Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !!!!!!!

speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

hmmm...ARMAR napisał że pęknięcia nie są jakąś wadą konstrukcyjna, śmiem uważać że to jest WADA, kumpel właśnie zmienił ramkę na inna bo DM mu zaczął pękać przy mocowaniu dampera...I wcale nie miał MONSTERA zaóożonego, tylko przez jakieś 6 mcy jeździł na PIKE a przez kolejne 6 mcy jeździł na BOXXERZE....
_miCz_
Kontakt:

Post autor: _miCz_ »

i jak w koncu? wymienili czy jak?
nokii
Kontakt:

Post autor: nokii »

W koncu wyszlo tak:
poprosilem aby zostala wykonana ekspertyza , i ekspertyza wykazala ze jest to z mojej winy, i w razie czego sa do dyspozycji w sadzie lub w federacji.
Lecz jednak zaproponowano mi (poraz ostatni) naprawe ramy ale juz na moj koczy , okolo 150 zł
i teraz po 19 bede mial rame
"Ride fast, yet ride smart"
www.underfr.com
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

widzę nokii ze pod koniec całej sprawy spokorniałeś:) szkoda tylko ze napisałes na swojej stronie różne szczegóły dotyczące ramy (m.in. o tym pęknięciu) bo zapewne sprawy potoczyły by się inaczej. pozdrawiam!
_miCz_
Kontakt:

Post autor: _miCz_ »

tak jak powiedzial Digi zdupcyles z tym troche...
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

najwiekszym Twoim bledem bylo upieranie sie o nowa rame bo jak chcieli naprawic ja za free to sie kluciles
http://miniurl.pl/12397
nokii
Kontakt:

Najwiekszym błedem bylo na pozcatku słuchanie ojca;/ no ale w koncu to on mi kupil
www.underfr.com
DM Żywiec
Kontakt:

Post autor: DM Żywiec »

witam,
mam kumpla ktory smiga na DM FR3 amora ma 888. Wogole nie oszczedza tej ramy. mowilem mu o Twojej sytuacji i powiedział ze wszysko zależy od poprawnego ustawienia dampera. On tzn moj kumpel skacze z 5 metrowych dropow i ramka ani nie drgnie. barzdo sobie ja chwali.\
pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/1009344/
nokii
Kontakt:

no ja mam tak (miałem bo dalej ramy nie mam)ustawione zeby mi nie dobijał po prostu
www.underfr.com
nokii
Kontakt:

NO teraz to nawet sie nie odzywaja, spoko spoko.
dalej nie wiem kiedy bedzie rama
www.underfr.com
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

zadzwon w koncu ktos odbierze telefon
www.mm-foto.pl
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

No ciekawa sprawa...taka "Polska". Troche mnie to zaniepokoiło,bo pojutrze odbieram dm 4.0:) ciekawi mnie wypowiedz o poprawnym ustawieniu dampera? o co chodzi dokladnie? Nie wiedzialem ze "zmiana dziurek":) w mocowaniu ma wpływ na wytrzymałość ramy....pliz wyjaśnij
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

qbator: jako takie rozmieszczenie dziurek ma duzy wplyw na wytrzymalosc ramy. w intencji producenta ramy lezy juz, aby mozliwe ustawienia dzialaly bezinwazyjnie na konstrukcje.
Kontakt:

Post autor: slazak »

sluchaj robilem na serwisie w sklepie i ostro to nie zaczy krzyk i wrogosc po prostu wal droga sadowa podae przyklad:

syn pewnogeo kolesia kupil korbe truvativa u nas w sklepie no i standart tuleja. Ojciec jego przyszedl i mowi ze jak to droga rzecz a sie jebie wiec wyslalismy to do bikershopu z kad korba byla. Nie uznali gwary bo uszkodzenie mechaniczne ale nie przyslali opisu dlaczego nie uznali. Poprosil zeby wyslac jeszcze raz wiec zrobilismy to czekal 3 tyg wkurzyl sie i powiedzial ze nie chce tej korby a chce kase i bedzie to zalatwial droga sadowa jako dowod przyniosl jedna wygrana sprawe bo sam handluje obuwiem wiec wie w czym rzecz pozdraiwam
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

Chciałbym tylko powiedziec armarowi zeby w ***** nie lecial (troche zly jestem bo mam dm fr 3.0 a nie oszczedzam)i kurwa wymienil ta rame bo jak nie to bedzie dobry dym bo nokii nie odpusci a na allegro pojawia sie masowo te ramy i bedziecie se mogli je sprzedac na zlomie razem z tymi smierdzacymi burnerami do cholery byscie powsadziali tam jakie dampery to by nie bylo textow typu: "a te dampery w dm to strzelaja" pytalem sie znajomego radce prawnego pzu życie i powiedzial ze ta sprawa jest na 99% do wygrania wiec nokii idz w zaparte a jak nie to i tak wygrasz ja w sadzie i beda musieli ci oddac tyle hajsu ze ci na 100 takich ram starczy.
nokii
Kontakt:

NO tak wiec dzisiaj jest juz 15, a ja dalej ramy nie mam, niby wysłali ja w srode ale kurier do dzisiaj do mnie nie dotarł
Tak ze firma naprawde godna polecenia

Mówiac 19 nie powiedzieli ktorego miesiaca....
www.underfr.com
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

mojemu kumplowi wlasnie tez pekla 3.0 i oddal na gware... ciekawe czy tez bedize mial takie przejscia jak ty... pekla mu w tym miejscu co u ciebie a jkaos specjalnie jej nie katowal, to moja tosa bardziej po dupie dostaje.
ramke kupil w mkbiku i tam reklamowal, zobaczymy jak to pojdzie...
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
nokii
Kontakt:

Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !Finał!

NO i nastapił W końcu finał, po 2 i pół Miesiaca:
Mianowicie miało być zrobione tak:
-Rama miała byc pospwana (została)
-miała byc pomalowana (została, ale jakosc malowania zostawie bez komenta)
-Miało być logo wycięte laserowo (polecieli w ch... i nic nie zrobili)
tak wiec mam tylko pospawana rame i pomalowana, do tego nie mogłem włozyc haka musiałem posłuzyc sie pilnikiem i młotkiem.
aaa i dostałem koszulke i pare naklejek.
Za ta koszulke i pare naklejek wolał bym jednak wycinane logo , tak jak sie umówiłem z Panem Arkadiuszem.

Tak ze chyba sami wiecie co sądzic o tej firmie.

Ja jak i wielu moich znajomych nic juz nie kupimy u nich, a wy zanim coś kupicie radze sie powaznie zastanowic.

Pozdrówka i trzymajcie sie
www.underfr.com
nokii
Kontakt:

Ostatecznie wtedy Napisałem Panu Arkadiuszowi ładnego maila, odpisał zewtedy nienadzorował tego do konca osobiscie (ble ble ble)ale zebym wysłał na ich koszt rame to mi expresowo wytna (2 tyg)
W koncu nie wiem jakim cudem doszli do wniosku ze dadza mi przednią czesc ramy od modelu fr 4.0 (szkoda ze nie widzieliscie mojego wyrazu twarzy jak sie o tym dowiedziałem)
W koncu dzieki Bogu dostałęm rame i złozyłem rower lecz zbyt długo nie jeździłęm i pochłoneło mnie inne hobby wiec sprzedaje rower, na dniach wystawie na allegro na licytacje od 7 koła mysle ze to dobra cena
tym zcasem daje dwie foty abyscie mogli zobaczyc jak teraz wyglada
Pozdrawiam was maniacy rozbijania sie :)

http://img153.imageshack.us/my.php?image=img3236iz2.jpg
www.underfr.com/crack/DM_4.0.jpg
www.underfr.com
ODPOWIEDZ