a więc chciałbym się dowiedzieć conieco od osób znających się na rzeczy, lub doświadczonych już w tym temacie, a mianowice: zauważyłem na swojej ramie pęknięcie (i to nie takie małe), rama wciąż jest na gwarancji. wciąż mamy jednak dość dobre warunki do jazdy i nie chciałbym przerywać sobie sezonu. czy jeśli zauważyłem pęknięcie, powinienem to niezwłocznie reklamować dla sklepu w którym kupiłem ramę? czy może zaistnieć taka sytuacja, że nie zechcą uznać mi gwarancji, ponieważ jeździłem dalej z pęknięciem lub gdyby rama zupełnie się połamała ?
jeszcze raz powtórze, niech wypowiedzą się osoby orientujące się w temacie lub w nim doświadczone, teorii i hipotez nie potrzebóję.
pozdrawiam !
gwarancja
gwarancja
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
-
- Kontakt:
mmorswin krk ramka jak w podpisie widać.
dzięki za wszystkie wypowiedzi, w takim razie przestaje jeździć, robie foty i będę reklamował.
OmEn o zęby się raczej nie martwie, bo pęka z tyłu, w miejscu troszke przed tym gdzie się rozpoczynają tylne widełki ;).
z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że po tym jakby na przykłąd uznali gwarancje i otrzymałbym nową ramę, to na tą ramę mam nową gwarancje, na kolejne 2 lata ? czy moze jednak liczy się gwarancja od daty zakupu pierwszej ramy ?
dzięki za wszystkie wypowiedzi, w takim razie przestaje jeździć, robie foty i będę reklamował.
OmEn o zęby się raczej nie martwie, bo pęka z tyłu, w miejscu troszke przed tym gdzie się rozpoczynają tylne widełki ;).
z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem, że po tym jakby na przykłąd uznali gwarancje i otrzymałbym nową ramę, to na tą ramę mam nową gwarancje, na kolejne 2 lata ? czy moze jednak liczy się gwarancja od daty zakupu pierwszej ramy ?
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
powinieneś oddać ramę niezwłocznie, bo wbrew pozorom można stwierdzić kiedy nastąpiło pęknięcie. W warunkach gwarancji zazwyczaj jest zastrzeżenie któro mówi że wadę należy zgłosić jak najszybciej. Poza tym dalsza jazda może być niebezpieczna. A jeśli dostaniesz nową ramę gwarancja liczy się od nowa. Jeśli rama zostanie naprawiona gwarancja zostaje przedłużona o czas przebywania w serwisie. Powodzenia
niemłody zapaleniec