Jakie linki i pancerze do mechanika??

czarny_kot
Kontakt:

Jakie linki i pancerze do mechanika??

Post autor: czarny_kot »

Konkretnie do BB7. Pierwszy raz zmieniam hamulec :), a nie wiem jakie linki pasują do mechaników. Wiem, że oczywiście nie mogą to być przewody hydrauliczne, a zato na aukcji allegro z pancerzami XTR pisało, że te są tylko do hampli typu cantiliever i V-breaków... W wyszukiwarce też nie znalazłem podobnego tematu. Nie zjedźcie mnie, pozdro! ;D
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
Prenrzyk
Kontakt:

Post autor: Prenrzyk »

Wiesz.. mozesz zwykle linki hamulcowe takie jak sa w vkach, a mozesz kupic cos lepszego i mocniejszego. Polukaj na allegro. Mozesz nawet kupić linki za 100 zł :)
Gość

Post autor: Gość »

ja tam kupuje najzwyklejsza linke z pancerzem to mnie wychodzi kolo 7 zł i jest git.....
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

najzwyklejsze linkkii, a pancerze poprostu "giętkie" bo trafiłem kiedys na pancerze które po kilkukrotnym zgięciu pękały. Przesmaruj linki tawotem, do pancerzy wstrzyknij trochę oleju. Robie tak praktycznie od zawsze i nie miałem nigdy probleblemów z linkami. Jedyna rzecz w którą warto "zainwestować" to zakończenia pancerza - jak dla mnie to tylko i wyłącznie z twardej stali. Alum, plastik to szajs... - odradzam
Pozdro
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

pancerze XTR'a dzialaja z tarczami, mam wiec wiem:)
????
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

wez sobie coś z kompletów Avida jest sporo do wyboru w kazdym przedziale cenowym.. zwykła linka moze zamulać prace tak dobrego hamulca.. kolega ma klamke sd7 i hampla bb7 i ma pancerz i linke zAvida i chodzi genialnie ;]
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

mialem wczesniej (tez przy bb7) zwykly pancerz za 3 zeta, teraz mam fibraxa i co ? NIE CZUJE ROZNICY
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Mechniczny hampel z dobrymi linkami (hermetycznymi) działa płynnie prawie jak hydraulik i ważne jest nadzwyczaj żeby były to szczelne linkia nie jakiś chłam!.

To co sam sprawdziłem i mogę spokojnie polecić to zestawy; GORE RIDE ON lub AVID.
- konstrukcyjnie i cenowo oba na tym samym poziomie
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

Pancerz shimano 7zł za metr(biore 1.7 metra)
linka shimano 3zł

i tyle oczywiscie do pancerze zawsze dam jakiegos smaru i hula mi cały czas, jak w końcu peknie itp. (przedni bo mam puszczony przez rure sterową) to sie zmienia i tyle:)
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ODPOWIEDZ