Jak to jest mozna je przewozic czy nie ? i czy trzeba skasowac za bika normalny bilet bo ja juz sam nie wiem. Kiedys sie pytalem kanara to mowil ze mozna i nic nie trzeba placic bo jesli za wozek dzieciecy nic nie placimy to czemu za rower mielibysmy to robic.
jeśli sie kierowca zgodzi to niepowinieneś płacić dodatkowo,ja wiele razy przewoziłem bike do myślenic i krakowa(dawniej) i jakoś niemiałem większych problemów,może ze 2razy sie kierowca niezgodził ponieważ miał zapełniony autobus i bagażnik no i ze dwa razy mnie przyciął na 2zł ale wolałem mu dać żeby sie nieczepiał,wiadomo jak jest w tym kraju:)
u mnei to zalezy od kierowcy raz jade i skasuje dwa bilety i jest git a jak jest inny kierowca bardziej przyjebany to nei pozwala wsiąć. Najpeirw podejc i zapytaj kierowcy.. mi kiedys kierowca mowił,, ze niemożna wozić pojazdów pojazdami'' lol
Może lepiej zapytaj się w swoim mieście u danego przewoźnika, a nie na ogólnopolskim forum.
W każdym mieście zasady przewozu osób i bagażu są inne, dlatego co ci da wiedza o tym, że w Warszawie można przewozić rowery za free i autobusami, i tramwajami, i metrem, skoro mieszkasz w Szczecinie.
no ale o jaki autobus chodzi mzk czy pks??ja w mzk nie proboalem jeszcze ale pks to roznie bywalo.Wszystko zalezy od kierowcy jak sie mu chce to mozesz zabrac jak nie to masz lipe:D
W lodzi nie m ozna :/ moze ci eywpierdolic nawet jak bilet skasujesz mozna tylko gdy : nagle zalamanie pogody badz tez rower jest uszkodzony ( czyli mozna cos tam zrobic i do autobusu pakowac ;] )
wookie85 pisze:W lodzi nie m ozna :/ moze ci eywpierdolic nawet jak bilet skasujesz mozna tylko gdy : nagle zalamanie pogody badz tez rower jest uszkodzony ( czyli mozna cos tam zrobic i do autobusu pakowac ;] )
tak samo w poznaniu jak pogoda do dupy albo rower uszkodzony ale bmxowcy sie ładuja do tramwajów i autobusów i nic, raz kumpel wkrecał ze jedzie odwieśc rower młodszego brata do serwisu ;p
dragon-pl pisze:no ale o jaki autobus chodzi mzk czy pks??ja w mzk nie proboalem jeszcze ale pks to roznie bywalo.Wszystko zalezy od kierowcy jak sie mu chce to mozesz zabrac jak nie to masz lipe:D
Mi chodzi o autobus miejski (mzk) pks raczej ciężko by było. Choć nie próbowałem.
No co ty ja bym nie spalil swojej bmwicy ale widze ze filmik juz sie rozprzestrzenia :).
Ja bylem raz swiadkiem jak kierowca wysiadl i kazal wyjsc bikerowi ale ten wmowil mu ze ma kapcia i juz a tak to niewidzialem zeby ktos przewozil bika w zditm( mzk ale ze szczecin jest inny to nazwa tez musi byc inna :) )procz mnie oczywiscie