Mam takie pytanie. Coś mnie podkusiło dzisiaj zwazyć rower i waga wykazała 19 kg. Czy to jest dużo jak na rower do streetu czy to normalna waga???!!! a najlepesze jest to że ta waga zaniża o jakiś 1 kg... żeby sie upewnić wziąłem kumpla bika do xc i waga wykazała 12 kg. czyli w sumie normalnie. A zdziwiłem sie bo nie mam roweru do dh tylko do streetu/dirtu :)Napiszcie mi jaką wage mają wasze rowery...
Mój nie wiem już ile waży, licze go na troche ponad 20, ale jak sie przejechałem dzisiaj po 4x na lżejszym sztywnym, też z dwupółką to Bożeeeeee.....waga ma ogromne znaczenie. Może mó troche domula lekko dupny amortyzator, ale to nie zmienia faktu że na lżejszym się lepiej jezdzi. No i 19 kb na streeta to mi się wydaje troche przydużo :?
moj wazy miedzy 13,5 a 14kg wage mam analogowa ktora pamieta jeszcze II wojne swiatowa, kierownica crmo, mostek 450g, daloby sie jeszcze go odchudzic :)) mysle ze 13-15kg to optymalna waga
A mnie własnie zdziwiła waga ale nie odczułem jej aż tak mocno...tylko bunnego cięzko wyciagać i obrotówki a poza tym good ale to nie zmienia faktu że musże go odchudzić :P ale za to jak sie przesiadłem na chwilke na kumpla sprzet który wazy około 14 to rzucałem nim jak szmatą :) więc są także plusy ciezkich sprzętów :)
mój wazy jakies 16-17 ale ma cięzkie oponki ogólnie go teraz odchudzam powoli(tylne koło opony kiera i chce zejść do 14 kilo na rowerze do fr/streetu więc mysle ze całkiem dobrze.
a waga ma cholerne znaczenie o wiele lepiej sie jeździe nieraz na lżejszym..
ja mam streetowke ( nie sgerujcie sie albumem na pinku bo duzo rzeczys ie zmienilo) ktora wazy kolo 14kg a jezdzi mi sie na niej bardzo dobrze. Wiec fdo wagi idzie sie przyzwyczaic
Mialem streetowke cal ze stali. Kiera cre-mo mostek cr-mo korba bmx i wazyl 15kg. Wiec nie wiem jak dualo Ci sie taki duzy wynik osiagnac :) To wszystko przez te aluminiowe ramy...
no zależy.. jak na street to troche ciezki masz bik. moj wazy 19,5kg (+/- 0,5kg) mam do dirtu ale smigam nim tez po gorach ;), kumple maja streety co waza ok 15kg max.. ale to tez od ciebie zalezy ile masz sily.. ja np. moj bik podrywam bez problemu a inni co na niego siada to nawet zwyklego bany hopa nie umia - kwestia przyzwyczajenia.. jak ci sie fajnie smiga to zostaw.. nie odchudzaj roweru na sile
rama aż tak dużo nie waży(chyba że full). Ja jakbym zmienił same opony i obręcze to bym odchudził rower o 1 kg prawie a to juz zadowalający spadek masy:D Póko co teraz waży 14.5 kg
Ogólnie tak się złożyło ze wszystko jest ciężkie ale chciałem w końcu złożyc coś co by się nie rozsypało i mi sie chyba udało :D ale wytrzymałosc kosztem wagi:/
moj agang na pike'u wazy 13kg bez hampli. i ze slabymi oponkami (1.75 przod ;) i 1,90 tyl), bmx kuzyna wazy 18kg, a Scott nitrous 30 kumpla wazy ze Stancem 15kg, wiec jakies wiekszej zaleznosci w wadze nie widze. jak ci zle sie tak jezdzi to zmien czesci i heja banana. ale mysle, ze to jest juz odpowiedni moment zebys sie przerzucil na lzejszego bike'a bo bedziesz wymachiwac dokladnie jak szmatka :)