Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !!!!!!!
hmmm...ARMAR napisał że pęknięcia nie są jakąś wadą konstrukcyjna, śmiem uważać że to jest WADA, kumpel właśnie zmienił ramkę na inna bo DM mu zaczął pękać przy mocowaniu dampera...I wcale nie miał MONSTERA zaóożonego, tylko przez jakieś 6 mcy jeździł na PIKE a przez kolejne 6 mcy jeździł na BOXXERZE....
W koncu wyszlo tak:
poprosilem aby zostala wykonana ekspertyza , i ekspertyza wykazala ze jest to z mojej winy, i w razie czego sa do dyspozycji w sadzie lub w federacji.
Lecz jednak zaproponowano mi (poraz ostatni) naprawe ramy ale juz na moj koczy , okolo 150 zł
i teraz po 19 bede mial rame
poprosilem aby zostala wykonana ekspertyza , i ekspertyza wykazala ze jest to z mojej winy, i w razie czego sa do dyspozycji w sadzie lub w federacji.
Lecz jednak zaproponowano mi (poraz ostatni) naprawe ramy ale juz na moj koczy , okolo 150 zł
i teraz po 19 bede mial rame
"Ride fast, yet ride smart"
www.underfr.com
www.underfr.com
witam,
mam kumpla ktory smiga na DM FR3 amora ma 888. Wogole nie oszczedza tej ramy. mowilem mu o Twojej sytuacji i powiedział ze wszysko zależy od poprawnego ustawienia dampera. On tzn moj kumpel skacze z 5 metrowych dropow i ramka ani nie drgnie. barzdo sobie ja chwali.\
pzdr
mam kumpla ktory smiga na DM FR3 amora ma 888. Wogole nie oszczedza tej ramy. mowilem mu o Twojej sytuacji i powiedział ze wszysko zależy od poprawnego ustawienia dampera. On tzn moj kumpel skacze z 5 metrowych dropow i ramka ani nie drgnie. barzdo sobie ja chwali.\
pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/1009344/
-
- Kontakt:
No ciekawa sprawa...taka "Polska". Troche mnie to zaniepokoiło,bo pojutrze odbieram dm 4.0:) ciekawi mnie wypowiedz o poprawnym ustawieniu dampera? o co chodzi dokladnie? Nie wiedzialem ze "zmiana dziurek":) w mocowaniu ma wpływ na wytrzymałość ramy....pliz wyjaśnij
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
sluchaj robilem na serwisie w sklepie i ostro to nie zaczy krzyk i wrogosc po prostu wal droga sadowa podae przyklad:
syn pewnogeo kolesia kupil korbe truvativa u nas w sklepie no i standart tuleja. Ojciec jego przyszedl i mowi ze jak to droga rzecz a sie jebie wiec wyslalismy to do bikershopu z kad korba byla. Nie uznali gwary bo uszkodzenie mechaniczne ale nie przyslali opisu dlaczego nie uznali. Poprosil zeby wyslac jeszcze raz wiec zrobilismy to czekal 3 tyg wkurzyl sie i powiedzial ze nie chce tej korby a chce kase i bedzie to zalatwial droga sadowa jako dowod przyniosl jedna wygrana sprawe bo sam handluje obuwiem wiec wie w czym rzecz pozdraiwam
syn pewnogeo kolesia kupil korbe truvativa u nas w sklepie no i standart tuleja. Ojciec jego przyszedl i mowi ze jak to droga rzecz a sie jebie wiec wyslalismy to do bikershopu z kad korba byla. Nie uznali gwary bo uszkodzenie mechaniczne ale nie przyslali opisu dlaczego nie uznali. Poprosil zeby wyslac jeszcze raz wiec zrobilismy to czekal 3 tyg wkurzyl sie i powiedzial ze nie chce tej korby a chce kase i bedzie to zalatwial droga sadowa jako dowod przyniosl jedna wygrana sprawe bo sam handluje obuwiem wiec wie w czym rzecz pozdraiwam
Chciałbym tylko powiedziec armarowi zeby w ***** nie lecial (troche zly jestem bo mam dm fr 3.0 a nie oszczedzam)i kurwa wymienil ta rame bo jak nie to bedzie dobry dym bo nokii nie odpusci a na allegro pojawia sie masowo te ramy i bedziecie se mogli je sprzedac na zlomie razem z tymi smierdzacymi burnerami do cholery byscie powsadziali tam jakie dampery to by nie bylo textow typu: "a te dampery w dm to strzelaja" pytalem sie znajomego radce prawnego pzu życie i powiedzial ze ta sprawa jest na 99% do wygrania wiec nokii idz w zaparte a jak nie to i tak wygrasz ja w sadzie i beda musieli ci oddac tyle hajsu ze ci na 100 takich ram starczy.
