Cane Corso 2006
sudi no chciałbym żeby tak było,szkoda tylko że DC owiewa ten system taką tajemnicą:> np.giant(maestro),SC(vvp) śmiało przedstawiają i ilustrują swoje rozwiązania więc masz większą pewność że to jest zaprojektowane"z głową" a nie dla bajeru-oczywiscie nie twierdzę że DC robi fuszerkę ale sama nazwa(cypox project) jest troche kosmiczna i mało fachowa,może dlatego mam mieszane uczucia co do tego systemu
-
- Kontakt:
pepikDH^, oni po prostu nie maja "murzyna", ktory im to zrobi :)
ravfr, rama dziala w pelni aktywnie, co sprawdzalem i na co jestem baaardzo wyczulony. Minimalne kopniecie w pedalu i to czuje, ale nie w CC. Mozesz byc pewnym tej ramy - jest bardzo dobra i niewiele jej mozna zarzucic. A wrazenia wizualne to kwestia gustu. Mi np. nie podobal sie ten rower zupelnie na 1. zdjeciu gotowego CC, ktore ukazalo sie jakos na poczatku maja. Byl wrecz pokraczny. Kwestia fotografa i tyle.
ravfr, rama dziala w pelni aktywnie, co sprawdzalem i na co jestem baaardzo wyczulony. Minimalne kopniecie w pedalu i to czuje, ale nie w CC. Mozesz byc pewnym tej ramy - jest bardzo dobra i niewiele jej mozna zarzucic. A wrazenia wizualne to kwestia gustu. Mi np. nie podobal sie ten rower zupelnie na 1. zdjeciu gotowego CC, ktore ukazalo sie jakos na poczatku maja. Byl wrecz pokraczny. Kwestia fotografa i tyle.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt:
pepikDH^ zgadzam się z Tobą ,szkoda ,że nie ma jakiegoś smakowitego wykresiku , nad którym można by było nieco podeliberować. Kumpel ma Uzzi i tam w pierwszj fazie skoku widać jak wachacz zbliża się do przerzutki przedniej (bo takową ma gość zainstalowana). W Corso tylne koło porusza się łuku i to znacznym(wpakowałem pisak w tylny widelec itd), nie wiem czy zaryzykowałbym stwierdzenie ,że działa lepiej niż czterozawias(miałem Hiteca i obecnie Ghosta NS 06) .Właśnie dlatego z ciekawości i trochę na przekór samemu sobie, chcę sprawdzić czy to co tak nieustannie zachwala Tytus z DC jest warte swojej ceny.Obiecuję zdać relację po pierwszym górskim sprawdzianie.
PS. Piter z Krk (pozdrofki dlań) w związku z sytacją zawodową jest ciężko zakochany w Konie(którą osobiście bardzo szanuję ale nie przemawia do mnie), chłopak się nieco miota bo chciał by CC ale przecież Kona to najpierwsza na świecie ;).
PS. Piter z Krk (pozdrofki dlań) w związku z sytacją zawodową jest ciężko zakochany w Konie(którą osobiście bardzo szanuję ale nie przemawia do mnie), chłopak się nieco miota bo chciał by CC ale przecież Kona to najpierwsza na świecie ;).
-
- Kontakt:
korzystajac z dupiastej pogody zasiadlem na forum i wlaczylem temat cc 2006... i tutaj tez tak jak sie spodziewalem znalazlem JAK ZWYKLE wypowiedzi Lukasza Loook cos tam z BA.... no i zastanawiam sie... czy Loooook out zostales mianowany przez duncona na FORUMOWEGO PROMOTORA??? bo musze przyznac ze idzie Ci coraz lepiej.. :))) wszedzie tam gdzie CC jest i Lukasz! tylko prosze nie piszcie ze to rama do DH bo smiac mi sie chce! w tym sezonie nie widzialem ani jednej osoby na tej ramie... pomijajac 1 osobe w wisle, ktorej z tego co pamietam rama nie sluzyla :)))
...wiecie.. jesli ktos lubi oceniac rowery po zdjeciach to moze odniesc wrazenie ze cc jest ladny i ma to super geoo :)))) do zjazdu. smiechu warte.
