Dirt Jumper 3 qr20 2006 vs RS Pike
Dirt Jumper 3 qr20 2006 vs RS Pike
Jak w temacie :) Prosilbym o opinie na ich temat, co lepiej wziasc, co lepiej pracuje, ktory jest bardziej niezawodny itd.
Pozdro
Pozdro
-
- Kontakt:
Zalezy jescze jaki pike bo jak 409 to bierz bombera ja mam własnie dj3 qr20 06 i zaliczyłem mnustwo dziobaków i wiele gleb, amor dostaje w dupe(jezdze praktycznie wszystko ale najwiecej street i dh) i sie dalej trzyma a dzikei os jestsuper sztywny,
Sam miałem taki dylemat rs vs dj ale wybrałem własnie dj bo ma odkrecane golenie a o rs słyszałem juz duzo złego tj problemy z u -turnem i dobijaniem . POLECAM DJ!!!!!
Sam miałem taki dylemat rs vs dj ale wybrałem własnie dj bo ma odkrecane golenie a o rs słyszałem juz duzo złego tj problemy z u -turnem i dobijaniem . POLECAM DJ!!!!!
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
PAŁA tak juz iwdze jak gregorio uznaje twoja gwarancje naiwniak. Dj chodzi z dupy jak, ale to oczywiste bo ot amor do streetu i dirtu. Jest mocniejszy.
shuvit1 jak masz zam iekka sprezyne i nie wiesz do czego sluza regulacje to oczywiste.
Arim jezeli chodzi o nie zawodonosc razn a poltorej roku w piku zmienisz uszczelki wlejesz nowy olej. Jezeli wazysz wiecej niz 60 kg musisz sie liczyc ze zmiana sprezyne. Jezeli chcesz bardzo czuly lekki amor ktory stlumi wszystkoe biez pike. Jak chcesz cos do napierdalania. Bedziesz rzucac rowerem nie dokrecac wiekszosci trickow ladowac dziobaki. I nie przeszkadza Ci zmulona praca to biez dj. Co nie znaczy, ze dj nie pekne.
shuvit1 jak masz zam iekka sprezyne i nie wiesz do czego sluza regulacje to oczywiste.
Arim jezeli chodzi o nie zawodonosc razn a poltorej roku w piku zmienisz uszczelki wlejesz nowy olej. Jezeli wazysz wiecej niz 60 kg musisz sie liczyc ze zmiana sprezyne. Jezeli chcesz bardzo czuly lekki amor ktory stlumi wszystkoe biez pike. Jak chcesz cos do napierdalania. Bedziesz rzucac rowerem nie dokrecac wiekszosci trickow ladowac dziobaki. I nie przeszkadza Ci zmulona praca to biez dj. Co nie znaczy, ze dj nie pekne.
Ssij pento
Arim jezeli wazysz 60 kg i lubisz amorki ktore chodza bardzo plynnie bez zadnych zaciec wez pike. Marzocchi ma nie samowita progresje. Dlam nie chodza fatalnie wszystkie ktore maja ssv. Nie wiem moze dlatego, ze zawsze jezdzilem na rs. Ale tylko jeden marcok jakiego mialem dzialal fajnie i byla to z2 98 tylko, ze tlumik pekl ;] Zapomnialem dopisac, ze przy twojej wadze standardowa sprezyna raczej bedzie dobra.
Ssij pento
Sulringjeździłeś na DJ3 2006? głupoty gadasz i tyle! wcale nie muli, wystarczy ustawić sobie regulacje tłumienia odbicia na szybsze odbijanie.
o wytrzymałości nic nie bede mówił, bo jeździłem na swoim niecałe 2 miesiące.
o Piku też sie nie wypowiem, bo nie mam o nim pojęcia i wolę MILCZEĆ NIŻ GADAĆ GŁUPOTY
o wytrzymałości nic nie bede mówił, bo jeździłem na swoim niecałe 2 miesiące.
o Piku też sie nie wypowiem, bo nie mam o nim pojęcia i wolę MILCZEĆ NIŻ GADAĆ GŁUPOTY
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
Sulring jeździłeś na super T ? junior T ? monster T ? cos innego niz DJ ?
Dj nie jest do dh tyklko zgadnij do czego.
i nie ma byc mieciutki tylko w miare twardy (w granicy rozsądku)
co do tematu to powiem, ze mam wrazenie ze bylo w pizde teamtow o pike i innych marckoach. czy wy ludzie na prawde nie mozecie sie wysilic i pomyslec doglebnie ? poszukac ? rozpatrzec wszystkie pozytywne i negatywne strony ?
samemu nie mozecie zdecydowac ?
Dj nie jest do dh tyklko zgadnij do czego.
i nie ma byc mieciutki tylko w miare twardy (w granicy rozsądku)
co do tematu to powiem, ze mam wrazenie ze bylo w pizde teamtow o pike i innych marckoach. czy wy ludzie na prawde nie mozecie sie wysilic i pomyslec doglebnie ? poszukac ? rozpatrzec wszystkie pozytywne i negatywne strony ?
samemu nie mozecie zdecydowac ?
PAŁApike 409 to PEŁNOWARTOŚCIOWY PIKE w użytych materiałach, technologiach(tłumienie), niczym się nie różni od wyższych modeli. Ta sama praca, ta sama wytrzymałość. Skończcie więc ********* że 409 są gorsze. Co z tego że to oem
Do tego praca pikea jest nieporównywalnie lepsza od dj, więcej reguloanego skoku, większe możliwości regulacji. Jest lżeszy co jest duuuża zaletą. A co do wytrzymałości nie będę się wypowiadał bo nie mam porównania.
Co do wypowiedzi o sypiących się u-turnach w pike'u to w dj z koleju psują się tłumiki. Niestety to i to jest produkcją masową i jakieś gorsze egzemplarze mogą się trafić.
Ja bym brał pike'a
Do tego praca pikea jest nieporównywalnie lepsza od dj, więcej reguloanego skoku, większe możliwości regulacji. Jest lżeszy co jest duuuża zaletą. A co do wytrzymałości nie będę się wypowiadał bo nie mam porównania.
Co do wypowiedzi o sypiących się u-turnach w pike'u to w dj z koleju psują się tłumiki. Niestety to i to jest produkcją masową i jakieś gorsze egzemplarze mogą się trafić.
Ja bym brał pike'a
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/