hope mono mini vs avid juicy5
hope mono mini vs avid juicy5
Jestem nowy na forum i nie wiem w co mam wyposażyć swojego dragstara jeżdżę we freeride i potrzebuje waszej pomocy zastanawiam się nad hope mono mini i avid juicy 5.Piszcie tez o innych hamulcach w przedziale cenowym podobnym to tych dwóch.
-
- Kontakt:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=32981
wez formule oro,jest najlzejsza i najmocniejsza.
wez formule oro,jest najlzejsza i najmocniejsza.
-
- Kontakt:
Mini sa swietne do lekkich rowerow pokroju XC, maximum enduro. Ciezko je wyczuc, maja spora moc. Z Juicy 5 jest taki problem, ze jak sie podgotuja, to przestaja praktycznie dzialac. Nie wiem, jakiego typu fr jezdzisz - czy masz dluuugo z gory czy moze raczej najazd na jakas hope, pare zakretow i tyle. Jesli malo wazysz, to proboj Mono Mini, jesli dupa ciezka, ale zjazdy nie za dlugie - Juicy.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt:
Miałem przez pol roku min rocznik 2002lub 3 i byl to hamulec, ktory nie hamowal.
Ostatnio krotko mialem mono m4 i tu podobnie wcale nie hamowal. W kazdym razie jesli prownoc to do avida BB7 . Wszystkie te przedni e hamulce byly na tarcze 185. Tylny mono m4 przez moment zanim go nie zapowiewtrzylem pracowal swietnie, ale potem nie udalo sie mi przywrocic tej swietnej pracy.
Sam nie wiem w czym rzecz z tymi hopami , ponoc wymagaja dokladnego ustawienia. Jesli tak to to sie mi nie udalo. Podobnie mial kumpel (zestaw mono m4 i mini), do tego sikaly olejem, az milo.
Moral z tego takia, ze od hamulcow hopa jak najdalej.
Polecam mechaniczne avidy. serwis banalny sila hamowania bardzo dobra.
Ostatnio krotko mialem mono m4 i tu podobnie wcale nie hamowal. W kazdym razie jesli prownoc to do avida BB7 . Wszystkie te przedni e hamulce byly na tarcze 185. Tylny mono m4 przez moment zanim go nie zapowiewtrzylem pracowal swietnie, ale potem nie udalo sie mi przywrocic tej swietnej pracy.
Sam nie wiem w czym rzecz z tymi hopami , ponoc wymagaja dokladnego ustawienia. Jesli tak to to sie mi nie udalo. Podobnie mial kumpel (zestaw mono m4 i mini), do tego sikaly olejem, az milo.
Moral z tego takia, ze od hamulcow hopa jak najdalej.
Polecam mechaniczne avidy. serwis banalny sila hamowania bardzo dobra.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna