Pierwszy cross, 250 nie bedzie za mocne?

PawelGawel
Kontakt:

Post autor: PawelGawel »

Karol85 pisze:a pozatym tkaie gadanie ze jak nie jexdziles motorem to lepiej 125 to bez sensu kazdy ma swoj rozum i manetke w prawej dłoni on decyduje na ile ja odkrecic. prawda jest taka ze najlatwiej by mu sie jezdzilo by taka 500 po torze bo ma duzo mocy i nie trzeba jej rozkrecac do niewiadomo jakich obrotow. A waszym tokiem myslenia to najlepiej zaczac od 85..
ile masz lat chlopaku? siedziales chociaz kiedys na takim motorze? gwarantuję Ci że po jednym kółku zrobionym na 80 łapy tak by Ci stwardniały że nie dałbys rady zacisnąć ich w pięść, więc jeżeli nie masz o czym pojęcia po prostu nie pisz i stwaim Ci krate piwska jeżeli bedziesz dał rade kopnąć i odpalić taką 500
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

lol moj ojciec kiedys mial cr 500 jak masz dobrze wszystko ustawione to przelejesz gaznik i pali od pierwszego kopa lol wystarczy miec dobra technike kopania.
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Karol85
Kontakt:

pozatym ja nie mowilem tu o tym ze 85 jest slaba tylko jemu by sie trudno na nim jexdzilo po pierwsze ze jest za duzy a po drugie ze to jego pierwszy motor a ciezko jest utrzymac go caly czas na obrotach i katrolowac sytuacje. A to ile mam lat to jest raczej w niku mozna sie domyslec wystarczy byc troche bystrzejszym ;*
Karol85
Kontakt:

lol ty terz zajebiscie piszesz "nie będziesz czerpał przyjemności z jazdy tylko walczył z motorem" nie chem cie obrazac ale ty chyba motocykl crossowy to na zdieciach widziales. Zapytaj sie kogos kto jexdzil na takim czyms to ci powie ze im wieksza pojemnosc tym jazda przyjemniejsza tylko trzeba sie bardziej katrolowac.
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Karol85
Opcja edytuj do kurwy nędzy i słownik !

Przeczytaj również to,co enduromaster przeczytał w szóstym poście od góry.
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

fuckt fucktem dużym motocyklem lepiej się jeździ ale trzeba być ostro wprawionym, maleńkie omsknięcie ręki na dziurach i albo opanujesz sytuacje albo się połamiesz.

powiem tak : seta 2T = yadzia R6
ćwiara 2T = GSX-R 1000

prościej nie można ;)
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

oj kolego wiesz jak ciezko zdobyc raptora 660? z mozliwocia rejestracji? TYLKO z zagranicy mozna zarejestrowac jezeli zagranica mialy rejestracje a w polse bodaj 2 (!) sic DWA quady rocznie od dealera:| wiesz ile pali grizzly 660? 12l na 80-100km:| czesci drogie, w raptorze podobnie ale przy 660 potrafi spalic ze 13-15l;| pozdro:D
Karol85
Kontakt:

a no jest edytuj dawno tu nie bylem bo nie mialem netu :P spoko bede pamietał sorki. wfl co tam takiego napisał enduro master w tym 6 poscie? Że 2502T jest mocniejsza od 450 4T pewnie jest ale to nie znaczy ze nie da sie jej opanowac pozatym pod wzglegem ekonomicznym 250 2T to najleprze wyjscie.

ja na twoim mjejscu bym bral 125 i tyle. mimo tego ze tak bronie te duze pojemnosci ale to dlatego ze wy robicie z nich jakies niewiadomo co jakby 500 zabijała każdego kto na nią wsiądzie...

Słownik... heh
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Idź na jakies forum motorowe a nie rowerowe ... taka wolna dygresja. Albo idź do kogoś kto sie na tym zna, do jakiegoś klubu albo co ... i niech Cie poprowadzą za rączke zarówno w kwestii kupna motoru jak i początków jazdy. W ten sposób nie kupisz shitu i szybko sie nauczysz dobrze jeździć.

Bedzie to lepsze rozwiązanie niz pytani bikerów o motor :)

Pozdrawiam
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

hmm...

nigdy w życiu nie siedziałem na motorze, zabawne, nie? zwłaszcza jeżeli wziąć pod uwagę, że w okolicach marca chcę jechać do niemiec po suzuki rm250.

wiecie co? mam w dupie, że to niby nie motor dla mnie. Jak się zabiję, to trudno, przynajmniej nie wyryją mi na nagrobku, że zabiło mnie 50, czy 80cc, a przebrnę przez kolejną przygodę.

pozdr
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

A ja nie zaluje ze kupilem 50, choc wtedy wszyscy odradzali.... Przez pol roku przejezdzilem na tamtym i wcale mi mocy nie brakowalo... tzn pzrydaloby sie wicej ale taka 50 tez swoje potrafi. Nauczylem sie jezdzic skakac na motorku ktory wazy niecale 80kg. Na wiosne przesiadam sie na 125 i tez nie kx z 45 km tylko rx albo dt. Naucze sie na wiekszym jezdzic, pzrestanie mi wystraczac 125 to kupie wiekszy... od czegos ztreba zaczynac
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Własnie gadałem z kumplem który jest zawodnikiem Enduro, powiedział:

"250cc 2sów Cie zabije, on ma kopa i jexdzi sie tylko na wysokich obrotach, 4sów bedzie ok i da rade. Pozatym 2sów ma krótka zywotność .. 20h jazdy na tłoku, wymiana tłoka wyjdzie ok 600zł i jest mozliwa 4razy, poem trza wymieniac jakaś tuleje niklocośtam i to jest kolejne 600zł."

Po wiecej, mądrzejszych rad wybierz sie na stosowne forum :)
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja jezdzilem ( ok, przejechalem doslownie kawalek polna droga pod gorke i spowrotem i tak kilka razy ) na 125... Zawiecha i pozycja podobna jak na moim rowerze :)

Natomiast moc... nie wiem jak ludzie moga mowic ze to ma malo mocy, dla mnie to ma STRASZNIE duzo mocy, nie wiem czy ja to nawet do polowy odkrecilem, a szlo jak ********, to sie doslownie rwie, trzeba miec silne lapska zeby to utrzymac

Strasznie mnie to jara, ale bardzo sie tego boje...

Nie raz jade sobie na lajcie jakis zjazd a nowi sie podniecaja, ze to jest szybko... dla mnie to zabawa

Tak samo ja patrze na moich kumpli na mx, ja sie podniecam oni mowia, ze sie bawia... Porownywalnie zdaje sobie sprawe co sie dzieje jak zaczna na powaznie, ja tam chce zyc
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
PawelGawel
Kontakt:

Karol85 pisze:lol ty terz zajebiscie piszesz "nie będziesz czerpał przyjemności z jazdy tylko walczył z motorem" nie chem cie obrazac ale ty chyba motocykl crossowy to na zdieciach widziales. Zapytaj sie kogos kto jexdzil na takim czyms to ci powie ze im wieksza pojemnosc tym jazda przyjemniejsza tylko trzeba sie bardziej katrolowac.
po tym co piszesz nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy, pojecia nie masz o mx
a autora wątku zapraszam na www.motox.com.pl i gwarantuję że doradzą Ci na początek 125 a może nawet 80
Karol85
Kontakt:

PawelGawel to że byłeś 3 razy na zawodach nie czyni z ciebie experta , a to co zacytowałeś to jest prawda zapytaj kogokolwiek kto jeździł.

A pozatym jak ktoś nie potrafi sie kontrolowa to nie ma znaczynia czy 250 czy 125 czy nawet 85 bo jak pojdize w drzewa to bedzie mial nie ciekawie.
PawelGawel
Kontakt:

jezdziles kiedykolwiek po jakims torze?
Karol85
Kontakt:

PawelGawel tak pare razy a co? nie mowie ze jestem zaraz jakis super zajebisty ale zdazylo sie.
PawelGawel
Kontakt:

i jak Ci sie wchodziłow w winkle ta 250 czy 500?
te motory sa dosyc ciężkie, cięzko je położyc w zakręcie i naprawde wymagją sporo siły, jescze raz powtarzam techniki nie nadrobisz mocą, jeżli nie masz pojecia o jezdzie nawet jeżli bedziesz miał 500, trenujący 10 latek spokojnie objedzie cie na 50 (uwież mi że są tycy małolaci)
Karol85
Kontakt:

Pawel czytaj uwaznie moje posty a zobaczysz o co mi chodzi i jaki mu motocykl doradzam. A co potrafia malolaci to wiem widzialem raz na zawodach w lidzbargu warminskim jak taki gowniarz wskoczyl na drugiego i połamał mu reke i noge... ale tkai jest motoccros ;] A jezeli chodiz o wage to fakt 500 wazy swoje ale 250 od setki az tak diametralnie sie nie rozni pod wzgledem wagi oczywiscie.
A i jezeli chcesz juz taki motocykl klasc w zakrecie to juz musisz troche jezdzic bo watpie zeby on odrazu jechal samym szczytem bandy.
ODPOWIEDZ