no to o mnie chodzi ,tak to prawda,bierz nixona to jest naprawde super wybor,podaj dokladnie o co ci chodzi to napisze,jakbym mial pisac o wszystkim to by mi strasznie duzo miejsca zajelo,a nie chce mi sie tyle pisac :P
Najbardziej mi chodzi o zmiane skoku i regulaje jak to tam działa... Teraz mam drop offa i nie jestem zadowolony i chaciałem shermana ale nowego trudno dostać no i kasa... czytałem że nixon jest podobny tylko lżejszy.
czy po ustawieniu go na 115mm utwardza sie??
mam nixona comp ,on niema zmiany skoku.hehe tez jezdzilem na drop offie i tez niebylem zadowolony.pozostale regulacje dzialaja glancko,amor fajnie wszystko wybiera,jest mocny i sztywny,trzeba poczekac na opinie kogos kt ma wyzszy model od comp bo one maja regulacje skoku.
no czyja wiem,waze 70 kg w pelnym rynsztunku troche wiecej,noi jak narazie dobilem go raz ale to byla proba,rower stal na chodniku,przednie kolo na ulicy kumpel siedzial na ramie ja na siodelku i go dobilismy.ale na zadnym dropie go jeszcze nie dobilem,a dropy czasem byly calkiem niezle.moim zdaniem jest lepszy od pike.on jest lekko progresywny ,wybiera wszystko ale dobic go ciezko.
Szymczi1990 zwróc uwagę na to że są nixony z spv i z tpc ( nie jestem pewien,ale wydaje mi się że widziałem dwie wersje na allegro)
Również się przymierzam , do tego z TPC , choć wolałbym travisa 150 : )
W amorze tego pokroju sztywna ośka jest już niezbędna ? naprawde dużo daje ?
W amorze tego pokroju sztywna ośka jest już niezbędna ? naprawde dużo daje ?
Brac taki amor bez sztywnej osi to straszne nieporozumienie :]
dokladnie,dzieki sztywnej osi amor jest sztywniejszy co za tym idzie mocniejszy wolniej sie zuzywa,ma lepsza prace.no same zalety:)
ja osobiscie tez wole TPC ,co prawda nie jechalem na nixonie z SPV ale jechalem na innym widelcu tego producenta z tym systemem i tak sobie przypadl mi do gustu;/