SCHWINN ROCKET vs Giant Ac

Barix
Kontakt:

SCHWINN ROCKET vs Giant Ac

Post autor: Barix »

Witam ktory rower jest lepszy ?? do jazdy po miescie wypad w gory czasem cos skoczyc zjazdy w lesie i dlugie wycieczki !! ?? ogolnie ALL ?? prosze o porady dzieki z gory
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Barix poco drugi temat? Do All mountain schwinn bo ma lepsze zawieszenie do podjezdzania i jezdzenia po plaskim. Rowniez bardzo czule na male nie rownosci. Ma lepszy osprzet jest tanszy. Po malym tuningu otrzymujemy bardzo zajebisty rower. Giant lepszy do fr. Da sie podjezdzac, ale buja, ramka ma duzo skoku chodzi w miare fajnie pod warunkiem, ze zmienisz seryjny damper. Caly rower ma gorszy osprzet (gorszy niz ten tanszy schwinn) Ogolnie uwazam, ze bezsensu kupowac calego gianta AC dla samej ramy. To tyle pzrd. Co do schwinna takze wybralbym bym tego tanszego i roznice w cenie przeznaczyl na pike. a Axela sprzedla jako nowke na allegro.
Ssij pento
Barix
Kontakt:

ok sory za 2 temat ale ten jest bardziej przejzysty dla innych a chodzi mi o ta rakiete za 2999 ona ma splice 120m a nie axela a czy na rakiecie mozna szalec tzn pozjezdzac w lasku chcialbym zeby to byl rower jakos na 2 /3 lata przynajmniej rama i tu mam dylemat:/ a wkoncu duzi sie az tak niepodjezdza a mozna zmienic dampera albo podkrecic
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Rowery dosc mocno sie roznia charakterem.

AC to FR/enduro
Rocket to enduro/XC
(przeznaczenia wymienione jako glowne/dodatkowe)

Wiec jak chcesz rower do wszystkiego, to zrob, jak napisal Sulring - kup Rocketa i zmien amora na Pike'a lub cos w tym klimacie.
Barix
Kontakt:

a wtedy rama niebedzie zaslaba ktora rama jest sama w sobie lepsza i czy niewyjdzie na to samo jak kupioe ac i zmienie amora ??
Wooyek
Kontakt:

To, co napisales, Rocket powinien spokojnie wytrzymac - do tego zostal stworzony. Nie wiem, co sie stanie, jak zaczniesz skakac. Skakanie za to wytrzyma (malo powiedziane) AC, ale za to na "dlugich wycieczkach" bedziesz sie na nim bardziej meczyl. W gorach tez wiekszosc podjazdow bedziesz chodzil pieszo (ale zjazdy w 100% to wynagradzaja!).

Tak, jak napisalem - ramy sie roznia przeznaczeniem, musisz zadecydowac, jak jezdzisz...
Barix
Kontakt:

Hmm no kurde w sumie to malo skacze i malo zjezdzam w lesie przynajmniej naarazie a tak to wycieczki rowerowe zeby cos po gorach pojezdzic itp a niewiecie jaki mozna dac damper do rocket?? najwiekszy??i jak wogole dziala ten rowerek czy to 13 cm niejest zamalo z tylu?
Sulring
Kontakt:

Barix 13 cm do wycieczek po lesie to zdecydowanie za malo. Ja na twoim miejscu dozbieralbym i kupil karpiela armagedona. Dotego nie porwnaj schwinna przeceny do Ac po przecenie. Bo jezeli chcemy sie bawic w ceny katalogowe to roznica jest grubo ponad tysiac.
Schiwnna nowego mozna w tej chwili kupic za 2,5k.
Ssij pento
Barix
Kontakt:

Ok bardzo smieszne wiec czy Ac bedzie dobrym porduktem i czy schwinn wytrzyma jazd epo lesie i ogolnie w trudnym terenie?
Sulring
Kontakt:

Barix juz Ci w dwoch tematach o tym pisze. I na gg Ci pisalem. Wez co chcesz bo na argumenty nie reagujesz. Wiadomo, ze rower stworzony do enduro wytryzma jazde w lesie i terenie bo pewnie do tego sluzy no nie? I ac jako rower nie jest dobrym rpoduktem bo ma marny osprzet.
Ssij pento
Barix
Kontakt:

aha :) podobno do rocket mozna wsadzic damper o dl montazowej do 200mm a czy rocket wytrzyma jazde w trudnych warunkach w lesie?
Wooyek
Kontakt:

Barix => Nosz rece opadaja! Potrzeba krzyku, bo normalnie nie dociera:

ROCKET TO ROWER *GORSKI*, WIEC TAK, WYTRZYMA JAZDE PO LESIE W TRUDNYCH WARUNKACH!!!

Ludzie zapieprzaja po lasach na rowerach crossowych i przelajowkach, a ty sie zastanawiasz, czy rower enduro ze skokiem 13 cm wytrzyma :/ Co za czasy...

PS. Mozna wiedziec, po co chcesz tam wkladac damper inny niz seryjny (pod wzgledem dlugosci)?
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Bo, może chce więcej skoku :D !?
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Wooyek
Kontakt:

No tak, nieistotne, ze bedzie mial spieprzona geometrie (pionowy kat glowki ramy, podniesiony suport) - grunt, zeby z ramy do enduro/XC wyciagnac skok do FR. W koncu bez skoku co najmniej 150 mm do lasu wjezdzaja tylko samobojcy... :|
Barix
Kontakt:

Kurde bo ja juz niewiem sam czego chce:/ bo jak kupie fulla to mi sie zacznie skakac moze albo cos typu fr bo mnie to zawsze sie podobalo i co wteyd:/ wiec niewiem czy niewezme Ac bo wydaje sie bardziej przyszlosciowy po mzianie dmpera i amorka kiedys a osprzet mi aczej wystarczy
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Może, poprostu złóż, sobie rower, taki jaki będziesz chciał !
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

jendras33
Kontakt:

Post autor: jendras33 »

to co takiego trzeba by w AC zmienić, by był do użytku?
ja chcem freeride :)
Wooyek
Kontakt:

Zeby byl do uzytku, to tylko przedni amor. Zeby w pelni cieszyc sie tym, ze ma sie fulla - dodatkowo damper. Zeby mocno zwiekszyc bezawaryjnosc (i poprawic dzialanie) - hamulce. Reszta wedle uznania.
ODPOWIEDZ