jeszcze nie wale, boje sie na capie :]

pozdro
what can I say... ;)
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

jak bys skakal pod 10 schodow to bylo by prawdopodobienstwo ze sie wywalisz ale jak dajesz ze schodow to raczej trzeba byc niepelnosprytynym zeby sie wyjebac =/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm apropo schodwoch - pozjezdzaj po nich ale SZYBKO

jak jedziesz wolno na schodach to moze z pedalow wybic... jak juz sie przyzwyczaisz do jazdy po schodach to wtedy poskacz sobie... lepiej spasc na pochyle schody niz na plask. gorzej jak snejka zlapiesz ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
shaman
Kontakt:

na snake pomaga ten patent 2 i wiecej detkami ;)
what can I say... ;)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm czasem tak a czasem nie nawet jak sie ma duzo powietrza (znam to az autopsji) (odpukac sie trzyma)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
shaman
Kontakt:

dlatego pompka w lapki i pompowac, spuszczac, probowac... a nie do serwisu i zebrac o sprezarke (znam takich... w sumie ja tez keidys :) ). a najlepiej...

... pocwiczyc :) jak sie umie to sie nie zalapie :]
what can I say... ;)
wujek
Kontakt:

Post autor: wujek »

schody fajna rzecz ale tylko przy dużej prędkości w innym wypadku beznadziejnie się po nich jezidzi skakać mozesz spoko tylko laduj na schodach to bedzie spoko przy ladowani dupa nad tynim kołem (nie nad siodełkim i staraj się lądować na oba koła naraz a i jeszcze jedno nigdy nie próbuj pedałowac na schodach :D miłej zabawy
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
ODPOWIEDZ