Look out poprostu nie wprowadzaj ludzi chcacych jezdzic DH w blad.. !
...wiecie.. jesli ktos lubi oceniac rowery po zdjeciach to moze odniesc wrazenie ze cc jest ladny i ma to super geoo :)))) do zjazdu. smiechu warte.
Look out poprostu nie wprowadzaj ludzi chcacych jezdzic DH w blad.. !
-
- Kontakt:
nikom wietrzy podstep tam, gdzie istnieje konflikt interesow, oczywiscie w jego mniemaniu, z Zumbi. Pamietasz, nikom, jak zapraszales bodajze do Wisly, zebysmy sobie pojezdzili? Ogolnie pomyslalem, ze znajom yz Forum zaprasza, beda dwie ekipy - jego i Wrocek - i milo spedzimy czas na zwiedzaniu lokalnych tras. Ale co sie okazalo? Nikom wykrzyczal na GG, jak bardzo chce mi udowodnic, ze nie potrafie jezdzic. Trzymam to w archiwum i zainteresowanym z checia pokaze, wiec w zwiazku z ta sytuacja, nie pouczaj mnie w kwestii szczerych intencji.
WYpowiadam sie w kazdej kwestii, w ktorej moge wniesc cos pozytecznego do tematu. Oczywiscie nie chce podwazac tutaj autorytetu Naczelnego tego tzw. portalu, bo przeciez to on mieszka w tzw. "Stolicy polskiego kolarstwa zjazdowego". Dobre haslo marketingowe, ostatnio podobnie wlasciwie widzialem na plakatach LPR.
Zebyscie nie mieli zludzen, w 2007r. na CC ma jezdzic Siara. Nie wiem na jakim etapie ejst DC w rozmowach z nim, ale skoro taka informacje od nich dostalem, to raczej jest to pewniak.
Bardzo sie ciesze, ze Nikom tutaj odpisal. Bardzo lubie jego pokrecona retoryke i operowanie gdybaniami, przypuszczeniami i zalozeniami jako pewnymi argumentami.
Aha, gdyb yktos mial watpliwosci: moja przygoda z CC zaczela sie w 2005r, kiedy w ramach gwarancji za El Mariachi zaoferowano mi zakup prototypowego Cane Corso. Rama miala kilka powaznych bledow, ale poprawiono je w wersji finalnej, ktora teraz znamy. Z ta zetknalem sie juz w 2006 roku, w maju, przy okazji testow do Bike Action. Generalnie, gdyby wtedy rama okazala sie gownania lub przynajmniej srednia, to bym jej sobie nie zamowil i nie kupil juz w sierpniu. To tak gwoli informacji.
WYpowiadam sie w kazdej kwestii, w ktorej moge wniesc cos pozytecznego do tematu. Oczywiscie nie chce podwazac tutaj autorytetu Naczelnego tego tzw. portalu, bo przeciez to on mieszka w tzw. "Stolicy polskiego kolarstwa zjazdowego". Dobre haslo marketingowe, ostatnio podobnie wlasciwie widzialem na plakatach LPR.
Zebyscie nie mieli zludzen, w 2007r. na CC ma jezdzic Siara. Nie wiem na jakim etapie ejst DC w rozmowach z nim, ale skoro taka informacje od nich dostalem, to raczej jest to pewniak.
Bardzo sie ciesze, ze Nikom tutaj odpisal. Bardzo lubie jego pokrecona retoryke i operowanie gdybaniami, przypuszczeniami i zalozeniami jako pewnymi argumentami.
Aha, gdyb yktos mial watpliwosci: moja przygoda z CC zaczela sie w 2005r, kiedy w ramach gwarancji za El Mariachi zaoferowano mi zakup prototypowego Cane Corso. Rama miala kilka powaznych bledow, ale poprawiono je w wersji finalnej, ktora teraz znamy. Z ta zetknalem sie juz w 2006 roku, w maju, przy okazji testow do Bike Action. Generalnie, gdyby wtedy rama okazala sie gownania lub przynajmniej srednia, to bym jej sobie nie zamowil i nie kupil juz w sierpniu. To tak gwoli informacji.
