malowanie ramki
malowanie ramki
Mam jedno pytanie. Gdzie i za ile (mniej wiecej) mozna pomalowac rame??
Brak roweru powoduje raka i choroby serca!!!
u lakiernika samochodowego, w zależności od tego jaki lakier, ile warstw bezbarwnego, no i od ramy: jak jakaś skomplikowana konstrukcja to może chcieć więcej - przy przygotowywaniu ramy do malowania trza się więcej narobić - najłatwiej ze sztywniakami... jak będziesz dawał do malowania to nie zapomnij zwrócić "malarzowi" uwagi żeby nie zamalował Ci gwintów w mufie suportu, i żeby nie zamalował Ci też wewnętrznych stron główki ramy i rury pod siodłowej...
ramę pomalować można też na przykład w piwnicy sprayem, i też może to dobrze wyjść, ale silnie zależy to od tego jak się do tego przyłożysz, generalnie nie polecam nie doświadczonym ;-P ale jak pomalowałeś sprayem trochę po murach to może akurat Ci się uda... żart (z tymi murami) :-P
przewaga piwnicy jest taka że nie płacisz lakiernikowi, dzięki temu możesz wydać $$ na lepszą farbę i podkład... ale jak się na tym kompletnie nie znasz to lepiej będzie jak powierzysz to profesjonaliście, bo efekt będzie na bank lepszy i trwalszy, a różnica cenowa nie jest aż tak powalająca (chyba)...
co do ceny to lakiernik może wziąć jakieś 150 - 200 pln za ramę, ale nie jestem w stanie podać dokładnie, może będzie to mniej , może więcej, ja za malowanie kasku płaciłem 50pln
pozdrawiam,
ramę pomalować można też na przykład w piwnicy sprayem, i też może to dobrze wyjść, ale silnie zależy to od tego jak się do tego przyłożysz, generalnie nie polecam nie doświadczonym ;-P ale jak pomalowałeś sprayem trochę po murach to może akurat Ci się uda... żart (z tymi murami) :-P
przewaga piwnicy jest taka że nie płacisz lakiernikowi, dzięki temu możesz wydać $$ na lepszą farbę i podkład... ale jak się na tym kompletnie nie znasz to lepiej będzie jak powierzysz to profesjonaliście, bo efekt będzie na bank lepszy i trwalszy, a różnica cenowa nie jest aż tak powalająca (chyba)...
co do ceny to lakiernik może wziąć jakieś 150 - 200 pln za ramę, ale nie jestem w stanie podać dokładnie, może będzie to mniej , może więcej, ja za malowanie kasku płaciłem 50pln
pozdrawiam,
http://www.chr.Rybnik.pl
-
- Kontakt:
my z kumplem malowalismy jego (teraz juz mojego) destroyera na strychu gdzie mamy warsztat odmawiamy stare rowery itp.
wyszło idealnie zmatowienie podkłada kilka warstw białej farby i na koniec pasta polerska idealnie wyszło.
do lakierniak bym nie dał wole samemu.
pozdr.
wyszło idealnie zmatowienie podkłada kilka warstw białej farby i na koniec pasta polerska idealnie wyszło.
do lakierniak bym nie dał wole samemu.
pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
-
- Kontakt: