Kask nie zawsze pomaga....
Kask nie zawsze pomaga....
Wczoraj szykowaliśmy się do nowego dropa ok. 3m. Niestety lądowanie nie było zbyt równe i wybiło mnie razem z rowerem. Poleciałem jakieś kolejne 3metry na dół i przywaliłem bokiem szczęki (661 full comp), tam gdzie już tylko gąbka dzieli kask o twarzy o ziemie z całym impetem. Dość konkretnie uszkodziłem swoją własną szczękę ale bez kasku skończyć się mogło znacznie gorzej. Jednak fakt jest faktem... w pewnych sytuacjach nawet kask nie gwarantuje bezpieczeństwa.
http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
milkman z dupy to Ty gadasz.
Bardzo dobrze ze napisal takie cos bo jesli masz choc troche rozumu to wyciagniesz wnioski ze: po pierwsze nie nalezy przeceniac swoich mozliwosci a po drugie byc uwaznym nie zaleznie od tego czy lecisz dropa po raz pierwszy czy dwa tysiace czterdziesty mimo wszelkich zabezpieczen.
PS Nie nawidze takich durnych komentarzy.
Bardzo dobrze ze napisal takie cos bo jesli masz choc troche rozumu to wyciagniesz wnioski ze: po pierwsze nie nalezy przeceniac swoich mozliwosci a po drugie byc uwaznym nie zaleznie od tego czy lecisz dropa po raz pierwszy czy dwa tysiace czterdziesty mimo wszelkich zabezpieczen.
PS Nie nawidze takich durnych komentarzy.
E.F.R. Elbląg
Street
Street
grzegorz88po pierwsze gdzie sie mój post podział.
2. Bo temat jest do dupy to tak jak bym zrobił temat ostatnio skoczyłem taką chope i dobrze że miałem fulla bo bym sie wywalił. Po co pisac o czymś co jest BEZSENSU.
i co z tego ,że pan admin mnie postraszy. to forum jest coraz barziej zjechane.
2. Bo temat jest do dupy to tak jak bym zrobił temat ostatnio skoczyłem taką chope i dobrze że miałem fulla bo bym sie wywalił. Po co pisac o czymś co jest BEZSENSU.
i co z tego ,że pan admin mnie postraszy. to forum jest coraz barziej zjechane.
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
-
- Kontakt:
milkmangrzegorz88
Po pierwsze nie róbcie off-topicu.
Po drugie milkman problemem na forum są właśnie niektórzy użytkownicy. Wystarczy trzymać się pewnych zasad, jak się tego nie robi to się właśnie różne dziwne rzeczy dzieją. Jeżeli atmosfera na forum, ani panujące tu zasady nie podobają Ci się to naprawdę nikt nie będzie Cię tutaj trzymał, droga wolna.
Zastanów się nad swoim podejściem do tego. Nie wiem co napisałeś w pierwszym poście, ale domyślam się, że skrytykowałeś ten temat. Jeżeli temat nie odpowiada to go "olej", a nie pisz czegoś co się nikomu nie przyda.
ACextreme
To jest oczywiste, że kask nie ochroni Cię w 100%. Kask jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie, ale nie jest doskonałe.
Po pierwsze nie róbcie off-topicu.
Po drugie milkman problemem na forum są właśnie niektórzy użytkownicy. Wystarczy trzymać się pewnych zasad, jak się tego nie robi to się właśnie różne dziwne rzeczy dzieją. Jeżeli atmosfera na forum, ani panujące tu zasady nie podobają Ci się to naprawdę nikt nie będzie Cię tutaj trzymał, droga wolna.
Zastanów się nad swoim podejściem do tego. Nie wiem co napisałeś w pierwszym poście, ale domyślam się, że skrytykowałeś ten temat. Jeżeli temat nie odpowiada to go "olej", a nie pisz czegoś co się nikomu nie przyda.
ACextreme
To jest oczywiste, że kask nie ochroni Cię w 100%. Kask jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie, ale nie jest doskonałe.