andrut pisze:speed sensitive valve /... to jest ssv, a hscv ma high speed compression valve...
no i trzeba sprostować ciebie... :D
kolega "sudi", którego cytowałem pisał o 66RC.
66RC ma _prawdziwe_ zawory speed sensitive!
to ze w 66VF sa SSV, który to skrot pochodzi od "speed sensitive valve"
nie oznacza ze sa tam zawory o zmiennnej charakterystyce tłumienia. to zwyczajne marketingowe nadużycie marzocchi.
zeby cos bylo "speed sensitive" musi miec przede wszytskim oddzielne obwody dla szybkiej i wolnej kompresji, a hscv wlasnie takowe ma - w przeciwienstwie do ssv ktory jest zwyklym prymitywnym tlumikiem z otworkiem(-kami).
nie dosc, ze hscv, ma oddzielne obwody dla low/high speed compression czyli posiada zmienne chrakterystyki w zlaeznosci od szybkosci tłoka, to jeszcze tłumienie zalezy od pozycji tłoka. i to nie tylko tlumienie kompresji ale i powrotu.
jak wiec widzisz przepasc pomiedzy hscv, a ssv jest ogromna ze wzgledy na zaawansowanie tłumienia. co jest wiec prawdziwym "speed sensitive" rozwaz sam. wg. mnie na pewno nie jest to SSV i nie wiem skada marzocchi wizelo ta nazwe do okreslania prymitywnego tlumika. SSV z racji swej budowy nie moze miec zmiennych chrakterystyk tłumienia - tłumienie jest stałe i określone przez światło otworów w tłumiku.
inna sprawa ze SSVF posiada "floating valve" - ale i tu idea działania jest inna niz w hscv.
zresztą jak masz troche pojecia i nie jestes technicznym ignorantem, porozbieraj sobie kilka Bomberow z roznym tłumikami i popatrz w czym rzecz.
jesli nie zrozumiesz, to sie tym nie zajmuj i nie pisz bzdur na forum nie majac zadnej wiedzy w temacie.
pozdrawiam
riba