5th Element czy FOX VANILLA RC?

topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Sabak pisze:O! no nieźle. Dzięki za wyczerpujące informacje. Z tym modelem 2002 to jestem zaskoczony! Co do kwesti rozmiaru.... to ja mam 188cm i waże 80kg. Także L jest najlepszym rozwiązaniem dla mnie. Kurde... szukam tak od miesiąca Bullita z 2004 L tak do 2000zł i coś nie moge znaleść.
to co napial yoonior o roczniku to prawda. To gora wczesny 2002. Sprzedajacy wciska niezly kit.
Co do rozmaru przy twoim wzrocie L bedzie w sam raz.

co do dampera to jesli bedziesz podjezdzac to tylko z piatka lub nowym foxem
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

zgadzam sie z yooniorem nie prawda ze l-ka do enduro u mnie dwoch kumpli ma l-ki(jeden z dnm usd 180 a drugi z wedgem) jeden ma 183 a drugi 185cm i wymiataja na tym naprawde konkretnie chociaz dla mnie(176) rama jest juz za wysoka i ja zastanawialbym sie na m lub nawet s bo lubie male ramy
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

W kwestii dampera - vanilla RC to wysmienity damper, ale do sztywnych 4-ro zawiasowych konstrukcji ktore nie gną dampera. Jest turbo czuly, płynny i wogole wogole turbo wpyty. Do bullita jednak wolalbym zdecydowanie cos z jakąś platformą. Najlepiej swingera , 5th element jest zbyt awaryjny jak dla mnie, koszty serwisu tez nie zachecają.
Sabak
Kontakt:

Post autor: Sabak »

Spoko spoko... już wszystko wiem to co chciałem wiedzieć. Dzięki wielkie za porady... to będzie mój pierwszy full. Hehe. No także szukam dalej jakiś konkretnych bullitów.

Pozdraaaaaawiaaaaaaaaam!
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

groochas pisze:Do bullita jednak wolalbym zdecydowanie cos z jakąś platformą. Najlepiej swingera , 5th element jest zbyt awaryjny jak dla mnie, koszty serwisu tez nie zachecają.
Z własnego "podwórka" mógłbym powiedzieć coś zupełnie na odwrót :)

Mój 5 Element ma 3 lata, tyle co Bullit, do tej pory wymieniłem tylko raz uszczelki. Regularnie tylko serwisowałem zmianę oleju. Zero problemów.
Z kolei kolega ma w Weylessie 67 Swingera 6Way, zrobił na nim może 300km i już drugi raz sie popsuł a nie katuje sprzętu.

Prawda jest taka, że zdarzają sie dobre i złe egzemplarze jednego i drugiego dampera. Ale to dobry sprzęt i dobrze działa. W odróżnieniu od Fusion'ów, DNM-ów itp....
Junior/G3R
www.g3riders.com
ODPOWIEDZ