Siema mam taki problem :D kupiłem mostek na mocowanie 31.8 no a ja mam kiere pod 25.4 czy da sie kupic gdzies taką redukcje ?? albo ma ktos na sprzedaz ? czy samemu mozna dorobic :) ?? ... czekam na wypowiedzi z góry dzieki za pomoc ..
Można dorobić ale najłatwiej poszukać po serwisach i sklepach rowerowych, może im zostało z jakiejś kierki albo mostka..Ja tym sposobem kiedyś to dostałem..
kurcze ;/ heh wlasnie dzisiaj kupiłem no i teraz sie zastanawiam :D tzn w sklepach szukałem to mówią ze niemają wiec pytam was czy ktos ma na sprzedaz :) czy tez samemu profesjonalnie dorobic :)
bierzesz szlauf, tniesz go na kwadraty gumowe takie, pozniej na pol zginasz i kladziesz jeden na gorze i jeden na dole.... zaciskasz zajebioscie (dobrze by bylo zeby guma sporo wystawała bo wtedy sie dobrze scisnie) i ma działac.... nie zuzyje sie predko
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
a jakąś blache ? dalo by sie fajnie poucinac równo i zrobic taką niby redukcje i ponacinac lekko zeby były takie rowki w tej blasze .. zeby lepiej trzymało .. nie slizgała by sie ?
bierzesz 2 blaszki cienkie albo 1 gruba, kladziesz na takie cos do kowadla - takie plaskie w wglebieniem, na to rurke i walisz mlotkiem az sie wygnie jak trzeba, potem zakladasz na kiere i jezdzisz.
ja mam tak zrobione (reborn kingpin + ns pure) i nie ma mozliwosci zeby sie ruszylo