Malowanie sprężyny?

FilipA
Kontakt:

Malowanie sprężyny?

Post autor: FilipA »

Elo rap, :)
Mam pytanie odnośnie malowania sprężyny dampera. Czym najlepiej to zrobić? Jest wogóle sens?
Proszę o wypowiedzi. :)
Dzięki i pozdrawiam.
pablusia
Kontakt:

Post autor: pablusia »

hmm wg mnie, po co malowac ;) - chociaz jakby juz trzeba bylo to trzeba by bylo jakas farbe - hmm cos w stylu gumowej, zeby pracowala razem ze sprezyna, bo jakbys normalna pomalowal to po 1 bedzie blokowala ruch sprezyny a po 2 bedzie odpadac przy pracy amorka.. można tez anodowac ;d (slyszalem te slowo kiedys na chemi ;d) - ale jak to zrobic to nie wiem.. kup moze poprostu albo uszyj pokrowiec na sprezyne z dampera i zaslon go ;d;d
Kona Stuff 05'
Double Wide + NS Coaster/Roller
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

no farba musiała by być chloro-kauczukowa żeby niepękała ale dokładnie to niewiem
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

no dokładniej to właśnie tak, tylko niewiem jak z lakierem...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

Anoduje sie aluminium, a nie stalowa sprezyne, dzbanku ;]
Jak juz ma koniecznie cynkowsko byc to lepiej idz do elektrycznego i kup sobie jakis kolorowy kolnierzyk izolacyjny odpowiedniego przekroju i naciagnij.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
pablusia
Kontakt:

pitikuku pisze:Anoduje sie aluminium, a nie stalowa sprezyne, dzbanku ;]
Jak juz ma koniecznie cynkowsko byc to lepiej idz do elektrycznego i kup sobie jakis kolorowy kolnierzyk izolacyjny odpowiedniego przekroju i naciagnij.
po 1 napisalem ze obilo mi sie o uszy na chemi (tylko obilo ;p) a po 2 (cytat z wikipedii):
Anodowanie - (eloksacja - ELektrolityczna OKsydacja) powierzchniowa obróbka metali polegająca na elektrolitycznym wytworzeniu warstwy tlenku. Anodowanie stosuje się głównie w stosunku do aluminium i jego stopów, ale <b>może być także stosowane do niektórych odmian stali i stopów magnezu.</b> W przypadku anodowania aluminium można spotkać się z terminem eloksalacja

moze ma akurat "niektórą" odmiane stalii? ;pp
Kona Stuff 05'
pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

To po 1 jak ci sie cos obija to najpierw do tej uczonej wikipedii zajrzyj a potem postuj, poprawia to jakosc forum znacznie
po 2 kiedys sie paralem chemia sporo i sie "nieco orientuje"
po3 po cholere teraz oftop z siebie robisz?
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
tyfus
Kontakt:

Post autor: tyfus »

e, przeciez polowa widelcow ze stalowymi lagami ma je anodowane na czarno
mozesz pomalowac zwyklym sprayem, tylko bardzo cienka warstwa, tak aby jej kolor zmieszal sie z oryginalnym
pablusia
Kontakt:

pitikukułoo jezu.. kto problemy stwarza ten stwarza (znajac zycie pewno napiszesz ze po co to pisze w tym poscie - ale napisze) po 2 napewno dretwe forum nie jest ciekawe, po 3 pewno ci o off topic chodzilo - bo oftop to mi sie kojarzy z jakims dezodorantem, i nie robie tego po cholere tylko po to ze nie tylko sie anoduje alu..
Kona Stuff 05'
ODPOWIEDZ