co sądzicie o marzocchi

Junior
Kontakt:

Post autor: Junior »

niezniszczalne na pewno nie sa...tylko ile z tych pikow,drop offow bedzie jezdzic za 7-8 lat? sadze ze jakies 10% przy farcie. a ze starych bonbowcow jezdzi zdecydowana wiekszosc...ba...nic sie z nimi nie dzieje. nie czuje ze mam 8 letiego amora. co wiecej po przejchaniu sie np. na shiverze jednopolkowym 10 cm z utesknieniem czekalem az wsiade na stare 8 letnie z2...nawet biorac pod uwage ze jest to widelec do xc [wazy 1630 gram?] mial lepsza sztywnosc boczna, a o pracy juz nie wspomne...

i tak jak sam napisalem w 2000 juz nie wsyztskie byly calkowicie rozkrecalne, ale w dalszym ciagu byly super. chociaz jezdzilem na 4 modelach z 2000 i moze po prostu mialem pecha ale zaden ie rzucil mnie na kolana.
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

wookie85 pisze:Tasadar a jezdziles na foxie ? :)

Bo ja wlasnie mam i szczerze to do tej pory nic tak dobrze nie chodzilo.

PS Fakt cena wyzsza , ja dalem 1100 za uzywke rlc , nowka na allegro 1100 byla/jest za r sciagnieta z bika
No właśnie kumpel ma dokładnie taki jak twój, i jeździłem, możliwe że bym się bardziej zachwycił jego pracą gdyby miał 130mm skoku, ogólnie muszę się go zapytać gdzie kupił, wiem że to model 2004 i gdzieś na wyprzedaży kupił za grosze...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

No ma 125 mm ;] , wiesz moze akurat byl tak ustawiony ze tobie sie nie spodobalo , bo ustawic tam mozna wszystko praktycznie. Ja jestem zaskoczony pozytywnie i zadowolony poki co ;].

e shiva gorzej chodzi ? ;] eee tam :]

zalezy jaka masz ta dokladnie ale srednio wazyly ok 1700g co i tak jest bbd wynikiem na taka konstrukcje w sumie
www.mm-foto.pl
Junior
Kontakt:

Post autor: Junior »

wookie85 shiver, przynajmneij ten na ktorym jezdizlem to byla kupa totalna. wiadomo moze zla sztuka ale jezdizlem pozniej na innym 10cm i to samo :/ kupa jednym slowem, nie wiem jak z innymi mowie o konkretnym modelu
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Najlepsze amortyzatory na swiecie (dla mnie).

Wiadomo ze AVY działa pewnie duzo lepiej ale po jakiego chuuja dawac za amorka 6000 - 12 000 zł? Ja bede jezdził na marzocchi całe zycie...

Nie widze sensu kupna amorka co działa lepiej niz SUPER T PRO 03 bo jego praca jest boska! Teraz kupuje sobie Shivere DC, zobaczymy jak ona bedzie działac :D Ale mysle ze miedzy super t nie bedzie chyba duzej roznicy....

Pozdro
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Niezłe tu bajki lecą, że w mz nic się nie robi jeździsz całe życie i nawet oleju nie zmieniasz :/ ha ha z mz jedynie coś z hscv bo reszta działa tak jakby nie chciała, o Manitou też między bajki włoże, że co chwila trza go smarować i olej zmieniać, jak w każdym normalnym amorze tak dzieci i w mz trzeba co rok, ew. pół roku zmienić, Ja swojego Manita smarowałem 2x w ciągu roku i tak nawet potrzeby nie było, olej zmieniłem po roku z nudów i wcale nie był czarny jak niektórzy tu "twierdzą", pewnie jeszcze nie jednemu z was by posłużył troche czasu i ssv, ssvf moze laske zrobić, tpc+ nie taka hujnia. Ale najśmieszniejsze w tym wszystkim, że ktoś puści plotke, ona krąży i wychodzi, że wszystko gówno przócz tego co ma znaczek mz :/, bo kilka lat robili zajebiste amory, ale nie teraz i reklama we wszystkich większych produkcjach filmowych, są przereklamowane. Choć ostatnio NWD 5,6 dostrzega się coraz więcej innych marek, jak nie więcej.

