Mam pytanie, na jakiej kierce robicie barspina. Ja się uczę, a mam ritcheya rizera 680mm i żal mi ją skracać, szczegulnie że lubię szerokie kierownice, a wszyscy mi mówią żeby skrócic. Czy jest to konieczne, czy uczyliście się na szerokich ?
Nic nie jest konieczne, nikt Ci nie broni kręcić na takiej kierownicy, jeździsz i kręcisz na takiej na jakiej jest Ci wygodnie. Ja sie nauczyłem barspina na kierze 685mm. Teraz mam 620mm i lepiej mi sie i kręci i jeździ, teraz mi sie dziwnie jeździło na takim długim wiośle:) Kwestia przyzwyczajenia:)
Twój wybór jak sobie, i czy wogóle, skrócisz, nikt Ci nie powie co masz robić.
ja zaczynałem kręcić na 710mm i nauczyłem sie dobrze. na początku troche było problemów ale da sie przyzwyczaić. teraz mam 660mm i jest lepiej. jak ci szkoda to nie skracaj ale jeśli chodzi o dirt i street to na krótszej jest łatwiej.
Hehe...barspin na 680:PPPP to musi byc coś, chyba za masz długa rame:)) ja mam pointa i moja kiera ma dokładnie 610 i jest zajebiscie, tez miałem 680 ale była w chooj za długa...i uciołem GADZINE:))))tylko troche na poczatku dziwnie, ale na dertach jakie triki sie wali:))))
ja najpierw naucyzlem sie na 700. Pozniej obciolem na 65. I bylo git pozniej na 63. A pozniej mialem 58 i bylo najlepiej. W sumie obicolbym ja jeszcze troche ale juz mi sie klamka nie miescila. A teraz do fulla 62 cm wsadzilem.
ja na flacie barspina nauczylem sie truvativie hussefelcie 650mm na hopie na tej samej kierze tylo przy 590mm a teraz mam 520 mm i dalej ta sama i tez jest dobrze
ja skracalem z koniecznosi bo zahaczalo kolo o korbe. ale wyszlo mi to na dobre, teraz nie wiem jak moglem smigac na tak szerokiej kierownicy. teraz mam ok 610 cos takiego
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
ja zaczynałem z kierą 730 :O ale wtedy nie kręciłem bspinów ;] potem skróciłem na 680 i uznałem że sie mega łatwo robi x-upy :D potem sie sprecyzowałem co chce jeździć: street. więc skróciłem do 650 pierwsze wrażenie: "jaka krótka!! zepsułem kiere ;(" i wtedy nauczyłem sie barspina, potem skróciłem jeszcze na 610, potem jeszcze raz na 580. teraz jeżdże już na 550 i jest najlepiej ;] czasami żałuję że nie moge z skrócić jeszcze bardziej :O nie no żart ;P
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346