też myśle nad Honem tlyko ciekawe czy wytrzyma ostrzejsze katowanie.. Konex jezdizłeś na tym?konex pisze: HONE lub XT
Sram X-9 vs Shimano XT
ja polecam manetki sram'a,jezdziłem na shimano alivio dla porównania a teraz mam sram x-7 i spisują sie o niebo lepiej,mimo to że pękł przy nich korpus prawie do połowy to wszystko się jakoś trzyma,poleciłbym z tej racji manetkę x-9 która ma chyba aluminiową obudowę,a co do reszty komponentów to ogólnie sram robi części ciut lżejsze od shimano ale łańcuchy i kasety gorszej jakości,szybciej się zużywają,no i zauważyłem jeszcze że kółeczka przy sramach są baaardzo trwałe w porównaniu do shim.
pepikDH^ alivio to alivio, a x-7 jest jak lx Wiec troche nie na miejscu. Co do powyzszych mozliwe tez, zen ie bylisice w pelni zadowloeni z shimano wlasnie przez uzywanie kaset srama.Gdybyscie mieli odpoczatku do konca naped Xt mysle, ze bylo by naprawde dobrze. Aczkowiel ja zawsze bede grzeszyc majac kasety srama bo sa lzejsze przy nizszej cenie ;]
Ssij pento
Tutaj, ja od niego pojedyńczego LX-a brałem do starego roweru http://arnik.freshsite.pl/index.php?man ... lter_id=52froger34 pisze:tlyko gdzie kupić pojedyńczą XT?
A co HONE/LX, miałem i się trzymały (zero problemów z łożyskami,itp) ale ciężko mi coś wiecej powiedzieć bo jedne miałem w rowerze Enduro, a na drugich jeździłem miesiąc. Potem kupiłem Saint-a do zjazdówki, ale skoro ma być to full z potężnym skokiem myślę że i taki Hone mi podoła.
Wiem jedno, nie powinny być katowane w streecie i mocno w sztywniakach. Swietnie nadają sie do 4X ale słyszałem o przekreconych osiach i ktoś pisał o pogietej w Hone-ach