DoubleTrack a DT Swiss FR 6.1?
-
- Kontakt:
DoubleTrack a DT Swiss FR 6.1?
Tak wiec pytanie ktora z punktu technicznego wytrzyma wiecej? i na wadze mi też zależy... co o tych obreczach myslicie?
Pozdro
Pozdro
-
- Kontakt:
Mysle, ze Dt Swissy sa o wiele lepsze od DT gdyz sa o wiele lzejsze, jakies 300g a poza tym taka wytrzymalosc jaka prezentuje 6.1 jest calkowicie wystarczajaca nawet do ostrego katowania w DH, zalezy rowniez czy kolo jest umiejetnie i dobrze zaplecione bo jak kiepsko to nawet DOuble Track padnie... Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
-
- Kontakt:
www.dh-zone.com/forum/search.php Polecam, bo pisałem o DT SWISS-ach sporo. Fakt, są miekkie i moje też sie wgniatały ale nadal zostając prostymi...
Teraz kupiłem komplet Double Tracków do sztywniaka, z racji tego że nie mogę poszczycić się za dobrą techniką... W fullu, bede miał lżejsze obręcze.
Za jakiś czas napisze recenzje porównawczą tych obreczy, bo tak jak Dt Swiss-y kocham tak Double Tracki nie bardzo...ale pojeździmy zobaczymy ;P
Teraz kupiłem komplet Double Tracków do sztywniaka, z racji tego że nie mogę poszczycić się za dobrą techniką... W fullu, bede miał lżejsze obręcze.
Za jakiś czas napisze recenzje porównawczą tych obreczy, bo tak jak Dt Swiss-y kocham tak Double Tracki nie bardzo...ale pojeździmy zobaczymy ;P
-
- Kontakt:
mam obręcze DT od oczątku tego sezonu w V10 i nie nadają się już do niczego.Mają tyle wgięć jak by miały 100 lat i pękła (tylna). I jeszcze kilka osób z którymi rozmawiałem potwierdzają że są słabe. Może ktoś kto waży 50 kg i nie jeździ w górach będzie zadowolony, bo do DH się nie nadają. Wprawdzie są lekkie i ładne ale chyba nie o to chodzi. Kup Sunn S-Type
niemłody zapaleniec
"kup sun s-type"p.iwo pisze:mam obręcze DT od oczątku tego sezonu w V10 i nie nadają się już do niczego.Mają tyle wgięć jak by miały 100 lat i pękła (tylna). I jeszcze kilka osób z którymi rozmawiałem potwierdzają że są słabe. Może ktoś kto waży 50 kg i nie jeździ w górach będzie zadowolony, bo do DH się nie nadają. Wprawdzie są lekkie i ładne ale chyba nie o to chodzi. Kup Sunn S-Type
taaa, może Ci się nie powgniatają ale będziesz centrował je codziennie chyba... A jak się postarasz rozejdzie się na łączeniu..
mam Dt Swiss 6.1d i moge o nim powiedzieć jedno : jest tak h****wy że szlag człowieka trafia !! Już po tygodniu jazdy miałem takie bicie że nie da się już tej obręczy idealnie wycentrować pozatym po tygodniu czasem dwóch trzeba dociągać szprychy bo są strasznie luźne. Uważam że to straszny syf i żałuję że nie kupiłem double tracka.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hmm to dziwne, bo z kilkoma osobami gadalem + mechanik tez mowi zeby Dt swissy brac.. ale dobrze jest sie czasem na forum spytac.. choc pewnie i tak dt swiss wezme.
Do czego obrecz- do hardtaila, do wszystkiego:) dh na chelmie, 4x, dirt... chodzi glownie o wytrzymalosc i sztywnosc, waga nie tak bardzo istotna.
Do czego obrecz- do hardtaila, do wszystkiego:) dh na chelmie, 4x, dirt... chodzi glownie o wytrzymalosc i sztywnosc, waga nie tak bardzo istotna.
-
- Kontakt: