Który wybrać.....???
Który wybrać.....???
Witam. Jestem początkującym riderem i mam obecnie KONE KIKAPU. Otóż w przyszłym roku mam możliwość zakupu nowego rowera i chciałbym sie zmieścić w kwocie maks 3500. I moim wyborem najprawdopodobniej bedzie KONA SHRED lub SCRAP modele 2007. W tej chwili kosztują na promocjach około 2800 i 3200zł. Który lepiej wybrac? Słyszałem że hamulce SCRAP'A są dosyc awaryjne(Hayes Sole) ale ma on lepsze przeżutki niż SHRED, kolejną sprawą jest amortyzator SCRAP ma już kultowego DJ3 a SHRED DJ4, jesli możecie to powiedzcie który bedzie lepszy? Ostatnim pytaniem bedzie to czy wytrzymają one amortyzatory dwópółkowe? Ponieważ bede roweru używał praktycznie we wszystkim czyli hopki, fr, i jakis lekki dh. Na początek wydaje mi sie ze wystarczy seryjny amortyzator ale potem moge miec wieksze wymagania dotyczące skoków itp... I teraz co wybrac? Ewentualnie poradzcie jakies inne modele. Nie interesują mnie rowery składane.
Pozdrawiam Darek.
Pozdrawiam Darek.
-
- Kontakt:
Scrap na 2007 fajnie sie zapowiada DJ3, Hayes sole , Dm24 wg. mnie dobre ;):) ciekawe jak z cena...
Pewnie w okolicach 3k ... mi sie tam podoba :)
A NS Core - fajny rowerek :P ale dla mnie dziwnie sie na nim jechalo heh :)
Pewnie w okolicach 3k ... mi sie tam podoba :)
A NS Core - fajny rowerek :P ale dla mnie dziwnie sie na nim jechalo heh :)
-
- Kontakt:
Fr/dh -Bież ns core. Ale z doświadczenie wiem że na początku jest fascynacja dh i fr a puźniej i tak wydasz w hooj kasy żeby przystosować rower aby nadawał się do dirtu i streetu więc ja bym się jeszcze głęboko zastanowił bo metropolisa kupisz taniej a jest do dirtu i streetu wymażony. Jedno jest pewne nie bież kony.
Twoja stara pierze w rzece, a moja jej za to płaci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Bierz NS Metropolis albo Core 2007. Uniwersalnego roweru nie ma,więc musisz się zdecydować jaki Ci styl najbardziej pasuje.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

szczeze to kolega mial kone SCRAP 2005 i pekła na głowce i na tylnych widłach,osprzet to tez taki niezaciekawy tam jest :/.Wg mnie najlepsza propozycja w najlepszym czasie za najlepsze pieniadze :D to bedzie ns Core.Kony wg mnie sie naprawde nie opłaca.Ale to moje zdanie.A jak nioe to poskładać cos ciekawego
peace
peace
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)