elo! mam pytanko :czy mozna jakos usunac(tylko nie wycinac, wyrywac itp) te zbyt dlugie korasy z Duracza? przeciez to jakas masakra!! dobry amor(jak za te kase itp:) ale no ni jak wykrecic barspina czy nawet x up'a (mam ramke dartmoor SS 2006 14 cali, ale fumflom na dragach tez sie nie mieści)a nie chcialbym ich wycinac, bo gwarancja pojdzie sie kochac! mozan je jakos wykrecic albo cos?? PLIZZZ help!!!
weź starą bieżnie ze sterów, spiłuj tą cienką górę tej bieżni po której łożysko z kulkami się obraca, potem wyjmij amora, zdejmij z duracza tą bieznie którą masz teraz wlożoną, nałóż tą spiłowaną i na nią tą, co wczesniej ściągnąłeś. Zyskasz tym sposobem ok 0.5 cm (+/- w zależności od wysokości starej, spiłowanej bieżni) i nie bedziesz musiał korków zdejmować
PS: Jak nadal będziesz chaczyć to ja nie wiem co zorbić :P
xxxxxx w sumei racja o tym nie pomyślałem, równo spiłowałby wtedy, gdy szerokość pilnika byłaby większa od średnicy bieżni ale i to nie zawsze wychodzi
tak więc bike86 krótko mówiąc: nałóż 2 bieżnie zamiast jednej :]
mi duro przechodzi pod ramą, choć tego nie potrzebuje zbytnio;]
Możesz dac jedną podkłądkę dystansową 0,5 cm pod bieżnie sterów , NIe bedzie trzeba nic piłować, co najwyżej delikatnie dystans od środką jak nie bedzie chciał wejść na poszerzenie na rurze sterowej przy koronie.
spróbuj sie pobawic ustawieniem bo moj kolega tez tak ma i jak przekreci je nie pamieteam ze jak patrzysz z gory sa - albo | ustawione i mu nietrze :D a ma draga :)
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
oki, thanks:) cosik pokombinuje, mam tylko jeszcze jedno pytanko jakie korki(z jakiego innego amora)pasowalyby i rozwiazaly moj problemo?:)i jeszcze cene +/- jakby mozna:) dzieks & poz!!!
bike86jak chcesz to kup drugi komplet korków do Duro od kogoś kto rozwalił swojego duracza.
Weź te 2 w gorszym stanie i spiłuj plastik, tak żeby nie haczyły o ramę, a jak będzie trzeba na gware czy coś to wkręcasz te lepsze i jest spox ;]
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl