ja dopiero co zalozylem ten amorek, nawet nie zdazylem rury sterowej przyciac i jeszcze wogole na nim nie jezdzilem. Mam go z ramka trek bruiser 16" i powiem ze zawaliscie wysokolo podnosi glowke ramy . Co do korony to przyjrzalem się jej dokładnie i wcale nie jest taka "mizerna. Od spodu jest tez sporo materialu, czego wogole nie widac na zdjeciach. Hmm fotki to nie mam czym zrobic. Jak pojezdze na nim troche to powiem cos o wrazeniach z jazdy. Z bliska amor robi wrazenie super masywnego i wytrzymalego. Gorne golenie wystaja tak na okolo 14.5 cm z dolnych.
Mi to sie wydaje że duro to to samo co ns 03. Ja mam ns'a 04 z przeróbkami które mi zajęły może z piec minut i chodzi zajefajnie. W środku pluska olej i słychać dokładnie taki sam syk co opisujecie. Nie wiem czy to jest oznaka otwartej kąpieli olejowej ale jak zaglądałem do środka to tam sobie luźno olej pływał i dolewałem też nie chrzaniąc sie tylko poprostu do dziury :] Nie chciało mi sie go całego rozbierać i dalej nie wiem jak ten cały tłumok wygląda ale po zmianie oleju na 5w na prawde baaardzo fajo chodzi :] Musze kogoś dorwać z tym duro i porównać z moim ns'em :]
Kruk nie pomyliłes ns z xcp 75 lo i duro ns'em ?? Bo xcp 75 lo kosztuje 330zł a suntour 400 :P fajnie musi ten amor chodzić :) może ktod go dla mnie zmnieżyć ?? Chodzi mi o to ile on ma (od osi koło do brzegu miski sterów) cm. ?? Bede bardzo wdzięczny za odpowiedzi :)
Redrock a ty tylko wymieniłeś olej ?? Jaki to olej i ile kosztował ?? :) sorry za 2 posty ale jak pisałem tego posta wcześniej to jeszcze nie było posta redrock'a :(