Pike, a 90 kg ?

Szerszu
Kontakt:

Post autor: Szerszu »

ja nie uwazam ze cos w nim zepsuje.. ale uwazam ze wolabym nawet 3miechy poczekac i miec cos pewnego z gwara.. bo Pike 409;/ porazka ta druga wersja troche lepiej ale nie za ta cene.. moze jakby kosztowal okolo 700zł to by bylo warto.. takie jest moje zdanie.. a pomysl Pike kosztuje
http://allegro.pl/item142771447__rock_s ... niej_.html
tutaj 1150:D a nowego manitou Sherman Flick (chyba tak sie to pisze) mozna zciongnac ze stanow za 1300!! czyli tyle co by cie wyszedl PIKE z nowa sprezyna!!! a Sherman napewno jest lepszy wienc nie gadaj glupot:)
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

nie wydaje mi się żeby był lepszy, jest na pewno inny - zauważ że shermana trzeba relatywnie często serwisować żeby działał dobrze - smarować czyścic i takie tam, przez to ze nie ma kąpieli olejowej jest wrażliwy na temperaturę - zimą działa jak RST bo smar "zamarza" (robi się bardzo gęsty), po za tym to stara konstrukcja, już nie produkowana i nie daj Boże coś się spiepszy, nie mówię że się tak stanie ale jest taka możliwość, będzie problem z częściami...
Pike to nowa konstrukcja, na pewno bardziej technicznie zaawansowana i z tym nie będzie problemu (części)

piszesz że to gówno, a na poparcie tego masz tylko:
Szerszu pisze: ja nie uwazam ze cos w nim zepsuje.. ale uwazam ze wolabym nawet 3miechy poczekac i miec cos pewnego z gwara.. bo Pike 409;/ porazka ta druga wersja troche lepiej ale nie za ta cene.. moze jakby kosztowal okolo 700zł to by bylo warto..
dlaczego porażka?? 409 od 426 różni się tylko tym że do regulacji flodgate nie trzeba narzędzi i kompresję ustawia się bez dodatkowych zabiegów typu manetka - ja mam bez manetki i tez można ustawić, tylko trzeba do tego imbusa... jakoś twoje wypowiedzi są mało wiarygodne, a cena, nie rozśmieszaj mnie 700pln? tyle kosztują suntuory w sklepie, za to co pike ma w środku warto zapłacić więcej, bo zakres regulacji jest ogromny, nieporównywalnie większy niż w shermanie, widelec jest bez obsługowy - raz na sezon wymiana oleju, banalnie prosta z resztą,\
nie twierdze że sherman to zły widelec, twierdzę że pike jest lepszy, a co do wagi ridera to jestem pewien że do shermana też trzeba by dokupić twardsze sprężyny przy 90kg co nie jest niczym nie normalnym

Znowu zaczyna się robic topic typu pike vs reszta świata, było takich już mnóstwo, polecam poczytać, a ten można zamknąć żeby nie generować następnego w tym stylu...

pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

Szerszua jak juz zbierzesz 300,400 zł to nie kupuje tego shermana tylko dorzuc jeszcze 400 zł i kup 66..... a pozniej jeszcze dorzuc....... kurwa tak mozna bez konca... ********** chłopie ze o kurwa.... heh
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Szerszu
Kontakt:

prosty własnie chodzi o to że w Shermanie malo co może sie zepsuc czy wy tego nie rozumiecie!!! widać ze jestes dzieckiem kture leci na jak naj wiencej bajerów w swoim nowym amorku... czlowieku zauważ jedno że w Shermanie w porownaniu do Pike nie ma zadnych regulacji.. bo Pike ma w sobie jakies cudawianki.. i te cudawianki sie jebią!! i wydasz na nie wiencej niz na serwisowanie Shermana.. a to ze Sherman ma budowe podobna do cepa wlasnie to mu sie chwali.. dla tego wtedy kiedy byl produkowany byl on tak zajebisty.. nic prawie nie moglo sie w nim zepsuc... proste?? juz zrozumieliscie swoj bład?.. kupujecie amory z jakimis cudawiankami a potem narzekacie ze sie jebia.. a kupicie takiego Shermana i go tylko serwisujecie... aha i sHerman nie robisie tak jak z jakims RST albo Suntorze... troche muli ale nie tak jak RST
ziele
Kontakt:

