moje propozycje

erenes
Kontakt:

moje propozycje

Post autor: erenes »

Spoko Spoko. Nie czas na narzekanie :) Nie w tym poście.

1. Może by coś zrobić jak już szeroko z lewej zajmuje miejsce na nicka uzyytkownika, to moze by forum na maksa to prawego końca ekranu rozszerzyć, a nie taka bulla królewska jak papierek totaletowy :) w doł sie ciągnąca i wolna

2. Czas powinien być 1 na forum, kolejność wypowiedzi jest przecież. Po co różne czasy wogóle taka zbedna opcja!

3. Mozliwosc edytowania swoich postów, ale tylko po to by poprawic błędy tuż po submitowaniu. Powiedzmy 5 minut (bo niektóre posty są długie). 2 minuty to za mało. Bo jak ktoś pól strony napisze. No i jak komuś coś sie przypomni.

4. Zdejmijcie te 2 minuty od poasta do nowego posta. To nie ma sensu. Bardzo denerwuje czekanie i klikanie SUBMIT aż można będzie wysłać. A jak ktoś zapomniał i coś chce dopisać ? (chyba że rozwiążenie zagadnienie z mojegu unky 3 (wyzej)
Albo szybko odpowiada na kilak postów? Kupka.

5. Avatarki możecie małe wprowadzić, ale bcc code jest zbędy.
na forum powinna byc zasada, ze linki wkleja sie jako linki, fotek sie nie wkleja. Ja mam stałe, wiec mi ryba, ale modemowcy, albo Ci co maja kiepskie stałe? Link powinien sie otwierac w nowym oknie i juz

6. Podział na kategorie, ok nie bede sie kłócił. Ale może by tak dal miłośników starego forum zrobić taką nakłdkę listujaćą topki w kolejnośći ostatnich odpowiedzi (stare forum), + ew. oddzielne przyciski do listowania postów bez odpowiedzi oraz postów po naszej ostatniej wizycie !!! (i to nie w ramach danej kategorii, ale globalnego forum )

7....podpisy są do pupy, szeczeólnie większy litery, grafika, banery itp. Powinna być 1 -3 linijki małego tekstu (z boldem italika i underlinem tylko ) no i linkami. Żadnych wiekszych czcionek i grafiki. No i inna czcionka niz same posty.

8...cdn
dupa.
erenes
Kontakt:

no i jeszcze jak jest lista tematów (jak zrobicie nakładke na forum) w kształcie starego forum - i wtedy w profilu user wybiera sobie która wersje woli. Co za problem!? Chodzi o czytanie postów i odpowiadanie na nie. Zakładajać post po prostu należało by wybrac kategorie forum i już.

No i jeszcze żeby przy topiku był ksywa kogoś kto założył. Ale nie koniecznie. Ale to w nakładnce- -bo tu na nowym nie ma miejca/ za wasko jest
dupa.
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

w koncu jakies konkretne uwagi dziekuje !!!

po kolei:

1. zwezylem miejsce na nicka i porzezylem na tresc, rozciagac do prawej nam zabardzo nie pasuje bo jest banre a pod nim tez sie cos znajdzie
2. sluszna uwaga, zmienie na jeden czas
3, no wlasnie tutaj cie rozumiem, ale nie jestem pewien czy inni nie wykorzystaja tego aby zrobic dodatkowy balagan... na starym nie bylo takiej opcji tutaj chyba tez nie bedzie
4. limit jest na 70sek od ostatniego posta ale jesli to bardzo przeszkadza to zdejme to zaraz
5. avatarki odpadaja, bbcode tez w sumie nie potrzeba.. linki mozna wklejac normalnie bez tego , do zdjec takze.
6. to bardzo dobry pomysl, chyba jest taka opcja wiec postaramy sie aby bylo dla was prosciej i wygodniej (zwlaszcza dla tych ktorzy przyzwyczaili sie do starego foruma)
7. tu tez sie zgodze dalismy limit na 60 znakow w podpisie, i nie moze on zawierac zadnych pogrubionych tekstow, czy plikow graficznych.

dzieki pozdrawiam!
erenes
Kontakt:

spoko, jakoś sobie dacie rade, tylko dopracujcie je dalej.

z taką nakładką a-la stare forum to jest nie tak źle, bo wszycy malkontenci zamkną buzie (ze man na czele), albo zaczna czepiac sie drobnijeszych pierdól :)

edycja postów nie jest konieczna (ew. te 2-5 minut po napisaniu), ale to nie konieczne. I tylko te 2-5, póxniej za nic w świecie!!

a bardzo lubie forumy co maja te opcje: posty bez podpowiedzi i posty od ostatniej wizyty. wylistowane wszystkie (mimo że sa to forumy z podziałem na kategorie). Wiec mozna na pewno tez nakładke zrobic a-la stare forum (wszystkie posty).

A jak kots bedzie chciał nowy założyć - z tej nakładki (jak w starym firum) to np. koniecznosc wybrania kategorii (działu forum) z listy. Po to żeby malkontenci narzekajacy na nowe forum nie musieli na nie patrzeć :) RIDE!
dupa.
KorreS
Kontakt:

Post autor: KorreS »

Może to drobny szczegół ale np. w dziale GIEŁDA najświerzsze topici na forum pojawiają się jako czerwone napisy na pomarańczowym tle. Nie widać nic.
Na stronie głównej pomarańczowa czcionka na szarym tle też jest nie czytelna. Oczy bolą zanim coś się tam doczyta człowiek.

Poza tym ja zaczynam się przyzwyczajać do nowego układu.

Pozdrawiam cały dh-zone team
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

w takim razie postaramy sie jeszcze w tym tygodniu dodac taka opcje z przegladaniem wszystkich topicow na jednej stronie bez kategorii,

Korres: to byla chwilowa wtopa, teraz git jest ;)
Mati FR
Kontakt:

Post autor: Mati FR »

Noooooo, już byłem załamany tym nowym forum... ale opcja wszytskiech topiców na jednej stronie brzmi już dobrze :D Ale tylko nie ich nie bedzie 10 czy 20 tylko jakaś większa liczba :D ...
Mati FR
Kontakt:

A fajnie by było gdybyście zmienili liczbe liter które mogą się znajdować w podpisie na większą !!!
Mati FR
Kontakt:

Zryty jest też system wyświetlenia ilości postów na topicu, wcześniej pisało żę np. są 32 odpowiedzi na dany temat i kazdy wiedział ze jak jest 33 to jest jakaś nowa wypowiedź a teraz, liczba postów dotyczy wszytskich topicow w dziale i jak się chce dowiedzieć czy ktoś odpisał na jakiś konkretny topic to trzeba sprawdzać chodząc na ten topic bez przerwy - a to przyznam jest wqrwia .... Ja proponuje jeszcze, jak juz bedzie ta opcja wszytskich postow na stronce to żeby tam powrucić do tradycji i zachować liczba postów na jeden topic a nikt by raczej nie płakał jakbyście wprowadzili to spowrotem na każde strony nowego forum !!! :D Pozdro
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja mam taka propozycje, zeby zlikwidowac "strony" bo jak jest duzo postow, to czas wczytywania kolejnych stron jest denerwujacy i sadze, ze powinno wszystko byc w jednej kolumnie (jak dawniej).
erenes
Kontakt:

jestem bardzo smutny :(

napisałem pól strony posta konstruktywnego czekałem 2 minuty, a wczesniej 2 minuty mnie logowało aż i wyskoczyło PHPBB łąd krytyczny:(

NOWA MAŁA CZCIONA JEST SUPER! KOMPENSUJE wąskie pole tekstowe!!! BRAVO!!!!!!!!!!
dupa.
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

trzeba se radzić... mało miejsca na tekst także każdy tworzący nowy temat jest zobowiązanych napisać coś takiego:

aojngjiangtaijw

i wtedy tabelka sie rozszerzy i bedzie zajebiscie :D
GRIFI
Kontakt:

emotki

Post autor: GRIFI »

a gdzie emotki!?!!!?!?! jak już zrobili nowe forum to mogli by dać emotki!!!!
www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=209048
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Patrzcie tyle do zrobienia , zmienienia, a wystarczyloby nam stare dobre forum i wielu by sie niczego nie czepialo, na przyklad JA...

eh :(
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

max damage nie czepiaj sie az tak bardzo :) juz ida na reke malkonentom i robia ta zakladke i wszyscy beda zadowoleni, nicki tylko sie stracilo nic wiecej :P
najwazniejsze jest aby byl numerek ile odpowiedzi na dany post jest, i czy sa nowe (taka opcja byla) ale zeby nie bylo tego tylko w nakladce tylko z nowym forum 'tym podstawowym' tez

i jak to jest z tym czasem mi wyskakuje 2 godz wczesniej gdzie to zmienic??
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

pioza tym jest fajna opcja tzn przeglad userow. mozliwosc wyslania wiadomosci. wiecej wpisow w profilu.

i jeszcze sprawa do admina - jak chce sie dostac do gg to klikam w ten przycisk aim w profilu i mi wyskakuje blad. moze dlatego ze uzywam opery?? a nie internet explorera? jak ktos jeszcze z opery korzysta niech da znac, co jest.

al;e ogolnie forum mi sie podoba, moze dlatgo ze czesto na starym bywalem i sie znudzilo?

ave
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