Bike Action
Bike Action
Looook Ty od razu tragizujesz obrazasz sie i szukac dziury w calymmm.. sprubuj moze odpisac na moj post a wiec udowodnij mi co w tej ramie nadaje sie do DH??? :) ciekawe jest to ze DC mowi ze to piersza polska rama do dh a kazdy zawodnik wysmieje ten sprzet. geometria nie nadaje sie do zjazdu, tylni wachacz z jakimis krzywimi wzmocnieniami umozliwiajacymi montarz przedniej przerzutki ? po co przerzutka w DH ? tylni wachacz ma bardzo mala sztywnosc, a kolo uderza w siodelko jak jest za nisko.. ! z reszta polecam test w BA, niezly ubaw.
i nie strasz mnie tu Loook out jakimis bzdetami ze pokazesz moja rozmowe na gg... jak male dzieci... bo powiem mamie :D
chcialem sie z Toba spotkac w Wierchomli zeby zobaczyc jak kaleczysz na tym CC. odpisales mi ze jezdzac mniej masz wiecej czasu na zwrocenie uwagi co powinno dobrze dzialac... to jakies brednie stary. na rowerach sie jezdzi. pisze to bo mam dosyc czytania tych ******* o dunconach w Twoim wykonaniu... dzikusek juz odpadl.. nic Cie to nie nauczylo? przeciez tak pieknie kwitla przyjazd 2 moderatorow forum Bike Action :DDD bierz przyklad z niego i sprubuj przyjac do wiadomosci ze nie znasz sie na DH.
i nie strasz mnie tu Loook out jakimis bzdetami ze pokazesz moja rozmowe na gg... jak male dzieci... bo powiem mamie :D
chcialem sie z Toba spotkac w Wierchomli zeby zobaczyc jak kaleczysz na tym CC. odpisales mi ze jezdzac mniej masz wiecej czasu na zwrocenie uwagi co powinno dobrze dzialac... to jakies brednie stary. na rowerach sie jezdzi. pisze to bo mam dosyc czytania tych ******* o dunconach w Twoim wykonaniu... dzikusek juz odpadl.. nic Cie to nie nauczylo? przeciez tak pieknie kwitla przyjazd 2 moderatorow forum Bike Action :DDD bierz przyklad z niego i sprubuj przyjac do wiadomosci ze nie znasz sie na DH.
-
- Kontakt:
ZNowu klamiesz. Odpisalem ci, ze jak bede mial czas, to zbieram ekipe i jedziemy do Wierchomli. Czasu nie znalazlem, tak by z tego wynikalo. Poza tym udowodnij, zeodpisales mi ze jezdzac mniej masz wiecej czasu na zwrocenie uwagi co powinno dobrze dzialac... to jakies brednie stary
Chce uslyszec tego "kazdego" zawodnika.kazdy zawodnik wysmieje ten sprzet
Problem w tym, nikom, ze twoje kompetencje do bycia dziennikarzem / redaktorem sa mniej wiecej takie, jak podopiecznych Mlodziezy Wszechpolskiej do bycia poslami. W skrocie: bardzo niskie. Nie bede nawet polemizowal z tym co piszesz, bo to nie ma najmniejszego sensu. Jeszcze mnie po raz trzeci juz zbanujesz i po co mi to? Lepiej pilnuj swojego koelgi od Zumbi, jak i do kogo pisze emaile. Zycze ci powodzenia w budowaniu wizerunku Zumbi, ale zgodnie z etyka. Skoro sprzet Zumbi ma potencjal, to pokazuj ze ma, a nie ze konkurencja NIBY nie ma. Czarny PR wychodzi z mody wraz z obecnym rzadem, nie wiedziales o tym?
ravfr, jak widzisz, nie jest to miejsce, w ktorym do konca bezpiecznie mozna o DC pogadac, bo nikom ma problemy z ta firma i ich nie lubi. Zapraszam na GG, jesli chcesz sie czegos szczegolowo o CC dowiedziec. Sa plusy i sa minusy, o tych drugich rowniez chetnie opowiem, jak o pierwszych.