mojemu kumplowi wlasnie tez pekla 3.0 i oddal na gware... ciekawe czy tez bedize mial takie przejscia jak ty... pekla mu w tym miejscu co u ciebie a jkaos specjalnie jej nie katowal, to moja tosa bardziej po dupie dostaje.
ramke kupil w mkbiku i tam reklamowal, zobaczymy jak to pojdzie...
ramke kupil w mkbiku i tam reklamowal, zobaczymy jak to pojdzie...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !Finał!
NO i nastapił W końcu finał, po 2 i pół Miesiaca:
Mianowicie miało być zrobione tak:
-Rama miała byc pospwana (została)
-miała byc pomalowana (została, ale jakosc malowania zostawie bez komenta)
-Miało być logo wycięte laserowo (polecieli w ch... i nic nie zrobili)
tak wiec mam tylko pospawana rame i pomalowana, do tego nie mogłem włozyc haka musiałem posłuzyc sie pilnikiem i młotkiem.
aaa i dostałem koszulke i pare naklejek.
Za ta koszulke i pare naklejek wolał bym jednak wycinane logo , tak jak sie umówiłem z Panem Arkadiuszem.
Tak ze chyba sami wiecie co sądzic o tej firmie.
Ja jak i wielu moich znajomych nic juz nie kupimy u nich, a wy zanim coś kupicie radze sie powaznie zastanowic.
Pozdrówka i trzymajcie sie
Mianowicie miało być zrobione tak:
-Rama miała byc pospwana (została)
-miała byc pomalowana (została, ale jakosc malowania zostawie bez komenta)
-Miało być logo wycięte laserowo (polecieli w ch... i nic nie zrobili)
tak wiec mam tylko pospawana rame i pomalowana, do tego nie mogłem włozyc haka musiałem posłuzyc sie pilnikiem i młotkiem.
aaa i dostałem koszulke i pare naklejek.
Za ta koszulke i pare naklejek wolał bym jednak wycinane logo , tak jak sie umówiłem z Panem Arkadiuszem.
Tak ze chyba sami wiecie co sądzic o tej firmie.
Ja jak i wielu moich znajomych nic juz nie kupimy u nich, a wy zanim coś kupicie radze sie powaznie zastanowic.
Pozdrówka i trzymajcie sie
www.underfr.com
www.underfr.com
Ostatecznie wtedy Napisałem Panu Arkadiuszowi ładnego maila, odpisał zewtedy nienadzorował tego do konca osobiscie (ble ble ble)ale zebym wysłał na ich koszt rame to mi expresowo wytna (2 tyg)
W koncu nie wiem jakim cudem doszli do wniosku ze dadza mi przednią czesc ramy od modelu fr 4.0 (szkoda ze nie widzieliscie mojego wyrazu twarzy jak sie o tym dowiedziałem)
W koncu dzieki Bogu dostałęm rame i złozyłem rower lecz zbyt długo nie jeździłęm i pochłoneło mnie inne hobby wiec sprzedaje rower, na dniach wystawie na allegro na licytacje od 7 koła mysle ze to dobra cena
tym zcasem daje dwie foty abyscie mogli zobaczyc jak teraz wyglada
Pozdrawiam was maniacy rozbijania sie :)
http://img153.imageshack.us/my.php?image=img3236iz2.jpg
www.underfr.com/crack/DM_4.0.jpg
W koncu nie wiem jakim cudem doszli do wniosku ze dadza mi przednią czesc ramy od modelu fr 4.0 (szkoda ze nie widzieliscie mojego wyrazu twarzy jak sie o tym dowiedziałem)
W koncu dzieki Bogu dostałęm rame i złozyłem rower lecz zbyt długo nie jeździłęm i pochłoneło mnie inne hobby wiec sprzedaje rower, na dniach wystawie na allegro na licytacje od 7 koła mysle ze to dobra cena
tym zcasem daje dwie foty abyscie mogli zobaczyc jak teraz wyglada
Pozdrawiam was maniacy rozbijania sie :)
http://img153.imageshack.us/my.php?image=img3236iz2.jpg
www.underfr.com/crack/DM_4.0.jpg
www.underfr.com
www.underfr.com