Awaryje logowanie do windowsa
Awaryje logowanie do windowsa
siema jest sprawa
otoz na 2 kompie stalo sie cos nie tak (nie jestem informatykiem wiec sie nei znam). W windowsie XP professional kiedy wlancza sie strona z logowaniem wybierem uzytkownika i niechce sie zalogowac. Nawet prosi on o haslo. Wiem ze trzeba sformatowac C ale mam na tym dysku doscyc wazne dla mnei pliki i nie moge sie ich pozbyc!;/ wiem ze jets cos takiego ze jak przy stronie z logowanie wcisniesz jakies klawisze i zaloguje sie awaryjnie do systemu.
moze troche niejasno to napsialem ale moze mnie zrozumiecie. Wiem z etrzeba tak zrobic bo juz kiedys tak mialem i musialem tak zrobic...
pozdro:]
otoz na 2 kompie stalo sie cos nie tak (nie jestem informatykiem wiec sie nei znam). W windowsie XP professional kiedy wlancza sie strona z logowaniem wybierem uzytkownika i niechce sie zalogowac. Nawet prosi on o haslo. Wiem ze trzeba sformatowac C ale mam na tym dysku doscyc wazne dla mnei pliki i nie moge sie ich pozbyc!;/ wiem ze jets cos takiego ze jak przy stronie z logowanie wcisniesz jakies klawisze i zaloguje sie awaryjnie do systemu.
moze troche niejasno to napsialem ale moze mnie zrozumiecie. Wiem z etrzeba tak zrobic bo juz kiedys tak mialem i musialem tak zrobic...
pozdro:]
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
gg# 4036285
-
- Kontakt:
Ja tam awaryjne logowanie wymuszam zawsze ciskajac reset i tak az do oporu :)
Jak nie bedzie sie chcial winsows nadal odpalic to polecam Ci pozyczyc od kogos/sciagnac u kogos (bo to free) Knoppixa (dla nie olsnionych to taki linux, ktorego bootujesz z plyty - zero instalacji na hdd :P) - bardzo pomaga czesto, jak juz nic z windowsem nie mozna zrobic, a chcesz dane odzyskac :)
Jak nie bedzie sie chcial winsows nadal odpalic to polecam Ci pozyczyc od kogos/sciagnac u kogos (bo to free) Knoppixa (dla nie olsnionych to taki linux, ktorego bootujesz z plyty - zero instalacji na hdd :P) - bardzo pomaga czesto, jak juz nic z windowsem nie mozna zrobic, a chcesz dane odzyskac :)
wciskasz reset w momencie jak masz logo
'Windows XP' i ten 'latający' pasek, wtedy będziesz miał okno wyboru: tryb awaryjny / tryb normalny i jeszcze dwie jakieś ;]
bierzesz tryb awaryjny i logujesz się jako Administrator (taka nazwa usera) - jesli jest hasło to spróbuj wpisac "admin" (jeśli nie było wpisywane hasło przy instalacji),
albo nazwe firmy która instalowała win-a
'Windows XP' i ten 'latający' pasek, wtedy będziesz miał okno wyboru: tryb awaryjny / tryb normalny i jeszcze dwie jakieś ;]
bierzesz tryb awaryjny i logujesz się jako Administrator (taka nazwa usera) - jesli jest hasło to spróbuj wpisac "admin" (jeśli nie było wpisywane hasło przy instalacji),
albo nazwe firmy która instalowała win-a
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
www.ldsc.yoyo.pl
oj panowie nikt jie ma racji....to jaki przycisk naciskacie aby wywolac okno logowania zalezy od biosu jaki posiadacie....czyli od modelu plyty glwonej....sprobuj delete. wybierz tryb awaryjny i bedzie ok.
konnex a tobie zostaje podpiecie dysku do kompa kumpla i import profilu administratora dla systemu kolrgi....bo zakladam ze nie masz plyty startowej swojego systemu....a trzeba miec.....
konexkonexkonex
konnex a tobie zostaje podpiecie dysku do kompa kumpla i import profilu administratora dla systemu kolrgi....bo zakladam ze nie masz plyty startowej swojego systemu....a trzeba miec.....
konexkonexkonex
http://skocz.pl/mojepink
ze jak? chyba cos Ci sie z wejsciem do biosu pomylilo, a ten nie ma nic wspolnego z systemem jaki sobie zainstalujesz :-D w dodatku to twoje delete (badz insert, czy f1 - w zaleznosci od biosu) wciska sie podczas procedur post, a wiec mniej wiecej wtedy, gdy ram sie 'nakreca'.minetoo pisze:oj panowie nikt jie ma racji....to jaki przycisk naciskacie aby wywolac okno logowania zalezy od biosu jaki posiadacie....czyli od modelu plyty glwonej....sprobuj delete. wybierz tryb awaryjny i bedzie ok.
konexkonexkonex
w systemach windows od niepamietnych czasow wciskajac przy bootowaniu:
f5 - uruchamia sie tryb awaryjny
f8 - pojawia sie menu, w ktorym to miedzy innymi mozemy wybrac tryb awaryjny, wiersz polecen, czy tryb debug.
najlatwiej bedzie wlasnie podpiac dysk u kogos innego, ale dostepu do prywatnych folderow nie znajac hasla nie bedzie (pozostaje wspomniane przezemnie we wczesniejszym poscie wyczyszczenie spod linuxa). domyslnie prywatny dla profilu jest folder 'moje dokumenty'.