[Kraków] Cała łopata rozwalona ;/
-
- Kontakt:
[Kraków] Cała łopata rozwalona ;/
Witam! Dzisiaj doszły do mnie tragiczne wieści ;/ podobno leśniczy i jego pomocnicy zniszczyli całą traske ;/ Co wy na to? Podobno jacyś ludzie podkablowali że ich ze ścieżki wyrzucamy. Może kiedys sie zbierzemy i poszukamy jakiegoś miejsca na traske i coś zbudujemy?
-
- Kontakt:
No bez jaj to sa chyba jakies jaja:(
Ale jesli to prawda to czla trasa jest rozwalona to jak to mozliwe jezeli wiekszosc hop jest tam tak ubita ze to prawie beton.
a jezeli jakims codem im sie to udalo to moze gdzies indziej trase zrobic nie akurat wolski bo jezeli tam lesniczy sie dorwali to inne miejsce tez rozdupca i nie ma sensu tego robic i meczyc sie jak za klika dni nic nie bedzie
a jezeli jakims codem im sie to udalo to moze gdzies indziej trase zrobic nie akurat wolski bo jezeli tam lesniczy sie dorwali to inne miejsce tez rozdupca i nie ma sensu tego robic i meczyc sie jak za klika dni nic nie bedzie
http://www.pinkbike.com/photo/1492489/
Siemanko jesli wiecie gdzie jest lesniczego dom najlepiej jak był by z drewna my mu go podpalimy bo to nie problem u nas na osiedlu juz spłoneło tego typu 4 działki z naszej reki jak byłem na zawodach troche zgłupiałem widząc rozjebane hopy ,jak coś napiszcie tutaj i tez mnie zastanawiaja ci turysci po ***** kablują chyba nawet dobrze ze smigamy na rowerach a nie cpamy jak te kurde dresy :) smiało piscie gdzie jest tego lesniczego lokum.
Jak Boga kocham przyjade i złoże temu skurwysynowi wizytę... Pewnie jacyś h... donieśli o zawodach i wszystkim i rozpierdzielił reszte traski...:( :( no ja się załamie -a jedno z najlepszych miejsc do jazdy !!! Pytanie zasadnicze : Tknął ns-y ? czy tylko wąwóz, który juz kilka dni temu poległ ? Ten duży drop też zniknął ? ...nie no ... pięknie zaczyna się robić... Najpierw Buczyna, teraz Łopata... no kurwa ich wszystkich mać... Może za kilka dni dual i trupi las ...? taaa... zapraszamy wszyscy serdecznie - Jak Wy na nas bikerów z kilofami, siekierami i łopatami, to my was też ... (Słyszeliście o tym, że 2 robole leśniczego grozili komuś kilofem i mało nie doszło do tragedii ??!!) ...
Ja nie wiem - w jakim my kraju żyjemy ? pieprzonych konfidentów i społeczniaków...
Słuchajcie - Jeśli oni tak z nami stawiają sprawy, to ja wnoszę w takim razie propozycję. Napiszemy pismo do miasta i leśnictwa, zrzucimy się po tyle co kto może... i wykupimy jakiś teren jako jedno wielkie społeczeństwo rowerowe, na którym będziemy mogli organizować zawody, budować trasę i jeździć.... no bo chyba innego rozwiązania nie ma ... Wiem, że to będzie arcy trudne.... ale myślę, że w krakowie by zebrał ok 200-300 podpisów i niech każdy da te 20-30zł... może jakieś sklepy nas wspomogą (w rzeszowie kilka sk8 shopów pomagało uratowac skate park jak tam byłem w wakacje!!1 i uratowali z tego co wiem ! ) ... wiem, że nawet jak w najlepszym przypadku z całego krakowa uzbieramy 10000zł to nie bedzie dużo kasy, ale myślę, że dałoby się za taką kwote kupić trochę ziemi ...
Wiem, że myślę arcy ... ale chyba innego rozwiązania nie ma. A za resztę kasy możemy ściągnąć trochę wywrotek ziemi i kupić desek - zrobiłoby się takie małe miasteczko rowerowe - trasa fr/dh (ala łopata) i dirt i dual park...
Co Wy na to ?...
Pozdro
Ja nie wiem - w jakim my kraju żyjemy ? pieprzonych konfidentów i społeczniaków...
Słuchajcie - Jeśli oni tak z nami stawiają sprawy, to ja wnoszę w takim razie propozycję. Napiszemy pismo do miasta i leśnictwa, zrzucimy się po tyle co kto może... i wykupimy jakiś teren jako jedno wielkie społeczeństwo rowerowe, na którym będziemy mogli organizować zawody, budować trasę i jeździć.... no bo chyba innego rozwiązania nie ma ... Wiem, że to będzie arcy trudne.... ale myślę, że w krakowie by zebrał ok 200-300 podpisów i niech każdy da te 20-30zł... może jakieś sklepy nas wspomogą (w rzeszowie kilka sk8 shopów pomagało uratowac skate park jak tam byłem w wakacje!!1 i uratowali z tego co wiem ! ) ... wiem, że nawet jak w najlepszym przypadku z całego krakowa uzbieramy 10000zł to nie bedzie dużo kasy, ale myślę, że dałoby się za taką kwote kupić trochę ziemi ...
Wiem, że myślę arcy ... ale chyba innego rozwiązania nie ma. A za resztę kasy możemy ściągnąć trochę wywrotek ziemi i kupić desek - zrobiłoby się takie małe miasteczko rowerowe - trasa fr/dh (ala łopata) i dirt i dual park...
Co Wy na to ?...
Pozdro
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
sudiza tyle co podałes to nawet działki budowlanej nie kupisz w tamtej okolicy:] moze na 'wygódke'...
nikt nie sprzeda kawałka lasu...
z leśniczym już były różne jazdy... a każdorazowy nasz odwet tylko będzie pogarszał sprawe... "jak nie mozesz pokonać wroga to sie do niego przyłącz" - trzeba zaczac mu dupe lizać, zbierać petycje etc... bo jak bedziemy z nim walczyć to nic nie zdzialamy...
nikt nie sprzeda kawałka lasu...
z leśniczym już były różne jazdy... a każdorazowy nasz odwet tylko będzie pogarszał sprawe... "jak nie mozesz pokonać wroga to sie do niego przyłącz" - trzeba zaczac mu dupe lizać, zbierać petycje etc... bo jak bedziemy z nim walczyć to nic nie zdzialamy...
www.feel-free.pl
Alx Niekoniecznie myślałem o Wolskim... jest trochę innych skrawków, gdzie jest potencjał na traskę... tylko musi być to miejsce extra komunikacyjnie dostępne...aby z każdej części krk max 30 minut jazdy- no do 40... , był autobus z bagażnikiem i jakieś sklepy w pobliżu.
O legalizacje traski - mysle, że jakbyśmy wystawili listę po sklepach rowerowych (sam mogę taką napisać i porozwozić....) to by się troche podpisów zebrało... i tak do końca roku bysmy zbierali ... a na wiosne byłoby pewnie z 300-400... bo poprosic zwsze mozna tez pieszych i innych rowerzystów - nawet szosowcy sa uczynni... ostatnio jednego poratowałem skuwaczem i widać było, że obojętnie jaki odłam kolarstwa- wszyscy są jak rodzina.
Yasiuuu - Budowlana ??... wystarczą zwykłe nieużytki .... ew. rolnicza z pozwoleniem na wykopy - nie bedziemy przecie stawiac krytego toru...
Pozdro
O legalizacje traski - mysle, że jakbyśmy wystawili listę po sklepach rowerowych (sam mogę taką napisać i porozwozić....) to by się troche podpisów zebrało... i tak do końca roku bysmy zbierali ... a na wiosne byłoby pewnie z 300-400... bo poprosic zwsze mozna tez pieszych i innych rowerzystów - nawet szosowcy sa uczynni... ostatnio jednego poratowałem skuwaczem i widać było, że obojętnie jaki odłam kolarstwa- wszyscy są jak rodzina.
Yasiuuu - Budowlana ??... wystarczą zwykłe nieużytki .... ew. rolnicza z pozwoleniem na wykopy - nie bedziemy przecie stawiac krytego toru...
Pozdro
WWW.WFSPORT.PL
sudinie ma szans, na coś takiego, Władze :p nie miały by zadnej gwarancji, że Ty np. w środku lasku Wolskiego nie wybudyjesz sobie domu.
Ale może najpierw niech ktoś potwierdzi te informacje i jaki jest rozmiar szkód.
Jedynym wyjscim jesli cos jest tak jak powiedział Alxzbieranie podpisów za legalizacją trasy. Ale i tak bez wzgledu na to czy trasa została zniszczona czy nie możnaby ją zalegalizować ;)
Ale może najpierw niech ktoś potwierdzi te informacje i jaki jest rozmiar szkód.
Jedynym wyjscim jesli cos jest tak jak powiedział Alxzbieranie podpisów za legalizacją trasy. Ale i tak bez wzgledu na to czy trasa została zniszczona czy nie możnaby ją zalegalizować ;)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Właśnie... niech to ktos potwierdzi i pojedzie tam jutro - Ja się niestety nie wyrwę, bo mam dużo zajęć :/ ale jak to prawda to serio... trzeba działać i to jakoś zalegalizować... bo poprostu miejsce o wielkim potencjale, wspaniałych walorach... schodzi na psy przez jakiegos psa ogrodnika..., którego pies krzywym kutasem w oko perskie jechał...
Ja nie wiem - w Warszawie w nadleśnictwie ostatnio coś wywalczyli, po zniszczeniu traski... my tez musimy widać powalczyć i to zalegalizować ... choćby nie wiem co ...
Pozdro
Ja nie wiem - w Warszawie w nadleśnictwie ostatnio coś wywalczyli, po zniszczeniu traski... my tez musimy widać powalczyć i to zalegalizować ... choćby nie wiem co ...
Pozdro
WWW.WFSPORT.PL