W jakim seciku się lepej pomyka w fr?
Bo słyszałem ze jak ma się koło 24" z tyłu to rower jest zwinniejszy i szybciej przyspiesza.Zauważyłem że dużo osób tk jeździ( głównie w fullach)
oj nie wiem... ja bym zaryzykował 24" obydwa albo 26".... choper moze sie zrobic... szczegolnie ze sztywniaka... no i srodek ciezkosci troche za mocno do tyłu pojdzie... ale niech sie wypowie ktos kto ma taki c€ś :D pozdor
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
ta lepiej przyspieszpiesza ale z 2 strony zeby szybciej jechac musisz wiecej krecic :) po za tym 24 jest jednak wytrzymalsze niz 26 ale jak zle dobierzesz do ramy/amora to zjebiesz geo. Ale do samego Fr chyba jednak 26,24: )
twój set-up => 2x26 ... bez sensu pakować mniejsze koło na tył przy takim amorze do dragstara... Mało koło popsuje tylko geometrię.. Co do opony 3" to faktycznie w pewien sposób zmniejszy to różnice, ale po cholerę Ci taki kloc z wielkimi oporami....
wypowiem się jako były posiadacz Draga 16" z 66 vf 150mm (wysokość jak właśnie ładna dwupólka...) na kołach 26/24. Niestety w tym przypadku był to niewypał, nijak to 24" nie pasowało.
26"/26" tylko i wyłącznie do takiego setupu!
P.S. Chyba 3.0. to by wogóle nie weszło tam..Ja miałem 2.3. i nie powiem żeby było jakoś full miejsca na coś więcej..
Ja wypowiem sie jako obecny posiadacz Draga 14' z Juniorem 170mm i kołem 24 'z tyłu. Co do geo to mi sie swietnie jezdzi ale jeśli chodzi o szybką jazde to muszę więcej krecić niż ci na 26'. Moim zadniem to tylko kwestia przyzwyczajenia się.