Post autor: ziele »

to nie kupuj PIKE'a tylko wloz kase w cos innego i mocniejszego..taki jest wybor,dalczego PIKE? moze i jest dobry,ale nie najlepszy
][)) ][_][ \\// ([]) ][_,
prosty
Kontakt:

Szerszu nie porównuj mnie proszę do dzieci bo nie wiesz kim jestem i ile mam lat.
Z twoich wypowiedzi wynika że uważasz widelec za nie warty zakupu ponieważ ma dużo regulacji, dzięki którym każdy może dostosować go swoich indywidualnych potrzeb i wg własnych upodobań, i które to tregulacje czysto hipotetycznie mogą się zepsuć...
Przeciwstawiasz mu starszy i droższy widelec nie dający takich możlwości dostosowania.
Zastanów się nad tym. Bo idąc dalej tym tropem to po co kupować amortyzatory skoro można kupić sztywny widelec, a jak nie sztywny to może taniutkiego RST, który mimo że nie ma żadnych regulacji też się s.pierdoli
Szerszu pisze:aha i sHerman nie robisie tak jak z jakims RST albo Suntorze... troche muli ale nie tak jak RST

brawo, właśnie udowodniłeś jak genialnym widelcem jest sherman :-)
i udowodniłeś że to ty jesteś dzieciakiem napalonuym na shermana...
Bomber Z1 z lat przed 2000 (późniejszych nie rozręcałem) też jest prosty jak budowa cepa, mało tego ma wszystkie regulacje, a co ciekawe jeszcze nie słyszałem i nie widziałem żeby się zepsuły...
wracając do pika, nie widziałem ani nawet nie słyszałem, żeby w piku zepsuły się którekolwiek regulacje...
Rozkręcałeś kiedyś pika?? wyobraź sobie że ja rozkręcałem, i możesz mi wiersyć że też jest prosty jak budowa cepa, i w środku nie ma nic co mogłoby się zepsuć...
ale ok, zbieraj i kup se shermana, jak tam chcesz ja Cię do pika nie mam zamiaru przekonywać, tylko skończ gadać głupoty że to gówno i się do niczego nie nadaje, ok?

pozdrawiam
Szerszu
Kontakt:

to nie sa glupoty.. może i rozbierałes...i *** ci po tym... czlowieku... Pike to gowno.. i tyle.,... i tak ci tego nie wytlumacze czemu bo i tak bedziesz trwal w swoim przekonaniu jaki to PIKE jest zajebisty za taka cene co tak naprawde nie jest prawda
himan

Post autor: himan »

ej kto mowi ze pike jest gowno ? sam jest gownem ! Ja mam pike u-turn team czyli najwyzszy model 04/05r. i waze ok. 76kg. pieknie chodzi wogole da sie ustawic na mase sposobow i nie tylko. a mozesz zmienic olej na gestszy i bedzie twardziej troche chodzil tzn. mniej plynnie lub sprezyne poprostu na twardsza... a co do pike 409 to troszke cienkie sa, ale pracuja tak samo jak inne..
prosty
Kontakt:

Szerszu "pike to gówno, bo tak i tyle" nie powiedziałeś dlaczego!!! uciekasz do przedszkolnych metod, tylko nie zacznij płakać ze wściekłości. Nie wytłumaczysz mi tego bo sam tak naprawdę nie wiesz dlaczego, tak Ci się ubzdurało i tkwisz w tym bo wstyd Ci jest się przyznać, za daleko już zabrnąłeś i nie da się już wrócić "z twarzą". Żal mi Cię. 1000pln za niezawodny bezobsługowy widelec na sztywną oś, z płynną regulacją skoku w bardzo szerokim zakresie, regulacją tłumienia powrotu, kompresji, blokadą skoku z ragulowanym blow-off (taak cały czas piszę o modelu 409/SL), to nie jest dużo. Kilka lata temu taki widelec kosztowałby ze 3000pln i nikt by nie narzekał... Ale skąd Ty możesz to wiedzieć...

brak słów,

pozdrawiam
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

jeeezu jak mozecie z tym kolesiem tak dlugo dyskutowac. Juz po samym jezyku jakim sie posluguje widac, ze to zwykla tepa strzala.
Twierdzi, ze shermany sie nie psuja ? Gowno prawda bo ta regulacja skoku jest na prawde z dupy. Pike jest amorem dobrym, tylko daja tam za miekkie sprezyny. A teraz niezla wiadomosc.... Do shermana tak samo daja za miekkie! Amor pracuje jak maslo, ale ja wazac 80kg dobijam go z miejsca (amor nowy, dopiero po serwisie - tak samo dzialal). Wiec nie pieprz ze sherman jest taki cudowny. Na pytanie "jest lepszy amor w TEJ cenie?", jest wylacznie jedna odpowiedz. NIE MA! To ze mozna dolozyc 1000zl i kupic cos lepszego to nie ma zadnego znaczenia bo rozmawiamy o konkretnej cenie.

Szerszu: jebnij sie w lepetynke ;)
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

Pike jest do dupy
po co komu wygodna i efektywna regulacja tłumienia powrotu
po co komu fajna regulacja kompresji
przecież można zmienić olej i też charakterystyka się zmieni.
po co w ogóle tłumienie..
po co użyteczny u-turn przecież to jest nie potrzebne
po co floodgate- zbędny bajer...

A poważnie pike to naprawde super amor, o super pracy, niezawodny. Tak szerszu tłumiki mc są baardzo niezawodne. Tak pisał prosty pike mimo wielu regulacji nie jest skomplikowany. Wiadomo że to nie to samo co bomber, ale naprawdę nie ma tam statku kosmicznego.
prosty nie dyskutuj już z tym jełopem.Nie ma takiej potrzeby. niech żyje sobie w swoim świecie...

himanpike 409 nie jest cienki jest tak samo dobry jak 426 454 sl race team. Ta sama praca ta sama wytrzymałość. Te same materiały. Różnią się tylko rurą sterową i regulacją floodgate.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
prosty
Kontakt:

Mawet dawno nie pisałem wypracowań, se przypomniałem jak to sie robi ;-) ale chyba nie jestem w formie, kiedyś umiałem pisać dłuższe posty :-P ale wtedy było z kim dyskutować, bo tu faktycznie dyskusja jest jednostronna...

pozdro
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

nie ma to jak być tupeciarzem :/ boże...
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

Szerszu pisze:kture
i wszystko jasne :D oj widze że Szerszu nigdy nie miał doczynienia z pikem no ale nic na to nieporadzimy gość widać nie lubi rs. No ja nieprzepadam za marcokami ale nie wszystkie modele marcoków to shit niektóre to naprawde dobre amory a pike to jest chłopcze zajebisty amor z zajebistą pracą i najlepiej "rzuć sie w gówno" z twoim "pike to gówno" :D

pozdro
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

dokladnie.Szerszu chłopcze ,czy ty kiedykolwiek jechales na pike wogole ?z twych postow wynika jasno ze nie.twymi jedynymi argumentami sa:
-pike jest do dupy bo dobrze nie usiadziesz na rower a amor juz dobity
-pierdola sie regulacje
w tym pierwszym jest ziarno prawdy,ale to drugie to czysty absurd!mialem pike'a pol roku ponad i nigdy mi sie nic nie spieprzylo,nie slyszalem takze ,aby komukolwiek sie cos psulo.chwaliles tak shermana,no ja jakbym szukal jakies alternatywy dla pike to bralbym tylko nixona, nixon to gruntowna modernizacja shermana,chcociaz kiedy teraz jezdze na nim to milo wspominam pike'a ,jego blokade skoku manetka z kiery..szczegolnie kiedy pod gorke podjezdzam.wiec stary daj sobie na wstrzymanie,moze nie powinienem tego pisac ,ale pamietam jak kiedys duzo osob po tobie jezdzilo ,za twoje glupkowate posty,straszyli cie nawet wpierdolem i wtedy sie zamknales:) ja tobie nie groze tylko cie prosze ,nie rob juz z siebie blazna tylko sie zamknij,bo potem nawet jak bedziesz mial cos madrego do powiedzenia i bedziesz mogl komus pomoc ,to ten ktos zwazajac na towje wczesniejsze wypowiedzi bedzie mial cie w dupie.to tyle ode mnie.pozdrawiam
ODPOWIEDZ