Tarcza czy V brake?
Tarcza czy V brake?
Witam co wg was było by lepsze na przednie koło Hamulec tarczowy Shimano Deore 475 czy zwykły V Brake bo niektórzy mówią że na przednie koło ta tarcza jest za słaba ale czy jest ona słabsza od vbreka najtańszego czy nie?? pomórzcie bo nie mam pojęcia bo nigdy nie próbowałem tej tarczy czy ta tarcza zablokuje porządnie koło tak żeby dźwigło rower czy nie? HELP
kumpel kupil kone scrapa... jest ten hampel do dupy jesli mam byc szczery (moze sie nie dotarl czy cus ale...)
zamiast tego kup lepiej jakiegos vbrejak za 100 zl i chyba 35 tera stoja klocki bbb. sa zajebiste, trzymaja kolo w miejscu jak tylko chcesz tylko musisz odpowiednio wyreguklowac. a nawet sprawdzalem to o co sie pytasz i powien ci ze niestety ten deore w miesjcu nie blokuje ;(
zamiast tego kup lepiej jakiegos vbrejak za 100 zl i chyba 35 tera stoja klocki bbb. sa zajebiste, trzymaja kolo w miejscu jak tylko chcesz tylko musisz odpowiednio wyreguklowac. a nawet sprawdzalem to o co sie pytasz i powien ci ze niestety ten deore w miesjcu nie blokuje ;(
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
No ja juz nie wiem co mam zrobić juz bylem wcześniej zdecydowany na tego hampla w poprzednim moim temacie ludzie chwalili te hemulce tylko że na tył ;/ nie wiem qrde mam kase tylko sie nie umie zdecydowac hmmm a jaką obręcz do 70 zł kupić pod v brake ? wytrzymałą do skakania na tył i na przód bo mógłbym sobei złożyc dwa koła
i jakie szprychy będą dobre i piasty ale nie przesadzajcie z cenami :P
wrrr mam metlik w głowie hlp
i jakie szprychy będą dobre i piasty ale nie przesadzajcie z cenami :P
wrrr mam metlik w głowie hlp
-
- Kontakt:
aha thx ej czy wy macie też takie problemy z przeżutkami ja już druga przeżutke w tym, miechu omało nie rozwaliłem teraz naszczeście jechałem powoli i zatrzymałem rower mam dragstara i przeżutke mocuje do haku przeżutki i co chwile jak robie bunnyhopa to wciąga mi przeżutke jakoś łańcuch mi opada na niższą zebatke i blokuje mi koło jak jade dalej to wyrywa mi przeżutke i wciąga do szprych w ten sposób pozbyłem sie już jednej nówki przezutki bo byłem rozpędzony teraz naszczęscie tak nie było zdązyłem ją uratować
nie wiem jak wam ale mi sie wydaje do dupy to zaastosowanie haka przeżutki zakrecanej na śrube imbusową jak miałem przeżutke dokręcaną na ośke piasty i do ramy to było mocniejsze nie miałem takich problemów bo wtedy przeżutka trzymała sie sztywno a teraz jak mi wciąga to ona sie obraca do tyłu choc mam mocno dokręconą bo blokada jest tylko na przód
rozpisalem sie ale wnerwia mnie to coraz bardziej poradźcie cos jak temu zapobiec bo zaniedługo bede musiał kupić nowy hak przeżutki a mam dragstara dopiero miecha :(
nie wiem jak wam ale mi sie wydaje do dupy to zaastosowanie haka przeżutki zakrecanej na śrube imbusową jak miałem przeżutke dokręcaną na ośke piasty i do ramy to było mocniejsze nie miałem takich problemów bo wtedy przeżutka trzymała sie sztywno a teraz jak mi wciąga to ona sie obraca do tyłu choc mam mocno dokręconą bo blokada jest tylko na przód
rozpisalem sie ale wnerwia mnie to coraz bardziej poradźcie cos jak temu zapobiec bo zaniedługo bede musiał kupić nowy hak przeżutki a mam dragstara dopiero miecha :(
jedyne sensowne rozwiazanie to single speed :(
sam z braku pieniedzy takowego w poincie zrobilem z tego co wiem to nie ma na przezutke na hak rady zawsze sie cos pieprzy ;|
hmm zauwaz ze saint jest na oske piasty cos w tym musi byc :D
heh nie wiem o na to poradzic... moze dokrec jeszcze mocnej??
sam z braku pieniedzy takowego w poincie zrobilem z tego co wiem to nie ma na przezutke na hak rady zawsze sie cos pieprzy ;|
hmm zauwaz ze saint jest na oske piasty cos w tym musi byc :D
heh nie wiem o na to poradzic... moze dokrec jeszcze mocnej??
www.bikeaction.pl
-
- Kontakt:
ja mam v-ki i to jakies noname;) wyregulowane tak, ze tyl blokuje bez problemu (a waze cos okolo 95kg), przod tak ustawiony ze dziobaka mozna zrobic z palcem w dupie. I jest git. Tarcze to dla mnie zbyt droga imprezka jak na razie.
A co do problemu z wkrecajacymi sie przerzutkami. Single w dragu ciezko zrobic, bo musisz zostawic przerzutke napinajaca lancuch. A wiadomo juz ze taka przerzutka rowniez Ci sie wkreci. Rada jest wiec jedna - wykladasz 80zl i kupujesz shimano sora z krotkim wozkiem. Krotki wozek nie tak latwo wkrecic w szprychy bo jest... no, krotki :)
A co do problemu z wkrecajacymi sie przerzutkami. Single w dragu ciezko zrobic, bo musisz zostawic przerzutke napinajaca lancuch. A wiadomo juz ze taka przerzutka rowniez Ci sie wkreci. Rada jest wiec jedna - wykladasz 80zl i kupujesz shimano sora z krotkim wozkiem. Krotki wozek nie tak latwo wkrecic w szprychy bo jest... no, krotki :)
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
.::GG[4839750]::.
eh ja mam z przodu vbrejak tekro i jest super
z tylu acora i tez jest super
tylko jak chcesz muiec zajebiste hample to wez klocki 4 sztuki to 70 (!) zl ale wklady do nich juz 5 zl sztuka... raz wylozysz hajs ale masz no problem
tylko obrecze musza byc w miare proste :P
z tylu acora i tez jest super
tylko jak chcesz muiec zajebiste hample to wez klocki 4 sztuki to 70 (!) zl ale wklady do nich juz 5 zl sztuka... raz wylozysz hajs ale masz no problem
tylko obrecze musza byc w miare proste :P
www.bikeaction.pl
http://www.skateshop.hip-hop.pl/project ... 1055154619 gdzie można kupić coś takiego?? bo bym chciał do bika tylko że tańsze :D