witam mam taki problem ze nie moge sie zdecydowac ;/ pare latek jezdziłęm w streecie no i... czasami miałem takie mysli ze zaje*** by sie smigało na fullu freeride/downhill no i teraz zaczynam smigac i znowy brakuje mi tego sztywniaka i elementów streetu.
czy ten problem dotyczy tylko mnie ?? :D
Mam dokladnie to samo co ty. Jezdzilem tez dlugo w streecie. Teraz mam fulla. I co? W lesie ok, ale na miesci nic nie da sie zrobic mimo najwiekszyhc checi. Wsiadam na sztywniaczki kumpli przypomina mi sie wszystko jezeli chodzi o jakies loty to zbytnio nie czuje roznicy. Bo na fullu nie umiem sam nic tlumic wszystko idzie na zawieche za to na ht bardzo ladnie mi wszystko szlo... No i co? Zastanawialem sie nad jakims porzadnym sztywniaczkiem z pikiem...
mam pomysl :D moze zrobisz... jakiegos skladaka zeby nadawal sie do streetu jak i fr ? suffy1 ladny zestaw podał .... bitch jest wypas do stret i fr. a pike nie ma za duzego skoku i sprawdza sie na traskach pozdro!
Narazie mam fulla. Nie jest najgorzej, ale moglo by byc lepiej. JAk sie nie przwyczaje i nie zaczne wkoncu go wykorzystywac. To kupie sobie pike + cos z alu. Bo to bylby nadal rower enduro/fr.
miałem ten sam dylemat i stwierdziłem ze bitch z 66 da rade:) w streecie cięzko cokolwiek zrobic ale lepiej niz na krowiastym fullu to też kwestia hajsu ...
suffy1 bo w sumie na hopach nie jest tak tragicznie na fullu. W sumie nawet jest niezle, ale street ni *****. I powaznie mysle nad kupnem sztywiaka z pikiem.
Sprawa jest prosta wystarczy kupic ramke i tyle no chyba ze masz 2 polke z przodu no to i amorka. Sprzet przeciez nie musi byc z gornej polki wystrczy jakis dartmoor, leader fox , destroyer czy co innego i zwykle duro i kosztem 700 zl masz mozliwosc smigania w streecie i fr
mi jakos nie przeszkadza jazda w fr i streecie na sztywniaku. agang i pike to fantastyczny set, bike wazy okolo 12kg i jest mocny. ale moim rowerem docelowym bedzie slopestylowy transitions bottle rocket, spec sx trail, albo moze akitaFR. mam nadzieje, ze na takich malych fulach uda sie pogodzic street z lasem. na dwa rowery tez raczej nie bede sobie mogl pozwolic.
ja zaczynałem od fr i dh a skonczylem na streecie co bardzo mi sie podoba i chyba przy tym zostane ;] kazdy wybiera dyscypline ktora go najbardziej kreci ;]