Bike Action
Bike Action
Nikośoo widze mamy tu zwolennika jezdzenia na rowerze z kolanami przy brodzie.a wiesz ze jak bedziesz mial za nisko siodlo to za kilka lat nie bedziesz mogl chodzic?to tak w kwestii siodla
co do przerzutki-racja,malo przydatny bajer w zjazdowce,zwlaszcza ze jak ktos chce koniecznie przerzutke to moze zapakowac sobie pod suport.
ale Nikoś,do *****,strzel sobie baranka w kaloryfer to Ci moze przejdzie.A jak chcesz sie dowiedziec jak jezdzi CC od kolesia ktory naprawde mocno katuje sprzet to pogadaj ze Szczekim-chlopak ma skila naprawde konkretnego i sprzet pod nim naprawde po dupsku dostaje.a zauwaz ze zamienil banshee scream'a (ktorego dostal za mega niska cene,na zasadzie "sponsoringu") na CC na ktorym ostatnio krecil backflipy na dualu.
Co sie zas tyczy reszty Twojego posta-chlopie nie badz taki pewny siebie,bo zaczynasz zachowywac sie jak internetowy kozak:
"chcialem sie z Toba spotkac w Wierchomli zeby zobaczyc jak kaleczysz na tym CC"-to jest zalosne.centralnie.
a to:
"bierz przyklad z niego i sprubuj przyjac do wiadomosci ze nie znasz sie na DH.",to po pierwsze:
pisze sie sprÓbuj i Ty jako swiatly i swiatowy czlowiek powinienes to wiedziec.
dwa:przyjmij do wiadomosci ze nie masz monopolu na interesowanie sie alternatywnymi odmianami kolarstwa i inni tez maja prawo do swoich spostrzezen i pogladow,niekoniecznie zgodnych z Twoimi,pro zjazdowcu zapierdalacy piecykiem w firmowych ciuszkach.
a tak btw-dlaczego nie przekazesz swoich spostrzezen chlopakom z DC?Sa niegodni otrzymania wiadomosci od Ciebie?a moze sa za malo DH?Moze Piter vel Niszczyciel nie zna sie na tym o czym Ty piszesz i siedzi w tym krocej niz Ty?Wiesz co Nikoś-kopiesz pod soba dolek i to w **** gleboki...
co do przerzutki-racja,malo przydatny bajer w zjazdowce,zwlaszcza ze jak ktos chce koniecznie przerzutke to moze zapakowac sobie pod suport.
ale Nikoś,do *****,strzel sobie baranka w kaloryfer to Ci moze przejdzie.A jak chcesz sie dowiedziec jak jezdzi CC od kolesia ktory naprawde mocno katuje sprzet to pogadaj ze Szczekim-chlopak ma skila naprawde konkretnego i sprzet pod nim naprawde po dupsku dostaje.a zauwaz ze zamienil banshee scream'a (ktorego dostal za mega niska cene,na zasadzie "sponsoringu") na CC na ktorym ostatnio krecil backflipy na dualu.
Co sie zas tyczy reszty Twojego posta-chlopie nie badz taki pewny siebie,bo zaczynasz zachowywac sie jak internetowy kozak:
"chcialem sie z Toba spotkac w Wierchomli zeby zobaczyc jak kaleczysz na tym CC"-to jest zalosne.centralnie.
a to:
"bierz przyklad z niego i sprubuj przyjac do wiadomosci ze nie znasz sie na DH.",to po pierwsze:
pisze sie sprÓbuj i Ty jako swiatly i swiatowy czlowiek powinienes to wiedziec.
dwa:przyjmij do wiadomosci ze nie masz monopolu na interesowanie sie alternatywnymi odmianami kolarstwa i inni tez maja prawo do swoich spostrzezen i pogladow,niekoniecznie zgodnych z Twoimi,pro zjazdowcu zapierdalacy piecykiem w firmowych ciuszkach.
a tak btw-dlaczego nie przekazesz swoich spostrzezen chlopakom z DC?Sa niegodni otrzymania wiadomosci od Ciebie?a moze sa za malo DH?Moze Piter vel Niszczyciel nie zna sie na tym o czym Ty piszesz i siedzi w tym krocej niz Ty?Wiesz co Nikoś-kopiesz pod soba dolek i to w **** gleboki...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu