jakie hamulce do dh???
Tassadar mialem 3 modele hayesa. kazdey z nich był nowy. były to hfx9, mag i potem el camino. kazdy z tych trzech był trAGICZNY. NIGDY WIECEJ NIE KUPIE NIC SPOD LOGA TEJ FIRMY. POROSTU KASA WYRZUCONA W BŁOTO. to prawda, z dh nie mam nic wspolnego, ale jesli w 4x gdzie rower jest lekki te hample nie dawały rady to tym bardziej w dh...
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
jak każdy temat o hamulcach przeradza się w totalną pyskówę na temat Haysó, widzę ża na formum mamy dyżurnych krytykó pewnych towarów np. Hayes czy 888, po prostu totalny szajs większe gówno od duro albo BOP!!!Owszem Hayesy słabsze od Avid 7 /na nie się przesiadłem po hayesach/
Co do Avid 7 hamulce super, mocne , piękna modulacja, piękna praca klamki itp itd ale się grzeją, oczywiście nie w Myślenicach i tego typu trasach ale w Szczyrku już tak i wtedy jest naprawdę gorzej.
Ja po półtora roku przerzucam się na Gustavy na tarczach 210 zobaczymy jak będzie...Zdziwiła mnie tylko wcześniejsza wypowiedź że ktoś się przesiadł z gutków na avidy które okazały się mocniejsze.
Co do Code są już dostępne w Polsce, komplet, oczywiście nowych 1200 zł. czy ktoś mógłby więcej napisać o wrażeniach z pracy, jakości wykonania i ich wyglądu??? Jak się mają do siły juicy 7 pod warunkiem testowania ich na trudnych, długich i stromych trasach bo w Lasku Wolskim ciężko o rozsądną ocenę.
Co do Avid 7 hamulce super, mocne , piękna modulacja, piękna praca klamki itp itd ale się grzeją, oczywiście nie w Myślenicach i tego typu trasach ale w Szczyrku już tak i wtedy jest naprawdę gorzej.
Ja po półtora roku przerzucam się na Gustavy na tarczach 210 zobaczymy jak będzie...Zdziwiła mnie tylko wcześniejsza wypowiedź że ktoś się przesiadł z gutków na avidy które okazały się mocniejsze.
Co do Code są już dostępne w Polsce, komplet, oczywiście nowych 1200 zł. czy ktoś mógłby więcej napisać o wrażeniach z pracy, jakości wykonania i ich wyglądu??? Jak się mają do siły juicy 7 pod warunkiem testowania ich na trudnych, długich i stromych trasach bo w Lasku Wolskim ciężko o rozsądną ocenę.
Dużo jest dobrych hebli na rynku, taki peat to ma stado mechaników,którzy codziennie regulują mu rower itd. Dobre heble jak dla mnie to : hfx9(rocznik 2004/2005)juicy 5/7
,stare magi,i jest coś takiego jak hayes purple , stary hebel pamięta początki fr,a świetnie działa;]
Hamulce które wymieniłem,mają dobra siłe hamowania i modulacje;]
Fakt , jeździłem raz na hope m4,i nie działał za dobrze;]
Do reszty się nie wypowiadam,bo nie śmigałem;]
,stare magi,i jest coś takiego jak hayes purple , stary hebel pamięta początki fr,a świetnie działa;]
Hamulce które wymieniłem,mają dobra siłe hamowania i modulacje;]
Fakt , jeździłem raz na hope m4,i nie działał za dobrze;]
Do reszty się nie wypowiadam,bo nie śmigałem;]
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt:
Tassadar-Spokojnie. Ogólnie zgadzamy się, że m6 to wcale nie jest to rewelacyjny model. Ważne, że się zgadzamy. A co do tego sponsorstwa to o to mi chodziło, że mogę mieć każdego hopa za hu* tanio a zapłaciłem całą cene za 7 i uważam, że był to mądry wybór.
Co do tego serwisu. Jak klamka jest źle spasowana to wysyła się do avida(sramu) i bez probmlemu ci wyślą nową. A co do naprawy juicy hmmmmm, w każdej części rowerowej ma się prawo coś zepsuć i można nie dać rady tego naprawić. Wtedy jest coś takiego jak gwarancja i sram i fox moim zdaniem są jedni z najlepszych w obsłudze klienta, bardzo często coś złamie, zepsuje i wydaje mi się, że mi nie wymienią a jednak ciągle przysyłają bez pytań :) więc to się liczy.
Każdy ma swoją opinie, i swoje zdanie i gusta i dlatego jest wiele firm na rynku, żeby każdy mógł sobie dobrać częsci do swoich gustów
Co do hajsów napiszę później bo u mnie jest 7:31 i muszę iść do szkoły
Co do tego serwisu. Jak klamka jest źle spasowana to wysyła się do avida(sramu) i bez probmlemu ci wyślą nową. A co do naprawy juicy hmmmmm, w każdej części rowerowej ma się prawo coś zepsuć i można nie dać rady tego naprawić. Wtedy jest coś takiego jak gwarancja i sram i fox moim zdaniem są jedni z najlepszych w obsłudze klienta, bardzo często coś złamie, zepsuje i wydaje mi się, że mi nie wymienią a jednak ciągle przysyłają bez pytań :) więc to się liczy.
Każdy ma swoją opinie, i swoje zdanie i gusta i dlatego jest wiele firm na rynku, żeby każdy mógł sobie dobrać częsci do swoich gustów
Co do hajsów napiszę później bo u mnie jest 7:31 i muszę iść do szkoły
Spectrum90to chyba bylo do mnie a nie do Tassadara :).
W tym avidach chodzilo o zle spasowany zacisk,a nie klamke.A to ze szybko zalatwiaja gware to wiem,ale jak sam zauwazyles avid dosc sie ceni wiec tak jak w wypadku hope'a-takich wpadek byc nie powinno.
w wakacje moglem miec caly asortyment hope'a za 50% ceny (jako pracownik sklepu) i do dzisiaj pluje sobie w brode ze sie u kogos nie zapozyczylem zeby sobie kupic m4 i piasty...
Co sie zas tyczy gwarancji-i tak nic nie przebije polskiego Duncona :)..
W tym avidach chodzilo o zle spasowany zacisk,a nie klamke.A to ze szybko zalatwiaja gware to wiem,ale jak sam zauwazyles avid dosc sie ceni wiec tak jak w wypadku hope'a-takich wpadek byc nie powinno.
w wakacje moglem miec caly asortyment hope'a za 50% ceny (jako pracownik sklepu) i do dzisiaj pluje sobie w brode ze sie u kogos nie zapozyczylem zeby sobie kupic m4 i piasty...
Co sie zas tyczy gwarancji-i tak nic nie przebije polskiego Duncona :)..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ABG, o Code juz gdzies pisalem. BOdajze w tym albo w podobnym temacie o Avidach. W kazdym razie, wniosek jest taki, ze warto je wziac. Zostalo mi je tylko zmeczyc temperatura, ale nie mialem jeszcze okazji. Hamulce szybko sie docieraja, mocno lapia, sa czule i mozna je praktycznie dowolnie ustawic. Minusem moga byc przewody, ktore jak na moj gust sa chyba za miekkie.
hehe Spectrum90, no raczej to było do piotrex :D
ps. chyba w wakacje jadę do denver
pps. wydaje mi się że jeśli chodzi o siłe hamowania to jak da sie zrobić hamulce tarczowe które wyhamują kilkutonowy samochód to sprawa siły akurat nie jest najważniejszym argumentem za lub przeciw hamulcom
ps. chyba w wakacje jadę do denver
pps. wydaje mi się że jeśli chodzi o siłe hamowania to jak da sie zrobić hamulce tarczowe które wyhamują kilkutonowy samochód to sprawa siły akurat nie jest najważniejszym argumentem za lub przeciw hamulcom
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297