smiganie na tylnym kole !!!
smiganie na tylnym kole !!!
Siemanko !!! troche juz jezdze na rowerze ale chcialbym sie naluczyc dobrze jezdzic na tylnym kole... i prosze was o rady zwiazane z tym... chodzi mi o to ile trenowaliscie zeby dobrze to opanowac i jaki jest wasz rekord odleglosci przejazdu.... bo moj to narazie 30 m. :( prosze o pomoc
moj rekord: az mi rece nie zaczna mdlec od trzymania kiery :] mozna jechac i jechac chocby caly dzien jak ktos ma sily w lapach tyle. mozna zakrecac, zawracac, robic slalomy co tam kto chce, po wertepach jechac na kraweznik z kraweznika wszystko da sie zrobic
podstawa to prosta fela z tylu i niezbyt ostro lapiacy hampel najlepsza magura hs 11/33 z czarnymi klockami i tyle. trzymasz zawsze paluch na klamce i zapierdzielasz az sie nauczysz
mi to szczerze mowiac juz sie to dawno znudzilo wiec sie trialem zajalem ;]
podstawa to prosta fela z tylu i niezbyt ostro lapiacy hampel najlepsza magura hs 11/33 z czarnymi klockami i tyle. trzymasz zawsze paluch na klamce i zapierdzielasz az sie nauczysz
mi to szczerze mowiac juz sie to dawno znudzilo wiec sie trialem zajalem ;]
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
A ja powiem ze moja chęć jazdy na jedym kole zaczeła się gdy miałem 5 lat. Jeździłem wtedy na góralu siostry ciotecznej na parkingu hipermarketu. Już wtedy udawało mi się przejechać 3 parkingi!! (jakieś 7 metrów:P ) Lecz dopieor niedawno zauważyłem że do jazdy na jednym kole przydaje sie tylni hamulec :) Tak poważnie zacząłem uczyc się jeszcze w tym roku i teraz jadę aż mi ręce nie padną. Generalnie jeżdżę na przełożeniach z przodu 2 a z tyłu 5-6. A rekord długości hmmm jakos dawno nie liczyłem ale moje ręce wytrzymują max 800 - 900 m
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
ROwEr - http://www.pinkbike.com/photo/1147695/
ja pamietam poczatki jazdy na jednym kole o masakra but mi sie przyczepił i zamocno kopłm poleciałem na plery łokiec cały rozjebany plecami głowa zajebałem kurwa jaki bol masakra ja ci powiem odchylaj mocno kolana na boki to ejst wzne na poczatku nimi bardzo łatwo sie balans utrzymuje pozniej nieboj sie uczyc manuala bo manual jest łatwiejszy niz wheelie pozdro
Umiem mowic nie... NIE zostane w domu jak wszyscy pija :))
-
- Kontakt:
mój rekord to ...6 obrotów korbą... heh, ale ja mam 10 lat a może 11 -sam niewiem... kupiłem z ojcem se na imieniny ochraniacze na kolana i piszczele 661 -i próbowałem pojechać to mnie po minucie kostki zaczęły boleć, a to i tak najmniejszy rozmiar (tzn. mam za krótkie nogi). i jeszcze pytanie(a);;;
czy dobrze jest miec długie nogi gdy się robi manuala?
czy jazda na tylnim kole to to samo co manual?
czy chuśtanie się na chuśtawce typu 'konik na sprężynie' jest dobrym ćwiczeniem na manuala?
po ilu kostkach los się do mnie uśmiechnie????????
pozdrorower
czy dobrze jest miec długie nogi gdy się robi manuala?
czy chuśtanie się na chuśtawce typu 'konik na sprężynie' jest dobrym ćwiczeniem na manuala?
po ilu kostkach los się do mnie uśmiechnie????????
pozdrorower
http://ja.gram.pl/thedragon
e-mail: vaquen@wp.pl
e-mail: vaquen@wp.pl
Tak bez długich nóg nie nauczysz sieDirt Biker pisze: czy dobrze jest miec długie nogi gdy się robi manuala?
ujezdzanie konika powinno byc dla Ciebie dobrym cwiczeniem nie tylko do nauki manuałala, łili...
]:->
pozromonsterek <3
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Dirt Biker
PRZEPISOWA dlugosc nog przy manualu to 1,2563459 m.
manual jest zawsze jazdą na tylnim kole,ale jazda na tylnim kole wcale nie musi byc manualem.
zalezy od wielkosci konika,roku produkcji i stanu siodła.
ogolnie to dobry manual zalezy od kątu padania promieni slonecznych na szybernasty księzyc saturna,takze radze poobserwowac troche niebo zanim wyjdziesz na rower.
nara
<lol2>
PRZEPISOWA dlugosc nog przy manualu to 1,2563459 m.
manual jest zawsze jazdą na tylnim kole,ale jazda na tylnim kole wcale nie musi byc manualem.
zalezy od wielkosci konika,roku produkcji i stanu siodła.
ogolnie to dobry manual zalezy od kątu padania promieni slonecznych na szybernasty księzyc saturna,takze radze poobserwowac troche niebo zanim wyjdziesz na rower.
nara
<lol2>
http://www.pinkbike.com/photo/1470489/
dzieki wielkie za odpowiedzi na moje pytanko odnośnie jazdy na tylnym kole :)) już nawet dobrze mi z tym idze. chcialbym tez troche nauczyc sie manuala i prosze o jakies rady odnosnie tego !!! jak trzeba ustawic nogi ile gleb zaliczyliście jak sie tego uczyliście i czego łatwiej sie nauczyc.. wheelie czy manual ??? do jakiej predkosci gdzies trzeba sie rozpędzic zeby zaczac robic manual ???? z góry wielkie dzięki za odpowiedzi :))