ZBROJA, jaki wybor????? (dainese, 661)

dynuel
Kontakt:

ZBROJA, jaki wybor????? (dainese, 661)

Post autor: dynuel »

hej jaka zroje kupic? kasa bez limitu, chodzi o to by byla dobra

na razie na oku mam cos takiego:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %3AIT&rd=1

jak to oceniacie?? ogolnie jakie uwagi przy wyborze zbroj? i uzytkowaniu? na co zwracac uwage? a i jeszcze jedno lepiej brac taka troche wieksza czy idealna? zastanawiam sie nad medium i large, ogolnie ciuchy nosze tego i tego rozmiaru

dzieki
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

musi byc idealna. wez rozmiar M, a co do tej zbroi to firma mowi sama za siebie, i to jest jeden z wyzszych modeli. nic tylko brac. zwracaj uwage na wielkosc zolwia, i jakosc ochraniaczy, czy sie zsuwaja itp. pzdr
Filip666
Kontakt:

Post autor: Filip666 »

Zbroja jest mega,zrobiona z przewiewnej siateczki, super sie trzyma. Bierz bez 2 zdań...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5792795
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

dynueltylko sie najpierw zastanow do czego Ty ta zbroje potrzebujesz-bo z tego co pamietam to bardziej jezdzisz street/dirt niz zjazd,a to jest zbroja stricte zjazdowa!nie bralbym tego do streetu czy dirtu...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
damian_dh
Kontakt:

Post autor: damian_dh »

ja mam dainesse i jest zajebiisty ale ja smigam w dh , ale jak ty jeszdzisz na dircie to na *** ci zbroja hmm?? rozumiem jakies ochraniacze na łokcie +kolana i kask ale nie zbroja. jak do dainesse nie mam przeciwskazan jest zajebista firma mowi samma za siebie dainesse.bierz tylko moze bez spodni bo sie kijowo długo zakłada.
walec
Kontakt:

Post autor: walec »

ej ... czy zbroja EARTHWORKS INTER COOLER jest dobra bo wyglada zajebiscie , dobrze o niej mowia , ma mala cene i ma duzego zolwia

http://www.rowerowy.com/zbroje_ochrania ... broja.html
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

No właśnie to ja się jeszcze dołączę która lepsza?
Ten earthworks czy 661 pressuresuit:
http://www.rowerowy.com/zbroje_ochrania ... _suit.html
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
dynuel
Kontakt:

hmm.... jezdze po trochu wszystko, dh, street, dirt trial a i nawet dlugie wyprawy xc, faktycznie najwiecej to niby street, ale ostatnio jak sie wyjebalem na pol metrowy murek bezposrednio na plecy to dziekuje bogu ze jeszcze chodze:) szczescie ze mialem rece z tylu i polecialem na miesnie a nie bezposrednio na kregoslup....

zbroje juz kupilem teraz tylko czekam:> a jak stwierdze ze akurat danego dnia nie potrzebuje jej to fakt zaloze tylko ochraniacze na nogi , lokcie i kask
http://dynuel.pinkbike.com
dynuel
Kontakt:

Dainese shuttle pro air! wreszcie!! zbroja przyszła:D jak to kogoś w ogóle interesuje na razie mogę powiedzieć jedynie pare słów o, lecz tak jak nigdy nie miałem innej to też ciężko będzie porównać zinnymi,

Jeżeli chodzi o ochraniacze na nogi, hmm... jak dotą jeżdziłem w 661 race, to ochrona na nogi wydaje się trochę przy mała, te główki (ze tak to nazwę) na kolana mogły by być ciut większe i mniej wystające do przodu, gdyż jak się klęka na kolana ta oto główka(miska, nazwijcie to jak chcecie) idzie trochę na bok, aczkolwiek w sumie nie mam na tym klęczeć, a ma chronić przed pierwszym udeżeniem, aczkolwiek fajne jest to iż po bokach tej miski na kolano są wysunięte takie materiałowe ochraniacze, przyda się na początek podczas nauki przy 180 i innych jak udeżam nogami o ramę.

Piszczel to hmm... w porównaniu z 661 race to mogły by być trochę dłóższe zostaje jeszcze z 10cm do buta (gdzie w 661 race nie miało to miejsca wręcz przeciwnie) chociaż nie wiem czy jest konieczny taki długi.
Śmieszną sprawą jest ochraniacz na kostke:] hehe, nie wiem czy ktoś kiedykolwiek udeżył centralnie kostą o coś, ale wszystko się może zdazyć, mógłby przeszkadzać w wysokich butach, chociaż nie wiem ponieważ w moje (Shimano DX) akurat są rysokie tylko od strony wewnętrznej, więc się dobrze zgrywa.

Ogolnie mówiąz o rozmiarze to mam 180cm noszę zwykle ciuchy M - L, zbroja jest L, i powiem szczerze iż jeżeli nie jesteście to lepiej by było wziąść większą, ta na mnie leży idealnie, (choć zaznaczam iż jeszcze nie jeżdziłem bo wolę poczekać na nowe hample i korby). I jest pewiena śmieszna sprawa tak jak rozmiar jest ogólnie idealnie jakby na mnie skrojony, góra lezy jest super, to dół mógłby być trochę większy i dłuższy, no bynajmniej zobaczymy jak trochę pojeżdzę i zobaczę jak ją układać.

Jak do tąd jeżdziłem we wszystkich ochraniaczach osobnych to tutaj jest cudowną sprawą iż wszystko jest na jednym kostiumie, nie przemieszcza się, leży dobrze, nie trzeba tylu pasków które wk...., i rzepy nie zawadzją o ciuchy:] hehe

Przechodząc do góry, to porównanie mam tylko do ochraniaczy na łokcie i przedramie, były to 661 race i powiem iż były syfne, hmm... moje jedyne... ale pieprzenia się było z paskami które potem i tak zjeżdzały ogólnie komfort niski..

no tutaj oczywiste to iż z tym problemu nie ma bo wszystko razem się nakłada. Ochraniacze na przedramię w pożądku, a na łokcie super! duża dobrze trzymająca się miska, one na pewno swoją rolę spełnią. Dalej, barki (jak nigdy nie miałem porównania) miska spora sięgająca sporo w tył i przód otoczona matriałowo/gąbkowymi ochraniaczami które się prawie do ochraniaczy na łokcie oraz trochę w górę, leży jak na razie całkiem nieżle.

Klatka piersiowa, jak na klatę bezpośrednio chyba trudno polecieć, raczej na ręce, to jest dobrze zrobiona, leży super, spora.

Ochrona na kręgosłup, duuuża nie wiem jak to nazwać, 'płyta' sięgająca daleko w górę i w dół do tyłka. Można ją odpiąć!!!! razem z pasem opasającym brzuch.

Na łopatki i biodra gąbkowe ochraniacze, nie jest to plastki więc przed uderzeniami na penwo nie ochroni aczkolwiek też możemy zapomnieć o jakich kolwiek otarciach.

Wszystko zamocowane na fajnej siateczce która jest bardzo przewiewna, i co najważniejsze jest przyjemna dla skury, wiec może iść prosto na gołe ciało.

Aaaa no i jeszcze ochraniacze na uda, spore płyty w ogóle nie przeszkadzające i dobrze lerzące.

i jak na razie jedyny mankament to te ochraniacze na kolana, zobaczymy jak to będzie

No ogólnie robi wrażenie super, jak za 100 funtów to jestem na razie strasznie zadowolony. Trochę pojeżdzę, zobaczę i wtedy napiszę coś więcej!

ps. rozporek mógłby być trochę większy:] ale jak to każdy facet da sobie rade;)
ODPOWIEDZ