TYCHY- dobre miejsce!!!

s-mario
Kontakt:

TYCHY- dobre miejsce!!!

Post autor: s-mario »

Czesc
Prosze zeby wypowiedzialy sie osoby z tychow lub okolic bo sprawa jest wazna.
Chodzi o to ze jest okazja zeby zrobic dirt i moze pare hopek(i to wszystko legalnie z aprobata wladz tychow) do tego tylko musze wskazac wladza miasta teren na ktorym by moglo to powstac a ma to byc jakis teren pagorkowaty wiec
podwajcie swoje propozycje lokalizacji a ja je rozpatrze pod wzgledem przydatnosci i dostepnosci dla miasta
To zalezy teraz od nas gdzie to bedzie wiec pleas radzcie!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244743
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

Jest taki wałek, że Tychy są raczej płaskie i nie wiem gdzie można znaleźć jakiś pagórkowaty teren.
s-mario
Kontakt:

E gdzieniegdzie sa pagorki na stelli i innych takich lub w parku kolo browaru wiec myslcie o tym bo trzeba sie spieszyc bo zostalo 8 dni na decyzje
BikerX
Kontakt:

Post autor: BikerX »

na mieście ciężko będzie coś znaleźć, choć jeśli ma to byś sekcja dirtowa to zbyt duży pagórek nie będzie potrzebny, tylko najwyżej do najazdu na pierwszą hopę. Może mnie ktoś zjedznie za to co teraz powiem ale mimo wszystko dało by się to zrobić też na R na górkach na zakręcie. Wystarczyło by zwieść trochę wywrotek z ziemią.
pozdrawiam BikerX
s-mario
Kontakt:

Tylko ze to ma byc ze srodkow wlasnych bikerow wiec nawozenie ziemi w takich ilosciah nie wchodzi w rachube.
Aha no i moga byc tez obrzeza miasta bo jak juz cos roic to tak zeby kazdy biker mial cos dla siebie wiec moze byc wiecej atrakcji.
a na R to taczej nie bo tam jst planowana inna inwestycja.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

zaraz za OBI od skrzyżowania w stronę lasu jest taka ścieżka minimalnie z górki tak, że nie trzeba cały czas kręcić. tam by można było jakąś traskę walnąć, byłoby trochę roboty, ale to jest na tyle długie, że nie znudziłoby się zaraz tak jak np stella...
s-mario
Kontakt:

O widzisz Jaca to jes konkret odpoiwedz i takich szukam tylko czy tam nie jest za plasko zeb jakis wieksze hopki zrobic no ale pojade i sprawdze no i sie doiem czyja to wlasnosc bo jak lasy panstwowe to moze byc ciezko od nich dostac teren
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

A za teren zapłaci miasto czy jak? Czy po prostu teran musi być miasta, a nie prywatny, żeby bulić nie musieli?

Zastanawialem się jeszcze, czy w okolicach terenów przemysłowych by się jakieś miejsce nie znalazło.

Jaca dobrze wymyślił, tam za Obi może być git.
HellboY_
Kontakt:

Post autor: HellboY_ »

ja tam mysle ze stella by byla dobra tylko trzeba bylo by ja duzo przerobic i powiekszyc a to jest mozliwe a poza tym mozna by bylo tam zrobic jakis tor dla trialowcow bo tam jest duzo skałek ,płyt grozow itp z pozostalosci z blokow no a to co jaca wymyslil tez by bylo git ,myslcie sami bo ja i tak za dirtem nie przepadam jakos od nie dawna ;/
http://tiny.pl/h9dh - Mój rower
http://tiny.pl/slr - Moje aukcje
BikerX
Kontakt:

Post autor: BikerX »

Z wywrotkami ziemi to może dało by się za free załatwić. Często jest tak że goście z budowy muszą wywozić ziemię gdzieś daleko za miasto na jakieś składy, a kiedy będziemy mieć pozwolenie żeby nam przywieźli, to przywiozą z bananem na twarzy.
Miejsce które podał jaca jest dość dobre, darłem tam dziś i leci się szybko bardzo, powinno wystarczyć. Stelli tez bym nie przekreślił (starej na osiedlu sosnowym) Tam ponieżej jest dość sporo miejsca, parę lat temu tam kopalismy i był nawet niezły projekt, ale z czasem zostalismy z kumplem sami więc zostało nieskońvczone. Pomysł z trial parkiem świetny
pozdrawiam BikerX
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

nie nie, stella odpada...

jaca ma racje tam kolo obi w strone lasu ale w innym miejscu tam...
od strony drogi na kobior by byl lepszy teren... ze nie ze tam z gorki tylko zrobic po prostu chopy dirtowe, z rozpedem ok, od strony drogi, byle zeby ruszyc...
tak wogole to moze sie lepiej spotkac i to obgadac?
jak co to gg 3512291

bo na tor w tychach miejsca nie ma -_-
albo chopy albo nic...
enjoy
Kontakt:

nie nie, stella odpada...

jaca ma racje tam kolo obi w strone lasu ale w innym miejscu tam...
od strony drogi na kobior by byl lepszy teren... ze nie ze tam z gorki tylko zrobic po prostu chopy dirtowe, z rozpedem ok, od strony drogi, byle zeby ruszyc...
tak wogole to moze sie lepiej spotkac i to obgadac?
jak co to gg 3512291

bo na tor w tychach miejsca nie ma -_-
albo chopy albo nic...
s-mario
Kontakt:

To musi byc teren miasta i tylko taki moze miasto udostepnic, ale bedzie to legalne i nikt nie przyjedzie i nie zacznie tego plantowac. a sprawa jest powazna bo zajela sie tym rada miasta wiec trzeba kuc zelazo poki gorace, no i oczywiscie mozna by sie gdzies spodkac ale to musze miec pare miejscowek ktore wczesniej sprawdze w geodezji zeby wiedziec na czy mstoimy wiec piszcie dalej.
enjoy
Kontakt:

" a sprawa jest powazna bo zajela sie tym rada miasta"

O_o
a co tak nagle sie zajeła tym?
czyzby ukazujace sie artykuly w gazetach pomogly?
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

pisałem o miejscówce właśnie od drogi na kobiór - ostatnie skrzyżowanie w tychach i stamtąd tak po skosie do lasu. To jest dość długie i żal by było tylko hopy dirtowe tam robić, małe profile, jakieś pralki i byłoby git.

stella odpada - po pierwsze kradną tam rowery i podobno sporo już poszło, po drugie to jest teren prywatny-kiedyśjak chcieliśmy tam kopać, to ktoś rozmawiał z właścicielem...

moje gg w podpisie, proponuję tu ustalić porę i zrobilibyśmy czata
enjoy
Kontakt:

aaa i jakby sie pytali o chopy to pokazcie im te foto i kazcie zrobic takie same
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=100284

mysle ze wystarczy i nikt nie bedzie niezadowolony
enjoy
Kontakt:

wr nie dodalo mi posta wczesniejszego...
ja tam nie chce nic mowic, ale w tym miejscu gdzie Jaca chcialby tor jedzie sie całe 30 sek jak nie 20...
jakby było miejsce dobre to ok, za torem jestem za, np. jak tor w krk, zajebista robota, ale tam jest ledwo pochyło, pełno jakiś haszczy, zakretow prawie wcale wiec po co bandy [chyba że chodzi o to ze wszystko wykosic i dopiero wtedy bandy] a pozatym tam prawie codziennie ktos sobie robi ognisko, od dresow po stare małzenstwa wiec jak zniszczymy ich teren to po naszym torze nie bedzie sladu -_-
w naszym miescie nie ma miejsca na zaden typu tor, chyba ze to bedzie tor po plaskim -_-
jedyne co mozna zrobic to dirt i tor trialowy, z tym ze ludzi korzystajacych z chop bedzie wiecej wiec chopy sie bardziej przydadzą...
tam zaraz obok obi na tej łące byloby ok troszke z gorki a szerokosc terenu pozwoli na male, srednie, duze chopy, o stromym wybiciu, troszke lajtowsze, potem caly rytm, jakies 4 chopki pod rząd...
jak juz cos robic to zeby potem nie zalowac i zrobic to, na co jest miejsce i zapotrzebowanie, toru z prawdziwego zdarzenia nigdy w tychach nie bylo i nie bedzie, chyba ze przywioza tyle ziemi ze usypiemy drugą czantorie...
ArT
Kontakt:

Post autor: ArT »

Jaca ma racje!!! Prelia za obi jest cool. Lepszego miejsca w Tychach NIE MA.
enjoy
Kontakt:

"Jaca ma racje!!! Prelia za obi jest cool. Lepszego miejsca w Tychach NIE MA."

hm wymiekłem :]
chcecie zrobić tor takiej długości, no może troche większej jak był na R ?
narazie do tego dążycie, miasto daje teren to trzeba rozważyć najlepsze rozwiązania a nie zrobić mega dual z czasem przejazdu 20 sek po lini prostej :/

szit, moze egoista jestem i mysle o sobie i o swoich chopach ale to jest najlepsze wyjscie! Mi sie zawsze tor dualowy kojarzył ze zboczem góry o długości 400m o większej różnicy poziomu niż przy drodze na kobiór lub z wąwozem z góry tak jak np. w krk i dobrym zaplanowaniem toru...
jeszcze raz napisze... tor ok ALE NIE W NASZYM POŁOŻENIU GEOGRAFICZNYM !!!
dajcie mi ziemie, ludzi, łopaty to zrobie zajebiste chopy, bo na nich troche latałem, widziałem różne chopy, skakałem z różnych, przerabialismy różne metodą prób i błędów i różnymi metodami budowania...

pozatym miejsce zaraz obok obi należy do miasta, wiec bez problemu mozemy je zaproponowac, a raczej blokow budowlanych tak blisko hipermarketu nie zrobią wiec mozna sprobowac...

btw. s-mario znam cie? :> albo czy ty mnie znasz, bo jakos cie nie kojarze :]
ODPOWIEDZ