no wlasnie.Jak sie do nich zabrac?Chodzi mi o proste triki jak table top,x up i inne.Jaki powienien byc drop?(Wysoki-krotki?a moze gap?).Wiem ze trzeba potraktowac dropa z bannego hopa ale nie wiem nie wychodzi mi bo mysle ze mam za malo czasu na wykonanie czegokolwiek.Bardzo prosilbym o rady.
Pozdrawiam
popróbuj sobie te triki na możliwie najmniejszej hopie,tak zebyś miał jakaś prawie sekunde lotu i żebyś je bez problemu mógł wykonac...potem jedziesz na drop(lepiej nie na płaskie tylko z lądowaniem pod kątem) i dobrze zeby miał ponad 1,5m .na krawędzi ustawiasz się tak abyś wiedział ze masz rower przy sobie ,robisz trik lądujesz...tyle.
Ja właśnie ucze się trików na dropie, drop był na całej długości płaski i było kijowo, więc zrobiliśmy na końcu małe wybicie i jest zajebiście bo nie trzeba sie wybijać z bannego żeby trik zrobić... co prawda umiem tylko one hand'a na dropie ale dopiero sie ucze
mi jest łatwo robic np tejbla z dropa jak sie wybije z krawędzi z 2 kół nie z bunnego tylko z 2 od razu podkurczam rower prostuje i ląduje i mnie nie dowala tak chamsko.
z innymi trickami jeszcze nie próbowałem:)
muszisz miec dobrze obczajony drop, taki zeby bylo sporo czasu w powietrzu, najlepiej malym podbiciem na koncu i robisz prawie jak na hopie
np http://www.pinkbike.com/photo/1017193/ ;D
No jak Ci nie wychodzą te 'łatwe' tricki to moze są za trudne...zrobić dobrego tabla z dropa naprawde nie jest łatwo i ja jestem tu na etapie nauki, o xupie nie mówie bo niby jak mam robic :P Skacz aż znajdziesz sposób, dropy tam wole do skakania, prawdziwa przyjemność z tricków jest na dircieeee :D Juz lepiej prubuj z dropa jakies handery footery...
Jak na dropie nie masz dość czasu to znaczy , że jeszcze nie wyćwiczyleś dostatecznie mocno droperki. Jak już będziesz dropiarzem jak się patrzy to będzie mniej adrenaliny i będziesz leciał bardziej "na zimno", wtedy świat nie będzie sie przesuwał tak szybko:P...
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
zacznj od one handera, to najprostszy trik z dropa
tabla na bank musisz zrobic z lekkiego bunnego, natomiast x-up'a WYDAJE MI SIE ze po prostu wybic sie (czyt. 'nie przytlumiac'), zrobic i tyle, ale x upow z racji konfiguracji roweru na dropach nie robilem xD
najlepiej uczyc sie na niskim dropie z duzym gapem, potem stopniowo przenosic trik na drop bardziej pionowy, mozna zrobic tez lekie wybicie, no i podstawa to strome lądowanie....