Ramka DH

Black
Kontakt:

Ramka DH

Post autor: Black »

Potrzebuje ramke do DH dośc ostre dh potrzebna mi praca liniowa i bardzo płynna najlepej sporo skoku i wysoko suport ponieważ jeżdże po kamieniach ale lubie szybką jazde więc ramka musi być lekka rama do 888rc ramka nie powinna byś 1-dno zawiasem oraz powinna mieć vpp... Zastanawiam sie nad V10 ,Norco Savage ,Intense Uzzi ,Intense M1 ,Bullit ,Kona Stab Supreme ,Karpiel Disco Volante ,Orange 224 ,Vp free ,Giant Dh ,Giant Glory...A wy co polecacie albo co powiecie o tych ramkach ??
francuz_
Kontakt:

Post autor: francuz_ »

mi sie na mase podobaja intense m3 i nasz cane corso, ale ze wybitnym znawca sprzetu to ja nie jestem to ci nie bede nic radzil ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1470489/
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

połowa z tych ram nie spełnia twoich wymagań
"ramka nie powinna byś 1-dno zawiasem oraz powinna mieć vpp" intensy, które wymieniłeś nie mają VPP kona też nie, orange i Bullit to jedno zawiasy i siłą rzeczy też nie mają VPP, giant DH (domyślam się że chodzi o DH comp/team) to jedno zawias z punktami pośredniczącymi też bez VPP. wymieniłeś same ramy z praktycznie najwyższej półki, jeżeli chcesz złożyć race'ingowy rower to uda Ci się to na każdej z nich, no może oprócz bullita i uzzi (te są chyba bardziej dedykowane do FR) ale podejrzewam że też dałyby radę, nie wiem co to norco savage więc o niej nie piszę, intense M1 to dość stara konstrukcja, ale ciesząca się nieposzlakowaną opinią i na pewno jest świetnym wyborem, tylko ze ciężko już ją dostać (z tego co wiem w polsce jest kilka sztuk) tym bardziej nową łatwiej już kupić najnowszego intensa- M3, V-10 jest dość ciężka,
VP free to też freeride'ówka, ale da radę,
nie wiem skąd się urwałeś, bo jeżeli masz ochotę na którąąs z tych ram i Cię na nią stać to wydaje mi się że dobrze byś wiedział którą chcesz poza tym opis typu:
"potrzebna mi praca liniowa i bardzo płynna najlepej sporo skoku i wysoko suport ponieważ jeżdże po kamieniach ale lubie szybką jazde więc ramka musi być lekka" jest sprzeczny sam ze sobą - wyścigowe ramy mają środek suportu możliwie jak najniżej, żeby obniżyć środek masy układu rower-rowerzysta dzięki czemu rama lepiej zachowuje się w zakrętach dzięki czemu można je szybciej pokonywać...
jak chcesz sporo skoku i wysoko suport to kup se, jak Ci się uda, Dangerous Mike'a DH 1 ten to miał wysoko środek suportu, no i sporo skoku, powinien Ci pasować do szybkiej jazdy po kamieniach...

no comments ten topic to jakaś podpucha, a ja dałem się złapać i się wypowiedziałem... :-(

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
Black
Kontakt:

Post autor: Black »

no sorki że nie dopisałem ale sam widzisz ile ramek mi odpowiada :D m3 fajna ramka bardzo podobna do v10 ale widziałem na pinkbike ze peka i troche mnie to zniecheca do tej ramki a co do Cane Corso nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić...
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

Black proszę cię z łaski swojej-pokaż mi pękniętego intensa M3:> niedowierzam ci jakoś
Michał DH
Kontakt:

Post autor: Michał DH »

widzialem jakies fotki peknietego m3 na pb ale to jest wina tego ze poprostu koles byl ciezki mial zle ustawionego dampa mocno dojebala zawiecha i lekko peklo mocowanie dampera... bynajmnie w tym przypadku ktory widzialem ja tak bylo.
http://tiny.pl/rqbn
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Michał DH wez sobie karpiela swietna mocna ramka o geneialnej pracy.
Ssij pento
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

Surling, ale to nie on pytał tylko jakiś dizeciak "Black"
http://www.chr.Rybnik.pl
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Michał DH

i co z tego ze widziales peknieta? Wszystko peka
Miodożer.
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Co do problemów z zakupem Dangerous Mike dh 1.0 - nie ma problemu :] wystarczy do mnie napisać :]

Co do Cane Corso - Polecam przypatrzyć się tej ramce, bo naprawde jest to świetna propozycja do ostrej jazdy. Bardzo dobra praca, wytrzymałość, damper wyższej klasy ( do wyboru dhx 5.0, swinger 6 , romic i ew. roco, ale sie skonczyly chyba juz- dla mnie już nie mieli), sztywna ośka z tyłu (piasta w komplecie) ... no i chyba cena ... bo za nieco ponad 4000zł( można się targować- ja tak zrobiłem) można dostać naprawdę świetny sprzęt .

Zalecam się przymierzyć i przemyśleć :] Ja bynajmniej swoje Cane Corso odbieram lada dzień ...

Pozdrawiam
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

m3 fajna ramka bardzo podobna do v10 ale widziałem na pinkbike ze peka i troche mnie to zniecheca do tej ramki a co do Cane Corso nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić...
Nie rob sobie jaj, dzieciaku. Wez poczytaj, co napisales i jak qrfsko nielogiczne to jest. WIDZIALES na pinkbike M3, zapewne tez WIDZIALES na pinkbike v10 - na zdrowie oczkom. Na zadnym z tych rowerow zapewne nie jezdziles, bo bys o nie nie pytal, ale pozostaja w kregu twoich zainteresowan, chociaz i jedna i druga rama maja, na moj gust, skandalicznie nisko srodek suportu (jedna z glownych rzecz, ktore zepsuli w nowej V10 - wysokosc suportu). M3 nie mogl daleko "wyladowac" od V10, bo korzysta z patentu VPP, a ten scisle okresla zarowno wzajemne polozenie ogniw, jak i wysokosc suportu. Tak tak, tam tez patent Santy ingeruje. Natomiast jak juz przychodzi do rozmow o Cane Corso, to piszesz, ze nie wiesz, bo nie jezdziles. No sorry, ziomboju z gimnazjum, ale jakos ci to nie przeszkadzalo w wypadku V10 i M3? Co to, nagle w trakcie pisania postu dokonales przewartosciowania swojego pogladu na rowery zjazdowe? Obserwacja juz nie jest taka fajna i empiryzm wchodzi w gre, taaa? No nic, powodzenia w wyborze ramy, a ewentualnemu sprzedawcy juz wspolczuje. Z calego serca.

Jesli chciales sie przylansowac, jakimi to ramami z katalogow potrafisz sypnac w swoj gwiazdozbior, to troche nie wyszlo - spozniles sie o jakies 3 lata.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
ODPOWIEDZ