180 z bannego - jak ??
180 z bannego - jak ??
katuje tego trika juz sporo czasu, i ni chu** nie chce wyjsc. Z dwoch kol robie na luzie, z banego tez zrobie, ale tylko gdy stoje w miejscu, lub jade z predkoscia 1km/h :P gdy juz sie troche rozpedze to nie moge, zamiast krecic sie wokol wlasnej osi to krece jakos w bok. Jest jakis zloty srodek na to zeby zrobic ? wiem, wiem, ze trzeba cwiczyc, ale zawsze jakies wskazowki sie przydaja.
i jeszcze jedno moje pytanie. Jak krecic 180 z murka/schodkow/kraweznika ? Bo gdy robie z dwoch kol, i nawet sporo sie rozpedze, to krece tak jakby w miejscu, zawsze przednie kolo zostaje mi jeszcze na murku. To samo mam jak probuje z jakiegos malego wybicia, krece te 1-8 zostajac na wybiciu :/ poradzcie co zrobic zeby wreszcie zaczelo wychodzic ? pozdro
i jeszcze jedno moje pytanie. Jak krecic 180 z murka/schodkow/kraweznika ? Bo gdy robie z dwoch kol, i nawet sporo sie rozpedze, to krece tak jakby w miejscu, zawsze przednie kolo zostaje mi jeszcze na murku. To samo mam jak probuje z jakiegos malego wybicia, krece te 1-8 zostajac na wybiciu :/ poradzcie co zrobic zeby wreszcie zaczelo wychodzic ? pozdro
Durf eh to jest trudny trick jego sie ucyz dlugo kazdy go rozkminia psoro czasu. A jak juz robisz to zreguly jest nie stylowo. Mi zaczelo cokolwiek wylazic po 3 misiacach probwania. I najpeirw myslalem, ze z bunnego jest trudniej ejdnak pozniej zacozlem probwac z bunnego i okazalo sie, ze jest znacznie latwiej. Ja robilem jedziesz 5km/h mala s robisz bunny podnosisz porzd troszke jakby obrekcalem sie na tylnim podnosilem je i jakby dozucalem do lini prostej. Noi pozniej odwijka. Nie wiem czy zorzumiales, ale... w sumie moglbym Ci filmik wyslac. A i taka podpucha z bunny hopa latwiej zrobic 180 pod gorke. Nie wiem czemu...
Ssij pento
-
- Kontakt:
to jest tak jak z banny hopem, zeby przeskoczyc cos z dwuch kol, to musisz jechac szybko, nie dosyc ze szybko, to jeszcze niskie przeszkody przeskoczysz, to jeszcze wieksze prawopodobienstwo ze zachaczysz o przeszkode, poprostu nitk nie przeskakuje przeszkod z dwoch kol, tak samo jest ze 180, powinno sie to robic tylko z bannego, jest latwiej i bezpieczniej i daje wiele mozliwosci np. przeskakiwanie przeszkod ze 180 itp.
skoro robisz juz z malej predkosci, to znaczy ze juz kminisz transmisje, teraz tylko z czasem bedziesz robil to lepiej, az po kilku latach dojdziesz to perfekcji jesli bedziesz caly czas cwiczyl, jak nie bedziesz cwiczyl to bedziesz sie cofal....
skoro robisz juz z malej predkosci, to znaczy ze juz kminisz transmisje, teraz tylko z czasem bedziesz robil to lepiej, az po kilku latach dojdziesz to perfekcji jesli bedziesz caly czas cwiczyl, jak nie bedziesz cwiczyl to bedziesz sie cofal....
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
ja tez probuje z bunnego ale jak mam juz zeskoczyc z krawęznika to zawsze przód zostanie na chodniku a nie doleci do ulicy... z drugiej strony jak sie bardziej rozpędze to nie dokręce.. ale ćwicze wciąż :D kiedys musi sie udać czysto to zrobic :D
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
http://tiny.pl/pfxf <-- Action