Jaki naped ??

dvdawid
Kontakt:

Jaki naped ??

Post autor: dvdawid »

Witam. Mam zamiar zakupic nowa przezutke, kasete, lancuch i manetke. Zastanawialem sie nad sramem x-7 czy to dobry wybor jak sie sprawuje i czy kupie cos lepszego w tej cenie? Mam na naped okolo 450zł. Posiadam Ns Bitcha, jezdze dirt street i lekkie fr. Pozdrawiam
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

x-7 daje rady, zwłaszcza trigger :-] tylko że nie wiem czy starczy ci te 450 na całość, bo niestety triggery trzeba kupić w komplecie (nie sprzedają osobno) chyba że trafisz na jakąś okazję na allegro, celuj w 8 biegowy - kaseta i łańcuch są tańsze, a 8 biegów w zupełnosci wystarcza (ja używam 6...), no i trigger na ósemke też jest tańszy, montowali je w signach fr i dużo tego było na allegro swojego czasu... musisz uważać w mieście bo przerzutki srama są minimalnie delikatniejsze i bardziej podatne na uszkodzenia przy spotkaniu z betonowymi przeszkodami, ale nie musisz kupować od razu przerzutki X-7, SX-4 też daje radę a jest tańsza i oferuje pracę podobnym poziomie. generalnie polecam, ja jeżdżę na manetce własie X-7 na osiem biegów, przerzutka to 7.0 sprzed 2 czy 3 lat, a naped to nawet nie wiem - kaseta 7 biegowa shimano i łańcuch srama, za przerzutkę dałem 2 lata temu 150pln za manetkę 110pln w połowie wakacji (komplet) a napęd to jakieś 35-40 pln za kasetę i podobnie za łąńcuch (chyba) dawno tego nie zmieniałem więc się nie orientuję za bardzo razem wyszło sporo mniej niż 400pln więc chyba okej zwłaszcza że możesz odsprzedać jeszcze lewą manetkę na allegro i odzyskać jakieś 30pln... :-)

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

jak do dirtu i streetu daruj sobie przerzutke ,lepiej w to sie nie pakować...
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Kaseta XT 8'ka 150zł, łancuch HG-90 (XTR) na 8'ke ok.80zł, manetka ALIVIO (komplet doriwesz do 100zł)... 150+80+100 = 330zł i masz zajebisty sprzęt na pare sezonów:-) sam śmigam z tą kasetą, tylko, że łancuch mam XT (nie XTR'a) i manetke starego STX'a i wszystko sie super trzyma:-) Polecam bo jest lekkie i trwałe...:)

aha, przerzutka; jakieś XT z krótkim wózkiem, albo co tam chcesz - byle z krótkim wózkiem... zostaje Ci jeszcze 120zł na przerzutke, jak kupisz wyżej wymienione części...
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

yasiuuu Kup sobie tak kaseta sram 5.0 lanuch sram pc-48. Manetka deore. Tyl starego stx dorwij albo xt z krotkim wozkiem. I masz najtanszy i najlepszy z wymienionych tutaj. Pomijajac juz, ze do streetu najlepszy singiel.
Ssij pento
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

prosty da rade kupic trigery osobno. niedawno byly same prawe manetki srama x.9 za 98 zł.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
Gość

Post autor: Gość »

Ludzie ci pisza zebys kupił sram 5.0 sam jej uzytkowalem i mnnie nie zawiodla jak cos to pisz na gg 4200130 bo mam na sprzedaz 5.0....Pozdrawiam
ODPOWIEDZ