Spadający łańcuch

SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

też taki kiedyś miałem:D
kiedy to było... pierwszy rower:)
I tez nie miałem kasy:)
założ przerzytkę i wyreguluj śrubami na srodkową zębatkę.
Napinacz na tylni trójkąt nic nie da, bo łańcuch spada z przedniej zębatki od góry, an nie od dołu;]
Ale to tylko półśrodek. Ja rozwiązałem mój problem wtedy za 80zł (używana korba truvativ fived, w której zostawiłem środkowy blat za 40zł i używany napinacz pmsocho pod 32z)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

SeraaX Napinacz na tylni trójkąt nic nie da, bo łańcuch spada z przedniej zębatki od góry, an nie od dołu;]

./...cos Ci się pomyliło....łańcuch misiu kładzie się falą od dołu ....i dlatego spada :))
napinacz na trójkącie gasi taka falę i nie ma kłopotu....można nawet z jedną rolka spokojnie pociskać bez spadającego łańcucha.....
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Maciek 89
Kontakt:

Post autor: Maciek 89 »

ja sobie zrobiłem napinacz samemu tylko taki na tylne widełki mocowany z dwóch blaszek zkręconych (tata dawniej zrobił to do mocowania dynama) i z kułeczka poprzedniego alivio i miałem go w ramie do xc i chodziło wyrąbiście na wszystkich przerzutkach! ale jak już kupiłem a ganga i do niego wpakowałem to już nie chodził tak dobrze. kasy się troszkę uzbierało i się wnerwiłem i wywaliłem dwie tarcze i kupiłem używanego bopa tylko ten wyższy model
http://maciek89.pinkbike.com/
yrus
Kontakt:

Post autor: yrus »

nie skacz to nie będzie spadało a domowe wyjście to klej:D
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Teraz powiedz mi po jaką cholerę zdjełeś tą przednią przerzutkę? Przecież to ona prowadzi łańcuch, jeżeli jej kompletnie nie używasz możesz lekko wygiąć, żeby trzymała łańcuch. Kompletnie nie rozumiem po co to zdjełeś...
ODPOWIEDZ