Rower do DH
Rower do DH
Heh a ja mam pytanie czy lepiej złożyć sobie rower do DH czy kupić cały np kone w role wchodzi max 6k. Czekam na rady (jeżdże duzo ale musze sprzęt zmienić). Acha prosze o podanie części wchodzących w skład takiego rowerka- złożonego z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam Paweł
DownHill króluje
szpachla3Tak na poczatku to nie ten dzial :] Moje zdanie jest takie ze lepiej skladac rower do dh bo masz wieksza mozliwosc zlozenia dobrego sprzetu ;] a kony nie kupuj bo nic dobrego w niej nie bedzie.Lepiej zlozyc kup uzywke rame naprzyklad santa cruza super 8 na allegro byla za 2000 zl z kolem do tego nowy lub uzywany amorek za 2000 zl i zostania ci dwa kola na czesci ;] I bedziesz mial wypas fure ;] Ja bym tak zrobil ;]
Pozdro
Pozdro
Diabel => Bo ja wiem z ta Kona... Stinky za ~6,5kpln (a swego czasu za niecale 5...) to calkiem ciekawy wybor do DH. Skladanie ma oczywiscie ogromne zalety, ale czasem po prostu bardziej oplaca sie kupic gotowy rower. Jednak za 6k mozna sie juz pokusic o probe skladania - sprobuj cos zmontowac w Excelu, biorac ceny np. z Allegro, ofert Maxa, czy Mud-Brothers.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
czaj tutaj - wspaniala ramka za niewielkie pieniadze (2600)
http://allegro.pl/item135439229_duncon_ ... aint_.html
jakis amor za 1500, np 66vf/vf2
koła na double trackach, novatecach i szprychach DT z hamplami hfx9, oponki high rollery - 1900 albo mniej no i zostaje ci tylko kiera i kilka drobnych czesci za 500zl i wychodzi jakies 6500...
Myśle, że wporzo by bylo ;)
P.S. zapomnialem o korbie ;D tu jakies 400zl, dozbieraj ten jeden tysiak (bo calosc wtedy wyjdzie 7000) i na prawde wypasiony sprzet masz pod siebie, a nie jakis zlozony szmelc...
a jezeli mowimy o 7 kolach to jeszcze jedno wlasnie znalazlem http://allegro.pl/item134478357_cortina ... kazja.html
sprzet nalezy do urzytkwnika forum "kajo", mozesz zagadac
to tyle z mojej strony ;)
pozdro
http://allegro.pl/item135439229_duncon_ ... aint_.html
jakis amor za 1500, np 66vf/vf2
koła na double trackach, novatecach i szprychach DT z hamplami hfx9, oponki high rollery - 1900 albo mniej no i zostaje ci tylko kiera i kilka drobnych czesci za 500zl i wychodzi jakies 6500...
Myśle, że wporzo by bylo ;)
P.S. zapomnialem o korbie ;D tu jakies 400zl, dozbieraj ten jeden tysiak (bo calosc wtedy wyjdzie 7000) i na prawde wypasiony sprzet masz pod siebie, a nie jakis zlozony szmelc...
a jezeli mowimy o 7 kolach to jeszcze jedno wlasnie znalazlem http://allegro.pl/item134478357_cortina ... kazja.html
sprzet nalezy do urzytkwnika forum "kajo", mozesz zagadac
to tyle z mojej strony ;)
pozdro
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
Poleciał,ale nie jak worek ziemniaków. Gary,ma wypas technike,więc ramie,nic nie jest. Bież tose, fajne geo,w miare lekka,i cena,nie zwala z nóg. Dobra baza,do budowy lekkiej zjazdówki. Ewentualnie kross sign fr 2 sama rama 600z, + damper 5th 1000zł daje jakies 1600zł,a też ładnie,by się uginało.
Pozdrower
Pozdrower
Ride 4 Fun ! Biatch !
heh proponuje ci taki set;
Rama i amor-DM Fr 4.0+ boxxer race za 3200zł
obrecze- double track 300zł
piasta p-reborn fat join 150zl
piasta t- woodman bill-109zl
szpychy- dt champion 44zł x2
kira z mostkiem- truvativ hussefelt dg 120zl
korba-dartmoor react-219zl
wkład- dartmoor hard barr 159zl
hamulce- avid bb5 lub bb7 203mm
przezutka- shimano sora 59zl
kaseta-shimano alivio 55zł
manetka- shimano alivio 50zl
lańcuch- shimano lx
siodło-dartmmor race sitter-79zl
opony-tioga factory dh za 99zl/szt
detki-kenda dh-25zl/szt
pedala- wellgo-50zł
I masz spoko rower za nieduza kase.pozdro
Rama i amor-DM Fr 4.0+ boxxer race za 3200zł
obrecze- double track 300zł
piasta p-reborn fat join 150zl
piasta t- woodman bill-109zl
szpychy- dt champion 44zł x2
kira z mostkiem- truvativ hussefelt dg 120zl
korba-dartmoor react-219zl
wkład- dartmoor hard barr 159zl
hamulce- avid bb5 lub bb7 203mm
przezutka- shimano sora 59zl
kaseta-shimano alivio 55zł
manetka- shimano alivio 50zl
lańcuch- shimano lx
siodło-dartmmor race sitter-79zl
opony-tioga factory dh za 99zl/szt
detki-kenda dh-25zl/szt
pedala- wellgo-50zł
I masz spoko rower za nieduza kase.pozdro
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
freedznasz Garego na tyle ze stwierdzic jaka ma technike?W OGOLE znasz Garego?czy oceniasz po albumie na pinku?bo wyobraz sobie ze ja wiem jak Gary lata i ze ma niezla technike,tym niemniej kazdemu zdarzaja sie rozne niepowodzenia..
zreszta o ile dobrze pamietam sam stwierdzil ze ta rama lepiej pracuje z xfusionem niz z 5them...
zreszta o ile dobrze pamietam sam stwierdzil ze ta rama lepiej pracuje z xfusionem niz z 5them...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu