nfcc
-
- Kontakt:
nfcc
jak to wykonac ? w sumie mam pomysl i wiem ale boje sie ze nie przeloze nogi przez rame, tak mi sie wydaje jak ogladam swoje foty z footow (w podpisie w galerii sa)poradzcie cos
Giant Reign
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Paulmasz racje.. nogi przełozyc to banał,ale wrucić potem to jest trudne..jak ja sie tego uczyłem(i sie jeszcze nie nauczyłem) to bez problemowo wykładałem nogi,potem nieumiałem wrucić,jak juz wruciłem spowrotem to nie umiałem celnać nogami w pedała i w ten sopoób potlukłem se dupe i miałem dosyc na zawsze..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dhcycno footer nie stanowi problemu z tego co widzialem w Belchatowie jakis mistrzowski w Twoim wykoanniu nie byl moze sie czepiam ale to OT a co do tematu pocwicz na sucho w jezdzie nie w locie bo chodz niby to samo dla mnie bylo ciezkie do przeniesienia wiec od razu nie ma co na tego na chopie atakowac ale cwicz nic wiecej nie zostaje procz mocnych cohones
Heh. Ja sie ostatnio staralem nauczyc...w ciagu tygodnia zaliczylem z 15 gleb naprawde mialem juz dosc jescze nigdy tyle razy sie nie wyj.ebalem w tak krotkim czasie. Generalnie skonczylo sie na wybitym palcu od reki ale skumalem o co chodzi. To pradwa przelozyc noge to pikus trudniej wrocic... Ja najpierw sie nauczylem can-can'a zeby mniej wiecej skumac jak to jest z noga po 2 stronie rurki i dopiero wtedy uczylem sie nfcc. Przede wszystkim opusc siodlo, jesli skaczesz na rytmie i chcesz sie nauczyc na 2 albo 3 hopce (z reguly nieco mniejszej niz poprzedzajace) to oczywiscie ta poprzedzajaca na maxa tlumisz, mi pomagalo jak najezdzalem na wlasciwa hope z wyprostowanymi w kolanach nogami (no moze nie do konca) i wtedy mi sie latwiej go robilo. Co do krecacych korb to ten patent z hamulcem nie do konca dziala. Zalezy w ktora strone Ci sie korby kreca jak odrywasz nogi. Generalnie to chodzi o to ze nie odrywa sie nog rownomiernie od pedalow i to powoduje obrot korby. Trzeba to zrobic delikatnie i w tym samym momencie. Zapamietaj w ktora strone Ci sie zawsze korba obraca (bo przewaznie obraca sie zawsze w ta sama strone) i stawiaj 1 noge zawsze na pedal ktory idzie Ci do gory to niweluje zupelnie problem. No i latewiej sie tego trika nauczyc na ziemi albo w gabki nie wiem czy snieg Ci pomoze bo i tak jak sie wyjebiesz to bedzie bolalo. Generalnie kazdy zalicza prz tym tricku gleby nawet najlepsi wiec trzeba miec jaja zeby sie go nauczyc i ladnie sklejac :P
Ja w sobote wlasnie zacząłem sie uczyc, na sniegu. tak wlasciwie to nie byla hopa tylko wybicie ( cos okolo 45 stopni) bez lądowania wiec uczyłem sie tylko przezucania nóg :) teraz zamierzamy zbudowac jakas hope dirtową i tam moze uda mi sie calego skleic :)
www.nsxteam.prv.pl - Olecko Ełk - dirt street :D
http://www.pinkbike.com/photo/1960089/
http://www.pinkbike.com/photo/1960089/
[=Groove=], akurat w tym wypadku Bełćhatów to było już daaaaaawno, chyba ze to ostatnie, poporstu nie pamiętam, ale wtedy nic mi nie szło ;p Do tricków to najlepiej czuje sie na dirtach, ale i tak wszyskie musze dopracowywać stale, bo nei robie tak jakbym chciał :P No i na ziemi nfcc robie sobie czasami jak nie mam co robić :P, bo wyskoczyć nad rower i wziąć nogi na jedną strone nie jest trudno, z tym że nie wyprostuje sie ich bo mało czasu blablabla :P W powietrzu pojawia się poprostu zbyt dużo ale :P i chopka by sie tez przydała, nie za duża, nie za mała...będzie dobrze w 07 :DDDDDD
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt: