amor nie przechodzi pod ramą co robic?

JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

krotka pilka z mojej strony zeby nie zakladac nowego tematu:

potrzebuje sterow z zewnetrznymi miskami z dlugimi kolnierzami bo wlasnie odkrylem ten sam problem co autor tematu na razie sa 3 typy:

Fsa orbit Xl (tylko gdzie je dostac??? moze ktos wie?)

Zumbi lub Dangerous Mike Monster niezniszcalne ale troche przeraza mnie ich masa
prosze o opinie i sugestie moze jakies inne modele?
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

mati0507 pisze:SeraaX jeśli odkręce korki to z jednej strony dziura po kurku zostranie
pozdro
;] akurat w tym amorku ta goleń gdzie zostanie ci dziurka ( nie powinna bo oryginalnie jest gumka która zapobiega wpadnięciu tego czarnego mocowania atrapy korka do środka) jest tłumik powietrzny który nie działa:)
możesz nawet wywalić wszystko z lewej goleni i nie poczujesz rzadnej różnicy (tak samo ch...)
bo nie ma w tej goleni żadnej sprężyny, tylko ten walajacy sie tłumik. Możesz rozkrecić amor od dołu, i tłumik całkiem wywalić, lewą prowadnicę ze środka i dolną zakrętkę. A otwoarek po korku zatkać kawałkem plastiku, czymkolwiek

Wogóle najprosciej zawsze zdjąć korki w amorze o ile to mozliwe, przcież używa się ich sporadycznie, a najczęsciej wcale;]
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

najsenswoniej bedzie dorobic pod dolna miske sterow tulejke... koszt praktycznie zaden i nic nie bedziesz musiał piłowac itp itp...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

zgadzam sie.
reduktory na stery zewnetrzne (te karbowane tulejki dostepne w sprzedazy) to straszny szajs jest i szybko sie wybija.
Kontakt:

Post autor: Spawacz666 »

hmmm ale tam brakuje doslownie 1mm zeby przeszlo a gussetu masz ok 3mm grubosci wiec nie problem spilowac ten 1 mm :D spiluj 1,2 mm i pomaluj farba w spreju i bedzie git
bukkake & farmsex .... tony.pl & xnxx.com
Wojtek89
Kontakt:

Post autor: Wojtek89 »

Ja mam draga i pike i tez mi korki nie przechodza
Ta pokretło od regulacji skoku odkreciłem i jedna strona przechodzi a druga nie i nic na to nie poradze
Zbieram juz na nowa rame wiec i Tobie tez radze
pzdr
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

mozesz na amora dać podkladki i bedzie troche wyzej i dopiero skerec,kolega tak zrobil z ramie dartmoora i amor suntour jakis i mu to narazie dzała,nie robia sie luzy etc.

Pozdrawiam
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
trójkąt
Kontakt:

Post autor: trójkąt »

ja jezdze bez korkow i jakos daje rade:D wiec najprostrzym rozwiazaniem bedzie odkrecic korki. A ta regulacja ktora jest w ktoryms tam korku i tak nie dziala, a jak juz to dziala z dupy
lej na mÓr!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