Malowanie sprężyny?
Malowanie sprężyny?
Elo rap, :)
Mam pytanie odnośnie malowania sprężyny dampera. Czym najlepiej to zrobić? Jest wogóle sens?
Proszę o wypowiedzi. :)
Dzięki i pozdrawiam.
Mam pytanie odnośnie malowania sprężyny dampera. Czym najlepiej to zrobić? Jest wogóle sens?
Proszę o wypowiedzi. :)
Dzięki i pozdrawiam.
hmm wg mnie, po co malowac ;) - chociaz jakby juz trzeba bylo to trzeba by bylo jakas farbe - hmm cos w stylu gumowej, zeby pracowala razem ze sprezyna, bo jakbys normalna pomalowal to po 1 bedzie blokowala ruch sprezyny a po 2 bedzie odpadac przy pracy amorka.. można tez anodowac ;d (slyszalem te slowo kiedys na chemi ;d) - ale jak to zrobic to nie wiem.. kup moze poprostu albo uszyj pokrowiec na sprezyne z dampera i zaslon go ;d;d
Kona Stuff 05'
Double Wide + NS Coaster/Roller
po 1 napisalem ze obilo mi sie o uszy na chemi (tylko obilo ;p) a po 2 (cytat z wikipedii):pitikuku pisze:Anoduje sie aluminium, a nie stalowa sprezyne, dzbanku ;]
Jak juz ma koniecznie cynkowsko byc to lepiej idz do elektrycznego i kup sobie jakis kolorowy kolnierzyk izolacyjny odpowiedniego przekroju i naciagnij.
Anodowanie - (eloksacja - ELektrolityczna OKsydacja) powierzchniowa obróbka metali polegająca na elektrolitycznym wytworzeniu warstwy tlenku. Anodowanie stosuje się głównie w stosunku do aluminium i jego stopów, ale <b>może być także stosowane do niektórych odmian stali i stopów magnezu.</b> W przypadku anodowania aluminium można spotkać się z terminem eloksalacja
moze ma akurat "niektórą" odmiane stalii? ;pp
Kona Stuff 05'
pitikukułoo jezu.. kto problemy stwarza ten stwarza (znajac zycie pewno napiszesz ze po co to pisze w tym poscie - ale napisze) po 2 napewno dretwe forum nie jest ciekawe, po 3 pewno ci o off topic chodzilo - bo oftop to mi sie kojarzy z jakims dezodorantem, i nie robie tego po cholere tylko po to ze nie tylko sie anoduje alu..
Kona Stuff 05'