A925 vs N6600

enduromaster
Kontakt:

A925 vs N6600

Post autor: enduromaster »

mam takie pytanie do forumowiczów, szczególnie do posiadaczy wyżej wymienionych telefonów .
Czy warto w nie zainwestować ? Nudzi mi się ostatnio na niektórych wykładach nawet bardzo i oglądanie filmów czy granie przy wyświetlaczu 3X3 cm jest trochę męczące dla oczu a i GPS też się czasami by przydał.
Więc prosiłbym o co nie co na ten temat :]
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

a ile maz kasy ?

mialem 6600 fajny fon , troche sporawy ale ujdzie , kupa mozliwosci masa gier fajnych programow , za taka kae dobra zabawka w sumie i moge smialo polecic , jedyny minus to slaba bateria 1-3 dni max ale to rzadko kiedy niestety , ladny wyswietlacz i filmiki mozna ogladac ;

teraz mam e50 to jest dopiero odjazd ;D
www.mm-foto.pl
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

a925 jest wielkosci pilota do telewizora :P Jak chcesz wypas telefonik to kup MDA compact. Co do 6600 to za te 300-350zl moze i jest spoko ale nic szcegolnego tez niema... Ja polecam motke mpx220 z windowsem 2003, albo tego mda bo jest naprawde zajebistyyy a za 750zl mozna juz wyrwac w stanie idealnym ....
enduromaster
Kontakt:

co do ceny to myślę że nie więcej niż 450 zł (zależy za ile pójdzie 6230)
power of diesel
wookie85
Kontakt:

to ja bym pomyslal o 6630 np po 550 mozna spokojnie wyrwac bez simlocka jak sie pocze i poszuka , 6600 nieco starawa ale za taka kase dobry fonik wlasnie dla osob ktore maja nadmiar wonego czasu ;]
www.mm-foto.pl
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

mam 6600. symbian to fajna sprawa i na pewno nie wroce juz do nieinteligentnych komorek. jest mnostwo ciekawych progsow. mam zainstalowana przegladarke pdf'ow, doc'ow, itp (przydaja sie na kolokwia :-)). po necie tez mozna sobie spokojnie buszowac. lyka wiekszosc formatow plikow dzwiekowych i sporo filmowych - nawet filmy divx. mozliwosci symbiana praktycznie ogranicza tylko wyobraznia programistow, ale dla kazdego znajdzie sie cos dobrego. giery sa o epoke lepsze niz te javowe. jak sie postarac to z ngage'a sie odpali. ja ostatnio pocinam w doom'a, ktory chodzi chyba lepiej niz na moim owczesnym 486... ekran jest duzy, czytelny i ma bardzo dobre odswiezanie. wady tego typu telefonu to w zasadzie wady systemu operacyjnego, czyli trzeba o niego dbac, zeby to smigalo. tak samo jak na kompach moze sie mulic, wieszac, zawirusowac i bootowac dosyc dlugo. polecam, na pewno bedziesz zadowolony.

Post autor: Gość »

A925 to taka cegła :D brat mial P800 i to taki kloc . fajne nawet tele ale hujowo wyswietlacz mu sie rozjebal a wyswietlacz tyle co prawie tel . ja osobiscie polecam Motke V980 tania dobra i duzo fukncji i kosztuje grosze. Mam i polecam
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

tylko nokia.... wszystko inne to syf...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
enduromaster
Kontakt:

za A925 przemawia ekran dotykowy i wbudowany gps, sam nie wiem.

a co do wielkości to mnie najmniej przeraża(noszę rękawiczki XXXL)
power of diesel
wookie85
Kontakt:

no tak gps wbudowany ale pewnie zeby z niego korzystac trzeba chyba bulic ;]
www.mm-foto.pl
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

heh - za GPS sie nie placi :) za GPRS tak ale to dwie rozne bajki :)

Osobiscie bralbym 6600 , choc N925 to ciekawi fonik , ale dla mnie troche za duzy , ale i tak mi sie podoba :) - mi jakos tam wielkosciowo telefoniki nie przeszkadzaja...

Wspomniana nokia MPX220 - genialny fonik i bardzo mily :) - windows mobile - fajna sprawa :) jego mlodszy brat mpx200 - tani i bardzo fajny telefon , prawie te same bebechy co 220

Jeszcze ktos o MDA wspomnial :) - jezeli juz myslsiz nad MDA to nie szukaj MDA tylko XDA - to jest to samo , tylko , ze XDA jest bardziej dopracowane - wyglad i obudowa :) i niczym sie nie rozni, poprostu wydawane pod 2 szyldami sa te PDA. Tylko , zeby miec w nich GPS nalezy dokupic sobie.

Mozesz jeszcze znalesc naprzyklad PDA z wbudowanym GPS'em - niezly bajera, ale malo ktore ma modul GSM - zeby sobie pogadac przez telefon. JEzeli telefonik ktory teraz masz ma Bluetooth to jest niezly bajer. Kupujesz PDA z GPS'em i bluetoothem :) i ustawiasz sprzecik , ze PDA bedzie odbieralo polaczenia i dzialalo jak telefon :) fajny bajerek.

Jezeli chcesz fona to 6600 lub MPX200 lub drozszego i malo rozniacego sie (jak dla mnie :P) mpx220
A jezeli fona z GPS-em to A925. Albo hybryde ktora wspomnailem powyzej :)
strit
Kontakt:

Post autor: strit »

N-GAGE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ten zwykły nie dwojka
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

stritwlasnie ze N GAGE QD jest o wiele lepszy od zwykłej n-gage..... wiele ładniejsza i mniejsza .... wogole fajniej sie gra.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

za TEN gps z tego co sie orientuje trzeba placic. jakas tam roznica byla. ale ja sie juz nie odzywam ;]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
wookie85
Kontakt:

No jak to co kupuje sobie odbiornik gps do nokii i korzystam za friko ? to kto za to placi ? ;p wy placicie :>
www.mm-foto.pl
minetoo
Kontakt:

Post autor: minetoo »

Domestos_WCmasz racje ale po czesci...zapewne miales na mysli AGPS. jest to usluga lokalizacyjna dzialajaca na zasadzie GPS ale ze wsparciem lokalnych stacji nadawczych GSM tzw. BTS'ow. transmisja danych odbywa sie pomiedzy aparatem satelita i stacja nadwcza za posrednictwem GPRS za ktory juz płacisz. tak czy inaczej ta usluga jest nieobecna w polsce.jej atutem jest bardzo szybkie lapanie tzw. FIX'a.

enduromaster o motoroli A925 moglbym napisac niezly wyklad (podobnie jak o SonyEricssn'ie P900/910i). moge powiedziec ze a925 jest naaaprawde godna polecenia. laczy w sobie telefon nawigacje i co jeszcze chcesz. mozliwosci prawie nieograniczone z uwagi na najwyzszy relas oprogramowania jakim jest SYMBIAN UIQ. sama nawigacja dziala bardzo dobrze choc lapanie fixa ze standardowa antena(wbudowana) trwa czasem kilka minut. jednak po zalogowaniu sygnal jest wystarczajaco stabilny.
mnie najbardziej urzeklo ogladanie divix'ow na tym sprzecie. polska czcionka ladny dzwiek i szybki procek a dotego swietny wyswietlacz sprawialy ze nie nudzilem sie w pracy na nockach.
jesli ktos chce uzyskac pomoc w sprawie A925 P900 P910i to zapraszam.
niebawem nabede P990....taki sprzet uzaleznia:)
http://skocz.pl/mojepink
ODPOWIEDZ