rower na scott octane 1???
rower na scott octane 1???
Witam wszystkich. Chcialem zeby mi ktos doradzil na jakich czesciach najlepiej zlozyc rower na ramie scott octane 1 tak jak w temacie. Rame bede mial taka bo na lepsza mnie nie stac a ta starszy przywiozl mi z angli. Moje propozycje czesci sa takie.
1. amor nowy 888vf/ lub uzywka shiver dc 2004! co lepiej?
2. kiera , mostek hussefelt
3. naped kaseta deore xt, przezutka xt, truvativ boxguide, korba hussefelt, suport truvativ gigapipe lub race face srx. lancuch sram x.9 lub shimano xtr.
4.kola: double track, szprychy dt champion lub cnspoke, piasta ns coaster/ deore 525 ale raczej ta ns. A z przodu to samo tylko piasta marzocchi.
5. Heble to raczzej avid juicy 5 z tarczami 185, lub hfx-9hd 203, ale chyba lepiej juicy.
I co o tym wszystkim myslicie??
1. amor nowy 888vf/ lub uzywka shiver dc 2004! co lepiej?
2. kiera , mostek hussefelt
3. naped kaseta deore xt, przezutka xt, truvativ boxguide, korba hussefelt, suport truvativ gigapipe lub race face srx. lancuch sram x.9 lub shimano xtr.
4.kola: double track, szprychy dt champion lub cnspoke, piasta ns coaster/ deore 525 ale raczej ta ns. A z przodu to samo tylko piasta marzocchi.
5. Heble to raczzej avid juicy 5 z tarczami 185, lub hfx-9hd 203, ale chyba lepiej juicy.
I co o tym wszystkim myslicie??
Hmm...
1.Używka 888r 2004
2. Dobre są,i w miare tanie.
3. Napęd na sram x.7 ,korba hotvizer z suportem
4. A może s=type? lżejsze,i w miare wytrzymałe... piasty ns-a obie,szprychy zwykłe dt;]
5. Hamulce proponuje magi z tarczami 203mm, lub deore 525. Juicy też w miare. Hujesów nie bież;]
Aha...
P.S - Szacunek do taty, rama super a ty tak go szanujesz..
1.Używka 888r 2004
2. Dobre są,i w miare tanie.
3. Napęd na sram x.7 ,korba hotvizer z suportem
4. A może s=type? lżejsze,i w miare wytrzymałe... piasty ns-a obie,szprychy zwykłe dt;]
5. Hamulce proponuje magi z tarczami 203mm, lub deore 525. Juicy też w miare. Hujesów nie bież;]
Aha...
P.S - Szacunek do taty, rama super a ty tak go szanujesz..
ja skladasz komplet kół to bierz 2 takie same obrecze.. :)jak chodzi Ci o to aby rower był lekki to weź 2x S-type a jak nie to 2x DT. Reszta osprzetu może byc.. aa.. i jak bierzesz to piasty to weź do tylu jakiegos NS albo Da-bomba a przód to na Roller'a PRo 20mm z tego roku to ludzie narzekająze szybko łapią luzy... moze też Da-Bomb HS-F20? albo dartmoor. twoj wybór.
http://tiny.pl/11pz <-- Bike
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
http://tiny.pl/pfxf <-- Action
shiver,hawk pro team dh,korby diabolus,obrecze halo,piasty formula 20mm i novatec,pedaly,kiera i mostek nsa,oponki maxxisa..
jak rama+widelec to 10kg to dokladasz kola 8kg,heble z 1kg,korby 1kg (minimum-moja korby z suportem i zebatka dh waza z 2kg na oko),kiera mostek,manetka,"okablowanie" kolejny 1kg i juz masz ponad 20kg,a brakuje Ci jeszcze pedalow,siodla,sztycy i takich tam dupereli...
jak rama+widelec to 10kg to dokladasz kola 8kg,heble z 1kg,korby 1kg (minimum-moja korby z suportem i zebatka dh waza z 2kg na oko),kiera mostek,manetka,"okablowanie" kolejny 1kg i juz masz ponad 20kg,a brakuje Ci jeszcze pedalow,siodla,sztycy i takich tam dupereli...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu