witam
wlasnie kupilem tarcze gimeki i ona ma strzalke czyli kierunek zakladania odwrotnie niz wszystkie inne tarcze ktore mialem i jak bym ja zalozyl zgodnie ze strzalka to ramiona by szly w te strone / a we wszystkich innych tarczach ida w te \ strone. Nie wiem czy dobrze wytlumaczylem ale sprowadza sie to do tego czy moge te grimece zalozyc w na odwrotna strone (czyli na lewa strone :d), mysle ze tak ale wole sie upewnic :)
Kumpel ma ten hamulec, i jak założył w odwrotną strone niż strzałka to gówno hamowało !!!! Dopiero jak założył tak jak strzałka nakazuje było GOOD ! Załuz tak jak Ci strzałeczka podpowiada :D !
a moze masz hebel na prawa golen amora :D czasem tak jest w starych marcochach 96 widzialem patent ze mozna zamontowac dwie tarczowki - ale co to ma do kierunku strzalki :D
Hmmm niby dobrze mowicie ale jakos nie jestem jeszcze przekonany, bo ja ja zakladam do shimano a Xt jest taki sam jak grimeca i tarcze maja tez takie same ale w XT sie montuje standardowo tarcze a nie odwrotnie jak w grimece i to jest dziene bo to takie same hample a jednak grimeca wykombinowala cos innego moze to przez to zeby sie czyms roznic.
a lepiej hamowac bedzie chyba jak ja zaloze na odwrot bo wetylacja idzie pod lepszym skosem i bedzie mocniej tarlo o dziury w tarczy
Bim ale ty masz zalozona tarcze standardowo jak powinny byc zalozone qwszystkie tacze no chyba ze na twojej tez byl odwrotnie strzalki i ja zalozyles wbrew nakaza strzalkowym ;d jesli tak to czy hamuje lepiej czy gozej bo wg mnie pewnie tak samo :)
mam zgodnie ze strzalka zalozone, i z twego opisu wynika ze twoja rowniez bedzie tak zakladana jesli zgodnie ze strzalka zalozyc, wg twoich krzaczkow mam zalozona tarcze tak '/'? :)