Więc bez pierdolenia !
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Dziadas
Kontakt:

Post autor: Dziadas »

Uf ostra walka argumentów:) J atam testowałem tylko klika amorór począwszy od rst 281 dh sountor xcp d.j Marcoch Dj III 888 rc Duro:P no i mojego kochanego Mr T drugi mój amor którego nie zamienie na nic!! Mialem nawet propozycje zamiany na dj 3 plus dopłata:P ni bata sasasa.
Jak już marcoch to stary rocznik rozkręcalny.
Kto miał stycznośc z starymi marcochami to wie najlepiej o co kaman:) PS: popieram Juniora
http://www.pinkbike.com/photo/994730/ może kiedyś POD :P ??
kiudy
Kontakt:

Post autor: kiudy »

Moim zdaniem Marzocchi to wypas amorki... to ta firma zaczela robic amorki do ostrego katunku i sie rozwijala... kazdy mowi ze do 2003 roku... ale teraz tez mozna znalesc marcoka '05 i '06 ktory sie rozwinal wzgletem starych modeli... fakt marcok ma wady... rozne bo dla jednych beda to tlumiki dlka drugich dizajn a dla innych regulacje to prawda... dla mnie porazka jest np. DJ, fakt ten amor byl pierwszym tak wszechstronym amorek dla kazdego i nie koniecznie z portfelem. Tak jak juz chyba ktos powiedzial bodajze KONEX marzocchi sie cofa w rozwoju a marzocchi "lada dzien" wyjdzie na rowni i bedzie tak samo uznawany jak marcok. Przykladem jest np PIKE amor zrobiony przez RS-a tak jak przez marcoka DJ do wszstkiego... sa zwolennicy i przeciwnicy a o gustach sie nie rozmawia... jest juz tyle amortyzatorow... jest w czym wybierac to jest wazne :)
wookie85
Kontakt:

boze czytam ciebie kiudy i ni ***** nie rozumiem o co ci chodzi

dziadas troche temat odkopales ;]
www.mm-foto.pl
PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

NAJLEPSZE SĄ MARZOCCHI .
Mają kąpiele olejowe i praktycznie są bezobsługowe manitou się zaraz zaciera a w rock shox to dzem zamias smaru lub oleju i działa jak rst.
I KAŻDY NA PEWNO ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE.
Mam drop offa comp z 2004r i jestem zadowolony w 100%.
http://patryko33.pinkbike.com/
kiudy
Kontakt:

To poczytaj jeszcze pare razy to moze skumasz... ale to tylko moja opinia przeciez nie :P i napisalem to co sadze... nie wszystkim moze to odpowiedac co nie ?
kiudy
Kontakt:

moze nie rozumiesz bo tak sie polymilem tam przed "lada dzien" mialo byc RS a nie marzocchi :P
wookie85
Kontakt:

PAtryko RS dziala jak RST a manitu sie zaciera ? idz do piaskownicy lepiej...

nie poprostu tak nie skladnie dla mnie to napisales , z kfiatka na kfiatek co chwila i jakos kupy sie nei trzyma ale poza tym domyslilem sie o co ci chodzi ;]
www.mm-foto.pl
kiudy
Kontakt:

No wiem ze troche nieskladnie bo chcialem duzo napisac ale nei mialem czasu i tak bez sQadu i ladu mi to wyszlo ale dobrze ze kumasz... :P

PAtryko A ty masz chyba dzem w oczach albo w rekach ze nie czujesz no ale nic twoj problem...
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

po co... kurna PO CO odgrzebujecie takie pierdoły.. ?
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
Nicky9
Kontakt:

Post autor: Nicky9 »

hmmm ta firma jak kazda inna nie robi amorow niezniszczalnych ale te amory wg mnie są dosyc abrdzo wytrzymałe tylko tak jak powiedział kolega wyzej trzeba je stosowac w tym do czego zostaly stwozone a bede zyly dlugo :) jamam dirt jama i juz troche przeszedł i nadal nie maam z nim jak najmniejszych problemow .. w kwesti wygladu podobaja mi sie bustery w kształcie M
każda pogoda jest dobra na rower ...
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

zgadzam sie z tymi co pisza ze marzocch robil dobre amory do 2003r., aczkolwiek mialem juniora 2004 i naprawde byl fajny, teraz mam monstera 2001 i jest przezajebisty (tych ktorzy mowia ze jest ciezki odsylam do silowni jesli nie potrafia poradzic sobie z conajwyzej 1kg nadwagi amora...), jezdzilem na boxxerze i musze powiedziec ze niewarto nawet porownywac do juniora! niestety w obecnych czasach marzocchi zchodzi na psy ;/
http://miniurl.pl/12397
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Eh odkopali stary topic i mysla, ze sa fajni :p Prawda jest taka, ze kazda firma ma jakies swoje modelu, ktore sa gorsze i lepsze. A marcok te lepsze przestal produkowac.
Ssij pento
Dziadas
Kontakt:

Post autor: Dziadas »

Eh nie:P Szukałem topicu o Mr T i znalazłem ten temat:) Więc musiałem cos kliknąc:P Wyrazic swoją opinie:D Sorry jeżeli cie to jakoś uraziło :P
http://www.pinkbike.com/photo/994730/ może kiedyś POD :P ??
ODPOWIEDZ