[Edycja Filmów] MPEG-4

Spectrum90
Kontakt:

[Edycja Filmów] MPEG-4

Post autor: Spectrum90 »

Witam
Moja kamerka nagrywa filmy w formacie MPEG4 i jak ja je zżuce na kompa są strasznie duże (8 min ok 80mb) czy macie jakąś propozycj jak zmniejszyć ten rozmiar ?? Wogólne na początku jak ja zgrywałem filmy na kompa i chciałem otworzyć to pokazywał się tylko zielony ekran, ale ściągnełem jakiś kodek i działa, tylko teraz problem z rozmiarem i jaki polecacie format taki, że większość osbób może go otworzyć na swoich kompach??

Dzięki i Pozdrawiam
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

a ja zgrywam w dv - 2min 500 mb....

poczytaj w internecie o kompresowaniu filmow i ewentualnej ich obrobce, bo to nie forum na te sprawy...

a i 8min 80mb to jest b. malo
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Normalne że zgrywając obraz z kamery będzie to dużo zajmowało. A co, wolałbyś na kamerze łądny a na kompie jakieś pikselowate gówno? Nie wiem co Cie dziwi, masz konwertery jak Total Video Converter, zgrasz, skompresuj, ale tez trzeba umieć wybrać. A no i właśnie, powinieneś mieć chyba tez jakieś ustawienia możliwości zgrywania...
http://dhcyc.pinkbike.com
Spectrum90
Kontakt:

Post autor: Spectrum90 »

Spokojnie. Nie znam się na tych żeczach i dlatego pytam o porade. Dzięki za odpowiedzi już szukam na google o kompresowaniu

Pozdro
ODPOWIEDZ